Je weet waarschijnlijk, als je mij volgt op social media, dat ik gek ben op kringloopwinkels en tweedehands spullen. Sinds kort is daar een nieuwe “verslaving” bijgekomen. In deze blog deel ik er meer over.

Lees je mee?

Een geweldige app

Ik had er natuurlijk al vaker over gehoord, maar er nog nooit eerder naar gekeken. Vond het meer iets voor anderen. Bovendien was ik altijd heel content met alle leuke spullen die ik in de kringloopwinkel kon scoren.

Nynke had de app ‘Vinted’ wel op haar telefoon en ook een oud-collega vertelde vol enthousiasme over deze geweldige app en hoe ze er de mooiste pareltjes op vond. Dat wekte uiteraard mijn interesse. De woorden “koopjes” en “pareltjes” maken mijn hart wel sneller aan het kloppen, haha. 😊

Zelfkennis

Uiteindelijk ging ik ook overstag en installeerde de app op mijn mobiel. De eerste tijd deed ik er eigenlijk niks mee. Ik keek er wel eens op, maar wist niet hoe en of het werkte. Vooraf betalen en niet weten of je je spullen wel daadwerkelijk krijgt, is niets voor mij. Liever weet ik waar ik aan toe ben.

Ook ben ik een type dat nogal verslavingsgevoelig is. Als je dat weet, kun je daar rekening mee houden. Met de nadruk op kún, hihi. Eenmaal overstag ben ik meestal niet meer te houden. En dat is precies hoe het gegaan is.

Eerste aankoop

Ik was op zoek naar een leuk paar unieke laarsjes. Zoals je misschien wel weet houd ik wel van aparte dingen, dingen die niet iedereen heeft. Met spullen uit de kringloopwinkel zit je wat dat betreft bijna altijd goed. Er is vaak maar één exemplaar van iets te vinden. Met een beetje geluk ook nog eens in jouw maat.

Dus ging ik op zoek naar aparte merken en maakte een lijstje favoriete artikelen aan. ‘Mam, je moet gewoon een bod doen,’ zei Nynke. Oké, zo gezegd zo gedaan. Met een beetje hulp en uitleg deed ik mijn eerste bod. Het werd zowaar meteen geaccepteerd. En nu? Ja, kopen natuurlijk! En zo geschiedde. De eerste aankoop via Vinted was een feit.

Er volgen er nog meer

Ik ken mezelf. Als ik eenmaal op dreef ben, wil ik meer. Uren speurde ik rond op Vinted en sloeg een hoop artikelen op. Heel simpel door een hartje aan te vinken. Kind kan de was doen. De lijst werd steeds langer. Of ik alle artikelen uiteindelijk heb gekocht? Nee joh, dan zou het echt de spuigaten uitlopen.

Maar het bleef niet bij een paar schoenen. Ik heb laarzen, zomerschoenen, gevoerde schoenen voor als het weer winter wordt en ga zo maar door. Je zou kunnen zeggen dat ik bijna een nieuwe schoenencollectie heb aangelegd.

Veel voor weinig

Het mooiste is nog dat het allemaal unieke schoenen zijn voor een prikkie. Daar ben ik echt dol op. Veel voor weinig. Goede, bijzondere merken die je niet op elke hoek van de straat vindt. Waarvan ik vrij zeker weet dat niet iedereen deze schoenen draagt.

Ik vind het geweldig dat ik voor weinig geld heel leuk voor de dag kan komen en dat ik op deze manier ook nog denk aan het milieu. Als meer mensen tweedehands zouden kopen, zou dat al een hoop schelen, daar ben ik van overtuigd. Je ziet ook steeds vaker op televisie reclames over tweedehands spullen. Leuk!

Opletten geblazen

En nu moet ik dus gaan opletten. Ik kan nogal de neiging hebben om in dingen door te slaan. Schoenen in iedere kleur, zodat ze bij elke outfit passen. Maar ook zomerschoenen, laarsjes, sneakers in allerlei varianten, slippers, cowboylaarzen en ga zo maar door. De mogelijkheden zijn oneindig, mijn budget helaas niet, haha.

Het is een kwestie van selectief zijn. Niet meteen kopen, maar eerst een tijdje in mijn favorieten laten staan en na een paar weken nog eens kijken of ik ze nog net zo leuk vind. Als ze verkocht zijn heb ik pech, dan waren ze niet voor mij bestemd.

Een leuke hobby

Het is al met al een superleuke hobby, of beter gezegd, sport om voor zo weinig mogelijk geld de meest unieke spullen op de kop te tikken. Nu heb ik alleen nog schoenen gekocht, voor kleding kijk ik toch het liefst bij de kringloop.

Misschien raak ik na een tijdje verveeld en zwakt het wat af. Nu is het nieuw en dus leuk. Zo werkt dat bij mij nu eenmaal. Ik kan er compleet in opgaan en na een tijdje denken: ‘was dit het nou?’ Zover is het nog niet, dus voorlopig speur ik rustig verder op zoek naar unieke buitenkansjes. En als je op Facebook kijkt, zul je me vast regelmatig voorbij zien komen met weer iets nieuws van Vinted.