Ik heb al eerder geschreven over hoe het kijken van Netflix mij heeft doen ontspannen. Klik hier om deze blog te lezen.

Voor mij is Netflix een pure kunstvorm, magisch gewoon. Ik kan mezelf wekenlang opsluiten en onderdompelen in de wereld die Netflix heet en mezelf dan nog geen seconde vervelen.

Hoe Netflix mij geholpen heeft

Toen ik in december 2015 ziek thuis kwam te zitten en ik voor de eerste keer naar de psycholoog moest, werd me steeds op het hart gedrukt dat ik tot rust moest komen. Dat kon ik volgens haar het beste doen door ademhalingsoefeningen, tussen de middag anderhalf uur te gaan slapen en om tien uur ’s avonds naar bed te gaan. Kortom; ik moest mezelf zoveel mogelijk afsluiten van alle mogelijke prikkels. Dat betekende dat ik zo min mogelijk televisie mocht kijken, lezen of muziek luisteren, tenzij het fluitende vogeltjes of kabbelende golven waren. Dan mocht het weer wel.
Je kunt je voorstellen dat dit voor mij geen gemakkelijke opgave was.

Ontspannen door meditatie

Oké, ik moet eerlijk bekennen dat ik me dan ook niet gehouden heb aan de (hoogstwaarschijnlijk) goed bedoelde adviezen van mijn psychologe. Ik heb het wel geprobeerd; 1 of 2 keer, maar het voelde helemaal niet goed.

Natuurlijk moet je iets eerst een aantal keren gedaan/geprobeerd hebben, wil een nieuwe gewoonte slagen, maar ik gaf mezelf die kans niet. Het enige wat ik ermee bereikte, was nog meer onrust in mijn hoofd en tijd om te piekeren. En dat was nou juist iets dat ik absoluut wilde.

Ik wilde niet steeds die vervelende gedachten in mijn hoofd, dat stemmetje dat zei dat ik een mislukkeling was, een zwakkeling. Ik wilde dat vreselijke stemmetje koste wat kost de kop indrukken en tot zwijgen brengen. Hoe kon dat beter dan mezelf te verdoven met beelden en geluiden?
Dus voor mij geen meditatie of ademhalings- en ontspanningsoefeningen, maar loeiharde metal en (soms) gewelddadige series en/of films.

Wat maakt Netflix zo geweldig?

Tja, ten eerste natuurlijk het ruime aanbod; er is echt ongelofelijk veel moois te vinden in elke categorie en voor jong en oud. Er komt geen reclame tussentijds en je kunt gewoon doorgaan; aflevering na aflevering. Bingewatching dus! Het liefst met de gordijnen dicht in het donker; koffie en/of thee binnen handbereik, chocola erbij en kijken maar. I love it!!

Mijn top 15 series op Netflix

Eenmaal aangesloten op Netflix kon voor mij de pret beginnen. Ik heb eerst tien seizoenen Supernatural gekeken op DVD (gekocht via Marktplaats). Daarmee ben ik een hele poos zoet geweest. Mijn hemel, wat heb ik genoten van Dean & Sam Winchester en hun avonturen. Helaas is deze geweldige serie niet op Netflix te zien. Maar wel een vette aanrader!

 1. Grimm: een serie over ‘Wesen’ (Duits woord voor wezens); onze innerlijke demonen.
 2. Arrow: burgerwacht die de stad veilig probeert te maken en houden.
 3. Stranger Things: (love the eighties vibe) Bizarre dingen in een andere realiteit ‘the upside down.’
 4. The Originals: serie over vampieren, heksen en weerwolven.
 5. Vampire Diaries: serie over vampieren, heksen en weerwolven.
 6. Teenwolf: serie over weerwolven en andere bovennatuurlijke wezens.
 7. Shadow Hunters: serie waarin schaduwjagers het kwaad bestrijden.
 8. The 100: futuristische serie over 100 jongeren, die na een nucleaire oorlog terug naar de aarde worden gestuurd om daar te overleven in plaats van in de ruimte.
 9. Once upon a time: serie waarin sprookjes tot leven komen.
 10. Lucifer: de gevallen aartsengel Lucifer neemt zijn intrek op aarde als nachtclubeigenaar en helpt een politierechercheur met het oplossen van moordzaken.
 11. The Walking Dead: dé zombie serie, waarin de overgebleven mensheid het opneemt tegen de zombies.
 12. Z-Nation: serie waarin een overlevende na een zombiebeet (en het toedienen van een vaccin) de mensheid moet redden.
 13. Penny Dreadful: serie waarin Dracula, Frankenstein en Dorian Gray samen te zien zijn en Vanessa Ives de spil in het verhaal is!
 14. Travellers: serie waarin het bewustzijn van mensen uit de toekomst wordt teruggeplaatst in mensen uit de eenentwintigste eeuw en zo het einde van de wereld moet zien te voorkomen.
 15. Twelve Monkeys: speelt zich af in de toekomst. Het leger van de twaalf apen laat in de toekomst de wereld vergaan. Ze moeten gestopt worden.

Ik kon eigenlijk geen keuze maken en ben een aantal hele toffe series vergeten toe te voegen aan het lijstje.  Zo heb ik deze toppers niet genoemd in mijn top 15: Dark, The Rain, The OA, Bitten, Ozark, Under the dome, Black Mirror, Revolution (helaas niet meer te zien op Netflix), The haunting of Hill House, IZombie, Shooter, the Punisher, enzovoorts.

Er is zoveel moois te zien, zoveel genres en zoveel keuze.
Voor mij is het een walhalla, waarin ik mezelf dagen kan opsluiten en me geen seconde verveel.

Ben jij, net als ik, dol op Netflixseries? Welke serie is jouw favoriet? Ik ben benieuwd of onze interesses hetzelfde zijn. Laat je het in een reactie onder deze blog weten? Of misschien heb je nog een goede tip voor me. Mag van alles zijn. Mijn interesse is heel breed. Let me know!

Liefs Ellen