Brief 178 Laatste live podcastopname

Hey Sandy,

Het klinkt misschien niet aardig, maar zo is het absoluut niet bedoeld. Toen ik las dat je een beetje inspiratieloos was, luchtte dat best op. Ik ben dus niet de enige die af en toe een beetje zonder ideeën zit. Tegenwoordig lijkt het alsof je altijd moet sprankelen en vol moet zitten met goede plannen en ideeën. Niets is minder waar.

Mini oplaadmoment

Dat weekend met je vriendin klinkt zalig. Het is toch heerlijk dat je jezelf dit soort momenten gunt? Even tijd voor andere dingen, voor gezelligheid met een vriendin, voor lekker eten en drinken, shoppen, lezen, relaxen en ga zo maar door. Na een paar dagen voelt het alsof je weken op vakantie bent geweest, toch?

Jouw cursus

Wat fijn dat de cursus zo goed bevalt. Ik heb zelf een boek over Human Design. Het enige wat ik me daar nog van herinner is dat ik dacht: dit gaat niet over mij. Ik herkende mezelf er niet echt in. Maar blijkbaar is dat juist iets wat zo hoort te zijn. Omdat je door bepaalde conditioneringen jezelf hebt aangepraat dat je op een bepaalde manier in elkaar steekt. Ik weet niet of je dit herkent? Dat het lijkt alsof de beschrijving niet klopt, bedoel ik.

Projector

Ik ben dus een projector, maar die ingewikkelde tekening snap ik niet precies. Blijkbaar werken projectors op uitnodiging. Dat is trouwens wel iets waar ik me in kan vinden. Als ik ergens voor word gevraagd, kan ik super enthousiast worden en er honderd procent voor gaan.
Wat ben jij?

Opleiding afgerond

Super goed dat je de edelsteenopleiding hebt afgerond. En nog fijner dat je geleerd hebt wat je met edelstenen kunt doen. Uiteraard ben ik ook benieuwd wat je er (in de toekomst) mee gaat doen. Ik kan me namelijk voorstellen dat veel mensen dit interessant vinden. Zelf vind ik het ook interessant, al weet ik niet precies of edelstenen echt werken zoals in de beschrijving staat. Een beetje sceptisch ben ik wel, zoals je leest. 😉

Schrijven

Het is heel logisch en begrijpelijk dat je na het afronden van je megaproject even een pauze inlast. Je bent al zolang met je manuscript bezig, dat je nu je het klaar hebt, in een gat valt. Even stilstaan bij wat je bereikt hebt en welke prestatie je gedaan hebt, is helemaal niet verkeerd. Sterker nog, ik vind het heel belangrijk dat je pas op de plaats maakt.

Kerstverhaal

Ik zou het te gek vinden als je weer een verhaal van de maand zou schrijven. Vorig jaar heb ik enorm genoten van jouw verhaal. Het is gewoon erg leuk om mee te kunnen denken en stemmen. Interactief lezen, gaaf! Dus ik hoop dat je dit jaar de energie en inspiratie hebt om weer een nieuw verhaal te verzinnen. Jou kennende gaat dat zeker lukken (en nee, ik wil de druk absoluut niet opvoeren).

Mijn vorderingen

Inmiddels ben ik al een heel eind gevorderd met mijn Alice in Wonderland verhaal. Zo langzaamaan ga ik naar het einde toewerken. Altijd een lastig moment. Ik heb nogal de neiging om het einde wat af te raffelen. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Ik ben wel al heel blij met hoe het verhaal tot nu toe geworden is. Als het eind ook nog leuk wordt, ben ik dik tevreden. Eerst zorgen dat ik het afmaak.

Laatste live podcastopname

Vorige week hebben Henk en ik besloten dat 14 december onze laatste live podcastopname zal plaatsvinden. De koek is namelijk een beetje op. We hebben alles zo’n beetje gezegd wat we wilden zeggen. In herhaling vallen is niet iets wat we nastreven of waar mensen op zitten te wachten. Natuurlijk ga ik zelf wel verder met mijn solo afleveringen 😊. Ik vind het veel te leuk en bovendien haal ik er zelf altijd waardevolle inzichten uit. Hopelijk denken mijn luisteraars er ook zo over. Aankomende zaterdag gaan Henk en ik er op de radio over vertellen.

Blog

Jij schreef vorige week dat je weinig inspiratie had om een brief te schrijven. Ik schreef deze week een blog voor Schrijvenonline.org waarin ik het heb over het impostersyndroom. Het heeft wel wat raakvlakken met het hebben van weinig/geen inspiratie. Volgende week dinsdag (5-12: leuke dag hè? 😊) komt deze blog online en als ik het goed begrepen heb, staat ie ook in de online nieuwsbrief. Hartstikke leuk. Iedere keer is het toch een cadeautje als ik mijn blog teruglees op hun website en/of social media.

Nou, ik ga het er voor vandaag bij laten. Ik wens je een heel fijne week en kijk weer uit naar jouw brief volgende week.

Liefs Ellen