In de vorige blog deelde ik mijn top vijf podcastafleveringen (ja, ja, van mijn eigen podcast: hoe TOF is dat! 😊). Super leuk om te zien dat dit blijkbaar mensen heeft aangezet om eens te luisteren naar enkele van deze afleveringen. Dus dank je wel daarvoor. Mocht je nog niet geluisterd hebben of de blog van vorige week niet gelezen hebben, klik dan snel hier om dat alsnog te doen.

Een tof artikel in Vriendin

Gisteren las ik zo’n gaaf artikel in de Vriendin dat ik het er gewoon warm van kreeg, en dat bedoel ik positief. Je kent het wel, soms lees, hoor of zie je iets en dan voel je vanbinnen een heleboel emoties. Dat was precies wat er gisteren gebeurde tijdens het lezen.

Het artikel vertelde het verhaal van de Twentse Marieke Nijkamp die bestseller auteur werd in Amerika. Hoe cool is dat? Als schrijfster is dat zo’n beetje het gaafste wat je kunt bereiken, althans in mijn ogen. Toen ik de kop van dat artikel las, werd ik gelijk enthousiast en begon het in mijn buik te kriebelen. Wat zou er in gezegd worden en belangrijker nog: wat zou ik eruit kunnen halen?

Groots dromen en grootse verwachtingen

Het artikel bevestigde mijn gevoelens inderdaad. Als je ergens van droomt en je gaat ervoor dan staat niets je in de weg om dat doel te bereiken. Natuurlijk, ieder mens droomt ergens van en lang niet iedereen bereikt dat wat hij of zij zo graag wil.

Soms is het een kwestie van geluk, of van het juiste moment op de goede plek zijn. De juiste mensen in je netwerk hebben. En vaak heeft het vooral te maken met doelgericht stappen vooruit zetten. Weten wat je wilt (en dan het liefst zo concreet mogelijk) en ervoor gaan. In actie komen en stappen zetten.

Klinkt te mooi om waar te zijn

Ja, nu lijkt het misschien alsof het zo gemakkelijk is en dat je bij het uitvoeren van deze stappen gegarandeerd succes zult hebben. Was het maar zo simpel, nietwaar? Ik bedoel, als dat zo was, dan zou iedereen miljonair, wereldberoemd en dolgelukkig zijn.

Het klinkt waarschijnlijk te mooi om waar te zijn. Toch gaf het lezen van het artikel me een super goed en positief gevoel. Waarom? Omdat als iemand anders het kan, het voor mij dus ook mogelijk is. Betekent dat dat ik dezelfde droom/ambitie heb om een bestseller in Amerika te hebben? Nou, als dat zou kunnen, haha.

Hoe inspireert mij dit?

Eerlijk gezegd was het een eyeopener voor mij om te lezen hoe ‘simpel’ dingen kunnen zijn en verlopen. Je hebt een goed verhaal, stuurt het naar een Amerikaanse literair agent en wacht vervolgens ‘rustig’ af. Dan word je gebeld door een uitgever, het klikt en voordat je het weet heb je een boek uitgegeven in Amerika en sta je op nr. 1 van de New York Times bestsellerlijst.

Dit is erg inspirerend. Om je droom na te jagen. Het wil overigens niet zeggen dat je meteen voor zoiets groots moet gaan. Een kleiner doel is ook helemaal prima. Het laat in ieder geval wel zien dat ook heel grootse dingen waarheid kunnen worden. Zelfs al kom je uit een klein dorpje in Twente. Of zoals ik uit een klein dorpje in de Peel.

En nu?

Maar wat betekent dat nu concreet? Ga ik een manuscript naar een Amerikaanse literair agent sturen? Ga ik verhalen in het Engels schrijven? Wat ga ik nu concreet doen?

Ik heb ‘toevallig’ gisteren een nieuw verhaal opgestuurd naar Elly (van Godijn Publishing) in het kader van ‘niet geschoten is altijd mis’. Nu is het afwachten (en tot die tijd vooral loslaten) wat ze ervan vindt. Wie weet wordt er dus op korte termijn nog wel een verhaal van mij gelanceerd. Hoe gaaf is dat?

Geloof in jezelf

Ik weet dat ik met dit cliché in herhaling val, maar zo is het wel. Als je diep vertrouwt en gelooft in jezelf, kun je heel ver komen. Het hoeft niet met reuzensprongen te gaan, kleine stappen zijn ook oké. Als je maar in actie komt en vooruit gaat.

Door de dingen waar ik nu mee bezig ben, begin ik steeds meer dat vertrouwen in mezelf te hebben. Durf ik te geloven dat het ook voor mij is weggelegd om succesvol te zijn. En dat betekent niet dat alles alleen maar goed zal gaan. Er zullen vast nog obstakels op mijn pad komen, maar daar deal ik wel mee als ik ze tegenkom. Om daar nu al over te piekeren heeft geen zin. Dat doe ik dus ook niet! 😉

Wordt vervolgd…

Om met een cliché te eindigen. Dit verhaal wordt vervolgd…

Hopelijk blijf je mijn reis volgen en duim je met me mee dat ik grootse dingen ga bereiken. Al dat vertrouwen en geloof bij elkaar kan toch een mooie massa bereiken, toch?