Misschien werd je getriggerd door de bijbehorende foto om deze blog te lezen. Dat is wat ik in ieder geval zou doen, haha! 😉
In deze blog wil ik het nog een keer met je hebben over het volgen van je eigen pad en het kiezen voor een nieuwe, andere leefstijl.
Lees je mee?

Ik ga nooit meer op dieet

In eerdere blogs (die je hier kunt lezen), deelde ik al hoe het me na al die jaren is gelukt om blijvend af te vallen. Hoewel ik die woorden liever niet meer gebruik, maar beter kan zeggen een gewicht dat past bij mij. Aan het woord afvallen of diëten zit namelijk een nogal negatieve bijklank.

In april 2020 koos ik ervoor om aan de slag te gaan met het online programma van Kim Munnecom: ‘Nooit meer op dieet’ of beter gezegd ‘Weightloss Mastery’. Haar podcastafleveringen over haar struggle op het gebied van gewicht en voeding spraken mij enorm aan en toen ze de deuren van haar academy opende voor de training Weightloss Mastery twijfelde ik dan ook geen moment en kocht haar online programma. Ik heb daar geen seconde spijt van gehad.

Een compleet andere mindset

Ik weet dat ik dit al veel vaker heb gezegd en er meerdere blogs aan heb gewijd, maar ik ben zo enthousiast hierover dat ik het iedereen gun. Niet alleen om eindelijk die overtollige kilo’s te verliezen, maar om die verandering van mindset te maken. Want in de kern is dat waar het om gaat. Zo simpel is het gewoon.

Je herkent vast wel de dingen die je tegen jezelf zegt: ‘Ik moet accepteren dat ik nooit slank zal zijn’ of ‘ik ben nu eenmaal geen achttien meer’.  Al dat soort smoesjes (sorry, als ik iets verkeerd zeg) zijn nou precies de reden waarom je niet kunt afvallen. Je houdt je eigen vicieuze cirkel in stand. En daar moet je uit zien te komen. Ja da’s leuk Ellen, maar hoe?

Herschrijf je verhaal

Geloof het of niet, maar je kunt je eigen waarheid creëren. Je kunt je oude verhaal overschrijven en een nieuw verhaal maken. Denk je nu: Huh? Ik heb geen flauw idee hoe dat moet? Let dan goed op. Je pakt een vel papier of misschien een mooi notebook en schrijft alles op wat je nu gelooft over gewicht, voeding, afvallen en diëten. Niet teveel nadenken, gewoon doen.

Daarna pak je een andere kleur stift en ga je alle zinnen wegstrepen die je niet meer dienen. Dingen waar je vanaf wilt. De volgende stap is het opschrijven van nieuwe overtuigingen die je wilt aannemen. En nee, dat gaat niet van de ene op de andere dag, daarvoor moet je een lange adem en geduld hebben. Lees het nieuwe verhaal iedere dag (desnoods spreek je het in en luister je er naar) en op den duur zul je geloven dat dit je nieuwe waarheid is.

Too good to be true

Ja ja, dat klinkt te mooi om waar te zijn. Zo makkelijk kan het niet zijn. Oké, ik zal bekennen dat het niet vanzelf gaat en dat je moet volhouden, maar daar helpt Kim je fantastisch bij. Haar opzwepende, inspirerende video’s en opdrachten maken het een stuk simpeler. Je krijgt gewoon heel veel zin om ermee aan de slag te gaan.

En ja, je zult keuzes moeten maken. Dat kan iedere dag een strijd zijn, maar als je het einddoel voor ogen houdt, lukt het je. Het lukt je immers ook om dingen te doen waarvan je weet dat ze niet goed voor je zijn. Waarom zou je dan niet kiezen voor iets wat goed voor je is? Op de korte termijn lijkt het misschien zwaar of moeilijk, maar als je naar de lange termijn kijkt, zul je zien dat het een stuk makkelijker is om het vol te houden. Geloof me!

Je hebt nu de kans om dit te leren

Kijk, iedereen mag natuurlijk helemaal zelf weten hoe hij of zij zijn of haar leven inricht en hoe om te gaan met voeding en gewicht. Ik kan je slechts een tip geven en daarmee kun je doen wat je wilt. Als je mij zou vragen of ik het weer zou doen (het programma van Kim volgen), dan zou ik direct JA zeggen. Nee, HELL YEAH!

Vandaag tot en met zondag heb je de kans om in te stappen in de online training Weightloss Mastery. Ik zal:  hier (klik op het woordje hier;-)) de link toevoegen. Dan kun je zelf lezen en kijken of het iets voor je is.
Mocht je twijfelen omdat je het bijvoorbeeld prijzig vindt, besef dan dat je ook geld uitgeeft aan dingen die je niet perse nodig hebt of die misschien niet eens goed voor je zijn. Je maakt zelf een keuze. Als je het in je onderbuik voelt kriebelen, weet dan dat je het eigenlijk heel graag wilt.

Een mooi cadeau voor jezelf

Nooit heb ik spijt gehad van het cadeau dat ik mezelf in april 2020 gegeven heb. Zo zie ik het althans, als een prachtig cadeau. Een geschenk waar je je leven lang plezier van hebt. Dat gun je jezelf toch ook?

Het mooiste cadeau is de vrijheid die ik tegenwoordig ervaar als het gaat om voeding en mijn kijk hierop. Door goed te luisteren naar mijn lichaam en te eten waar ik behoefte aan heb (en nee, dit is echt niet altijd friet, chips en koek), heb ik geleerd dat ik heel goed weet wat ik wel of niet mag. Een ander kan misschien denken dat ik streng ben voor mezelf of mezelf van alles ontzeg, maar dat is niet zo. Ik maak zelf keuzes die goed voelen voor mij en waar ik achter sta. En daar gaat het om: loskomen van de mening en overtuigingen van anderen en luisteren naar jezelf en je eigen lichaam.

Ga het avontuur aan

Ik ben blij dat ik dit avontuur (want zo zie ik het) ben aangegaan en heb in die tijd ook zoveel andere dingen over mezelf geleerd. Hoe ik belemmerende overtuigingen, op welk gebied dan ook, kan herschrijven en veranderen. Ik kan iedere dag ervoor kiezen om iets anders te geloven, om actie te ondernemen. En dat kun jij ook.

Maak er een mooi weekend van en geniet!