Wat heb ik een leuke reacties gekregen op mijn ervaringen met de online training Weightloss Mastery afgelopen week. Het is ook echt een lifechanging gebeuren. Ik voel me nu zoveel beter dan een jaar geleden en dat zie je ook aan de buitenkant. En dat is heel mooi om mee te maken!

In deze blog wil ik iets heel anders met je delen. Een behoorlijk spannende gebeurtenis. Lees je mee?

Idee voor mijn podcast

Een paar weken geleden kreeg ik een ingeving en het begon meteen te kriebelen in mijn buik. Ik weet inmiddels dat als ik dat gevoel krijg, ik dan iets goeds te pakken heb. Iets waarmee ik impact kan maken. Althans, dat hoop ik in ieder geval, haha.

Het had te maken met mijn podcast en hoe ik een bepaalde aflevering zou kunnen toevoegen aan mijn bibliotheek (die al behoorlijk aan het groeien is! 😊).
Maar zoals meestal liet ik het idee even bezinken en toen het enthousiaste gekriebel in mijn buik aanhield, wist ik dat ik actie moest ondernemen.

Een vraag aan Bart

Het meest spannende was nog wel om het bespreekbaar te maken met Bart. Hij zou immers een grote rol in deze aflevering krijgen. Als hij mee wilde werken, natuurlijk. Dat was dus gelijk het ‘moeilijkste’ deel van het proces. Nou ja, niet moeilijk, maar ik wist niet hoe hij op mijn vraag om gast te zijn zou reageren.

Gelukkig reageerde hij positief en beloofde hij deel te nemen aan mijn podcast. Daar was en ben ik hem dankbaar voor. Je geeft jezelf tenslotte toch behoorlijk bloot en heel veel mensen (iedereen die het wil horen eigenlijk) kunnen er naar luisteren.

Het plannen van een datum

Nu moest er een datum worden gepland om dit gesprek te voeren. Dat valt nog niet mee, aangezien hier altijd drie kinderen rondlopen die graag hun oor te luisteren leggen, hihi. 😉
’s Avonds is geen goed moment omdat we dan moe zijn van de dag en de kinderen tot een uur of half elf op zijn. Om daarna nog te beginnen, leek me geen goed idee.

Afgelopen maandag (tweede Pinksterdag) kwam er spontaan ruimte om hét gesprek te voeren. Zomaar…Niet helemaal, maar het liep gewoon zo. De kinderen waren op het sportpark voor de afsluiting van het sportseizoen en de ouders mochten (i.v.m. corona) niet komen kijken.

Even ongemakkelijk

Toen ik voorstelde om het gesprek nu op te nemen, moest Bart daar eerst even over nadenken. Hij wil graag voorbereid zijn en de tijd hebben om over dingen na te denken. Ik vind het juist leuk wanneer een gesprek spontaan is en niet teveel in scene is gezet (oftewel: te goed is voorbereid).
De leukste en beste antwoorden komen als je intuïtief op vragen reageert en vanuit je gevoel spreekt.

Toch was het best raar om tegenover elkaar te zitten met mijn mobiel ertussen om alles op te nemen. Ja, zo simpel is het: een app op je telefoon die je gepraat opneemt en dat je vervolgens online plaatst. Ik schoot dan ook in de lach toen ik mijn aflevering begon met een intro. Het is een uitkomst dat je dan op stop en delete kunt klikken en gewoon opnieuw kunt beginnen. Lang leve de techniek.

Een super waardevol gesprek

Na de ongemakkelijke start kon het echte werk beginnen. Ik stelde de eerste vraag en vanaf dat moment liep het gesprek als vanzelf. De antwoorden kwamen er vlot uit en het gesprek was heel openhartig en eerlijk. De dingen die we besproken hebben, zijn precies gebeurd zoals Bart erover vertelde. Ik vind het knap dat hij zo transparant en open zijn verhaal deed.

Ik weet dan ook zeker dat dit gesprek (en dat is niet om Bart en mezelf op de borst te kloppen) voor heel veel mensen waardevol en interessant kan zijn om te luisteren. Je hoeft niet per se een burn-out te hebben of hebben gehad om jezelf te herkennen in de dingen die aan bod komen. Het gaat over belangrijke keuzes die je als gezin moet maken en dat is voor velen herkenbaar, lijkt me.

Nu is het ‘in the open’

Toen het gesprek was afgelopen, ben ik ’s avonds nog een stuk gaan wandelen en heb ik de aflevering helemaal terug geluisterd. Dat doe ik trouwens altijd. Ik wil even controleren of er geen gekke dingen gezegd worden of ongemakkelijke stiltes vallen. Het is overigens nog nooit voorgevallen dat ik een aflevering niet goed genoeg vond om deze online te zetten.

Het was wel even spannend toen ik woensdag op ‘publiceren’ klikte en de podcast voor iedereen te beluisteren is. Natuurlijk heb je voorafgaand aan iets bepaalde verwachtingen. Zo hoop ik oprecht dat deze aflevering vaak beluisterd gaat worden, omdat ik van mening ben dat de inhoud van ons gesprek waardevol genoeg is om mooie inzichten uit te halen.

Heel mooie reacties

Ik vraag aan het eind van elke aflevering of mensen een reactie willen delen als ze geluisterd hebben. Omdat ik stiekem ook benieuwd ben wat mensen van mijn ervaringen vinden. Hoe mijn podcast ontvangen wordt dus. Ook dit keer heb ik die vraag gesteld.

Nou, ik kan je verklappen dat ik al een heleboel mooie reacties gekregen heb. Zowel op social media als privé en dat doet me enorm goed. Het is altijd leuk om terug te krijgen wat iemand ergens van vindt. Zeker als je er je hele ziel en zaligheid in hebt gestopt. In dit geval vond ik het extra spannend, omdat het gewoon een erg intiem gesprek was tussen Bart en mij. We zijn echt met de billen bloot gegaan.

Deel 2?

Wie weet is deze aflevering een onderdeel van een serie gesprekken of komt er nog een vervolg. Ik laat het ook even afhangen van de reacties en het aantal downloads van deze aflevering. Maar ik sluit dus niet uit dat er ooit nog eens een vervolgaflevering komt. Ik zou het zeker willen doen en Bart vindt het ook prima.

Misschien gaan we samen wel iets doen met onze ervaringen. Het kan alle kanten opgaan. Ik fantaseer nu hardop, hè?

Als je nog niet geluisterd hebt, wil ik je aanraden om eens een kijkje te nemen op bijv. Spotify of gewoon via Google. Als je de naam van mijn podcast intypt, kom je er vanzelf bij uit:
‘Life’s better after your burn-out’.
Het gaat om aflevering nr. 29: Een intiem en openhartig gesprek met mijn man. Klik hier om meteen naar de link te gaan! 🙂

Wat ik helemaal gaaf zou vinden, is als je mij na het luisteren een berichtje of mailtje stuurt met jouw reactie. Misschien heb je een vraag of een opmerking. Voel je vrij om deze met mij te delen. Ik kijk er naar uit.