Ik ben gek op podcasts en luister zelf naar verschillende shows. Het liefst over persoonlijke ontwikkeling. Tijdens het wandelen of huishoudelijk werk bijvoorbeeld. Heerlijk om dan te luisteren terwijl je bezig bent.

In deze blog ga ik mijn top vijf delen. Niet van andere shows, maar die van mezelf, haha. In ruim een jaar tijd heb ik inmiddels meer dan 65 afleveringen opgenomen. Misschien ben je een trouwe luisteraar of misschien heb je nog nooit een aflevering gehoord. Ik ga bij iedere aflevering een korte uitleg geven, waarom ik denk dat die de moeite van het luisteren waard is.

Lees (en luister) je mee?

Beginnen bij het begin

Inmiddels is het ruim een jaar geleden dat ik ben begonnen met mijn eigen podcast. Het was al een tijdje een droom, maar ik wist niet hoe ik moest starten. Toen mijn schrijfmaatje haar eerste podcastaflevering had opgenomen, vroeg ik haar dan ook alles hierover.

In principe is het heel simpel: je installeert een app op je telefoon en je begint. Niks fancy apparatuur of ingewikkelde technische toestanden. Een telefoon, een idee en tijd is alles wat je nodig hebt. Al gauw had ik de smaak te pakken en nog steeds geniet ik ontzettend van het opnemen en het delen van mijn kennis en ervaringen in de hoop hiermee anderen te helpen en inspireren.

Hoe ik in een burn-out belandde

De eerste aflevering van mijn podcast is ook mijn best beluisterde aflevering. Het is een episode waarin ik openhartig vertel hoe ik zes jaar geleden in een burn-out ben beland. Als je mijn verhaal niet kent, is het een interessante aflevering om alle ins- and outs aan de weet te komen.

Klik hier om deze aflevering te beluisteren!

Intiem gesprek met Bart

De volgende aflevering is een gesprek dat ik heb met Bart. Daarin vraag ik hem naar de periode dat ik thuis zat en hoe dat ons leven toen beïnvloedde. Het was spannend om dat gesprek te voeren, omdat het enerzijds heel intiem is, maar aan de andere kant wilde ik juist laten zien hoe het voor een ander was.

Klik hier om deze aflevering te beluisteren!

Burn-out en gewicht

Iets anders waar ik ook heel erg mee geworsteld heb (en niet alleen tijdens en na mijn burn-out) is mijn gewicht. Een paar jaar geleden heb ik de beslissing genomen om mijn leefstijl te veranderen en de eeuwige strijd tegen de kilo’s te staken.

In deze aflevering deel ik het hele proces en vertel ik ook waarom mijn burn-out een grote rol heeft gespeeld in de strijd tegen de kilo’s. Ook voor mensen die geen burn-out hebben (of hebben gehad) is het waarschijnlijk een super herkenbaar thema in hun leven.

Klik hier om deze aflevering te beluisteren!

Mijn gesprekken met anderen

Oké, nu ga ik een beetje vals spelen, want dit zijn meerdere afleveringen. Behalve dat ik graag mijn over mijn eigen ervaringen vertel, vind ik het ook bijzonder leuk en interessant om anderen te interviewen en met hen de diepte in te gaan over een bepaald onderwerp.

Bovendien denk ik dat deze interviews voor anderen erg waardevol en inspirerend kunnen zijn. Wat mij betreft dus een dikke aanrader om naar deze gesprekken te luisteren. Klilk hier, hier, hier en hier om deze gesprekken te luisteren!

Durf anders te zijn

Deze aflevering staat erg dicht bij mezelf (alle andere afleveringen ook hoor 😉). In een tijd waarin veel mensen vastzitten in de ratrace en dingen doen die van hen verwacht worden, is het juist zo belangrijk om te durven opvallen. Om dingen anders te doen dan de rest.

Om je niets aan te trekken van de mening van een ander en je eigen pad te volgen. In deze aflevering vertel ik mijn reis hierin en ik denk dat het een waardevolle episode is om te beluisteren. Klik hier om deze te luisteren!

Ik hoop dat je door deze blog getriggerd bent om de besproken afleveringen te luisteren (mocht je dit al gedaan hebben, kun je ze altijd nog eens afspelen, hihi 😊).

Mocht je mijn podcast willen laten groeien en een groter bereik laten krijgen, kun je me enorm helpen door mijn podcast met anderen te delen. Dat kan via verschillende kanalen.

Als je hierover iets met me wilt delen, is dat geweldig. Voel je vrij om te reageren op deze blog of me op een andere manier een bericht te sturen. Alvast heel erg bedankt!