Je bent nooit te oud om te leren. Een cliché waar ik vroeger een hekel aan had. Ik was, vond ik, uitgeleerd en hoefde niet meer zo nodig. Ik had immers al lang in de schoolbanken gezeten, dus waarom zou ik het mezelf ‘aandoen’ om weer in de boeken te moeten duiken.

In deze blog ga ik je vertellen waarom ik nu wél graag bezig ben om nieuwe dingen te leren en deel ik mijn nieuwste uitdaging met je.
Lees je mee?

Pff, niet opnieuw in de schoolbanken

Toen ik nog werkzaam was in het onderwijs wilde ik nooit cursussen of opleidingen volgen. Ik vond dat ik al lang genoeg had moeten leren en zat bovendien iedere dag met mijn neus in de boeken (weliswaar in andere boeken dan leerboeken, maar toch).

Waarschijnlijk was ik niet gemotiveerd genoeg om iets nieuws op onderwijsgebied te leren. Dat is een constatering die ik nu pas opmerk, maar dat terzijde. Ik had er dan ook een hekel aan dat ik (in de laatste jaren dat ik in het onderwijs werkte) cursussen moest volgen. Er zat helemaal niets bij wat me interesseerde.

Stilstaan is achteruitgaan

Nu besef ik dat het niet verstandig is om niets nieuws te leren en om dus stil te staan. Als je jezelf niet voedt met nieuwe kennis en/of vaardigheden ga je namelijk niet vooruit, dan groei je niet. Na mijn burn-out is het alsof ik wakker geschud ben na een lange winterslaap. Ik kan het niet anders omschrijven.

Vanaf het moment dat ik bij Daisy (mijn tweede psychologe) terechtkwam, greep ik de momenten om te groeien aan. Wanneer ik een bepaalde opdracht moest doen, beet ik me er in vast en wilde alles over dit onderwerp te weten komen. Dan zocht ik middagen op internet naar informatie en vooral naar ervaringen van anderen. Ik denk namelijk dat het erg belangrijk en waardevol is om van anderen te leren.

Een nieuwe cursus

Ik heb de afgelopen jaren al verschillende online cursussen en programma’s gekocht en gevolgd. Sommige iets meer succesvol en waardevol dan andere. Maar dat is oké. Het is niet erg om soms een verkeerde inschatting te maken en achteraf te denken dat het je niet heeft opgeleverd wat je ervan gehoopt of verwacht had.

Deze week is mijn nieuwste cursus (of beter gezegd online 30-daagse) van start gegaan. Eentje die ik met twee schrijfvriendinnen (toevallig?!) volg. In een van mijn vorige blogs heb ik je al eens wat verteld over de wet van aantrekking. Daar gaat deze 30-daagse over.

Loa curus

Mijn Nooit meer op dieet avontuur is voor het grootste gedeelte gebaseerd op de wet van aantrekking. Je kunt ervan vinden wat je wilt (zweverig, flauwekul, onzin, en noem maar op), maar feit is dat het voor mij prima werkt. Meer dan prima zelfs. Ik voel me SUPER goed en fit en ben ook nog eens ruim 20 kilo afgevallen. En dat allemaal omdat ik mijn verhaal omtrent eten en afvallen veranderd heb.

Mijn nieuwsgierigheid is dus enorm getriggerd hierdoor en ik wil er nog veel beter in worden en er alles over weten.
Nu komt deze eigenschap mij dus erg goed van pas. Ik wil graag het naadje van de kous weten en ben gewoon benieuwd hoe dingen werken en nog beter hoe ik ze voor mij kan laten werken.

Inspirerende video’s en opdrachten

Ik volg sinds een aantal weken Cynthia Houben en zij is ook veel bezig met de wet van aantrekking. Onlangs lanceerde zij een nieuwe cursus; een 30 dagen programma volledig online, dat diep ingaat op de wet van aantrekking. In een besloten groep worden video’s geplaatst en kun je elke dag inspirerende opdrachten doen.

Een van de dagelijks terugkerende dingen is het invullen van een dankbaarheidsdagboek. Ik heb hiervoor toevallig (?) een leuke app op mijn telefoon geïnstalleerd en deze komt nu goed van pas. Ik vul trouw iedere avond op mijn mobiel de dingen in waarvoor ik dankbaar ben. Het is namelijk bewezen dat bewust stilstaan bij de kleine dingen ervoor zorgt dat je meer in het hier en nu leeft.

Benieuwd naar de voortgang?

Ik heb nu vier video’s gezien en een aantal opdrachten gedaan en ik moet zeggen dat ik het erg leuk vind. Ik ben ook benieuwd wat er nog allemaal voor moois gaat gebeuren in de komende weken.
Ook op Facebook is een groep waar je al je ervaringen kunt delen. Erg leuk om te lezen hoe anderen hiermee bezig zijn en van hun tips te leren.

Ik houd je de komende tijd op de hoogte van alle dingen die er gebeuren en alle lessen die ik hieruit leer.