Ik heb al verschillende keren geschreven over mijn reis op afvalgebied. Deze blogs worden altijd erg goed gelezen. Klik hier om deze (nog eens) te lezen. Vandaar dat ik vandaag nogmaals een stukje met je wil delen over het hebben van bepaalde geloofsovertuigingen op het gebied van gewicht en voeding. Ik denk dat je hier veel uit kunt halen. Ook heb ik er een podcast over opgenomen (aflevering 28) van  de Life’s better after your burn-out podcast. Als je deze nog niet hebt geluisterd, raad ik je aan om deze op te zoeken in bijv. Spotify of gewoon via Google. Daar kun je ‘m luisteren. Of klik hier.

Veel gesproken en geschreven over gewicht

Misschien denk je: ja ja, ik heb dit al verschillende keren voorbij zien komen in je blog. Dat klopt, ik doe dit omdat ik zeker weet dat het een onderwerp is waar veel mensen nog altijd mee worstelen en op zoek zijn naar herkenning. Ik kan het namelijk terugzien in de statistieken van mijn website. De best gelezen blogs zijn mijn blogs over mijn ‘strijd’ tegen de kilo’s.

Niet alleen door mij, maar ook door veel andere mensen (bekend of onbekend) wordt veel geschreven en gedeeld over de eeuwige strijd tegen de kilo’s. Het is nu eenmaal heel herkenbaar voor veel vrouwen (en mannen uiteraard ook 😉). Dat er een hoop boeken over worden geschreven, die vervolgens ontzettend goed verkopen, is een bewijs dat er nog altijd behoefte is om hierover meer te lezen.

Een compleet nieuwe manier van kijken naar gewicht

Wat als ik je nu vertel dat afvallen uiteindelijk niet per se met minder en gezond eten en calorieën tellen te maken heeft, maar alles met je geloofsovertuiging over eten? Yeah right, denk je nu waarschijnlijk. Als dat zo is, zou niemand overgewicht hebben. Dat zou zomaar de waarheid kunnen zijn. In ieder geval is het wel míjn waarheid. Dit was het tot een jaar geleden niet. Toen was ik er van overtuigd dat je super goed moest letten op wat en hoeveel je at. Dat het super veel moeite kost om af te vallen en het gewicht ervan af te houden.

Ik heb dus mijn hele manier van denken over eten moeten veranderen. En het mooie is; dat kun jij ook. Iedereen kan dat. Het heeft alles te maken met je mindset en het verhaal dat je jezelf vertelt over voeding en gewicht. Het vergt moed en vertrouwen. Het is in het begin best ongemakkelijk en lastig. Maar ik weet zeker dat als je er voor openstaat, alles mogelijk is. Mijn verhaal bewijst dat. En de foto’s trouwens ook! 😊

Unieke online training

Het goede nieuws is, dat de online training die ik bij Kim Munnecom gevolgd heb, weer een paar dagen ‘open staat’. Dat betekent dus dat ook jij dit programma kunt volgen en je een heel andere waarheid over eten en afvallen kunt leren.

De eerste keer dat ik haar hoorde praten over haar struggles op het gebied van afvallen en eten, was ik flabbergasted. Ik wist niet dat het mogelijk was om op zo’n andere manier naar voeding en gewicht te kijken. Het voelde zelfs een beetje ongemakkelijk. Maar aan de andere kant begon het ook enorm te kriebelen. Zou dat ook voor mij zijn weggelegd? Zou ik ook op diezelfde manier gewicht kunnen verliezen. En dit keer blijvend? Het was het proberen waard.

Best een investering

Wat me er in eerste instantie van weerhield de training aan te schaffen, was toch de investering die ik moest doen. Ik vond het best prijzig. Al snel heb ik het omgebogen en mezelf toegesproken: Ellen, als je iets aan je gewicht wilt veranderen, zul je een keuze moeten maken en moeten durven investeren. Het is voor je eigen gezondheid. Die is toch zeker goud waard?

Als ik mezelf een nieuwe outfit (compleet met schoenen en jas) ‘cadeau’ zou doen, zou dat op ongeveer hetzelfde bedrag uitkomen. Daarover hoef ik misschien geen moment na te denken. En nu het over een online training ging, twijfelde ik opeens. Waarom? Omdat mijn intuïtie me ingaf dat ik ervoor moest gaan, hakte ik de dag erna de knoop door en heb mezelf ingeschreven voor Weightloss Mastery. Toen ik betaald had, viel er een last van mijn schouders. Hè, hè, ik had het gedaan en vanaf dat moment kon het alleen maar beter worden. Ik had ontzettend veel zin om aan mijn nieuwe leefstijl te beginnen.

Nooit meer op dieet

Ik wilde nooit meer op dieet en vanaf de eerste week dat ik toegang had tot de online training heb ik dit tegen mezelf gezegd. Ik sprak met mezelf af dat ik koos voor mezelf en een gezond lichaam en gewicht. Niet door mezelf op een hongerdieet te zetten, maar door goed naar mijn lichaam te luisteren en mezelf niets te verbieden.

In het begin was het eng en was ik bang om teveel te eten en de verkeerde dingen te eten. Ik koos er toen heel bewust voor om eerst te kijken wat er zou gebeuren als ik meer ging eten (en daarbij gezondere keuzes ging maken). Daarna begon ik langzaam weer wat meer ‘lekkere’ dingen aan mijn eetpatroon toe te voegen. En weet je? Het werkt! Ik kan snoepen, lekker eten en toch afvallen en op dit moment op gewicht blijven (na ruim één jaar bezig te zijn met mijn nieuwe leefstijl).

It’s all in the mind

Het klinkt afgezaagd of te mooi om waar te zijn misschien wel, maar ik geloof er echt in. Als je jezelf een nieuw verhaal vertelt over voeding en gewicht is het mogelijk om op een fijne manier af te vallen en toch alles te kunnen eten wat je zo lekker vindt. Je maakt alleen ‘betere’ keuzes. Niet omdat het moet, maar omdat je het wil en ervoor kiest om dat te doen. En dat voelt heel anders dan een opgelegd dieet volgen dat helemaal niet bij je past.

Ik geloof er dus in dat het allemaal ‘in je hoofd’ gebeurt. Dat het niets te maken heeft met wat en hoeveel je eet, maar wat je gelooft over dat wat je in je mond stopt. Als jij denkt dat jouw lichaam dat nodig heeft, dan is dat zo. Of het nu friet is of een stengel bleekselderij. En ja, dat klinkt misschien ongeloofwaardig. Toch ben ik ervan overtuigd dat het op deze manier werkt. Je moet alleen op je lichaam durven vertrouwen en leren ‘voelen’ waar jij behoefte aan hebt.

Misschien ook voor jou?

Mocht je nu denken: WOW, dat klinkt als iets wat ik ook zou willen, dan kun je de online training van Kim tot en met zondagavond aanschaffen. Ik zal hieronder de rechtstreekse link naar het programma invoegen, zodat jij (hopelijk) net zo enthousiast als ik op een nieuwe, heerlijke manier met voeding en gewicht bezig kunt zijn.

De online training Weightloss Mastery staat namelijk maar een paar dagen open. Dus dit is je kans. Nee, ik wil het je absoluut niet opdringen, maar als je voelt dat je er klaar voor bent om op een totaal andere, nieuwe en heel fijne manier met je gewicht en leefstijl aan de slag te gaan, dan is dit de perfecte gelegenheid. Zie het als een cadeautje voor jezelf, iets waar je je hele verdere leven profijt van hebt. Dat is toch geweldig?

Dit is de link: https://www.nooitmeeropdieet.nl/weightloss-mastery

Mocht je ervoor kiezen om, net als ik, deze uitdaging aan te gaan en een compleet nieuwe weg in te slaan, dan wil ik je van harte feliciteren en heel veel plezier wensen. YOU CAN DO THIS!!