Hoewel het alweer ruim een week geleden is, geniet ik nog steeds enorm van de theatervoorstelling die Henk en ik mochten geven. Het was een geweldige ervaring, dat heb ik al meerdere keren uitgebreid gedeeld.

Nieuwe term

Na de voorstelling gingen Henk en ik nog even in gesprek met onze bezoekers. Henk noemde ons toen infotainers. Ik vond dat echt een briljante omschrijving. Iemand anders noemde het een woordkunstenaar en ook die term raakt iets in mij.

Wat is een infotainer?

Wat is een infotainer? Iemand die de volgende twee elementen met elkaar verbindt: entertainment en kennisoverdracht. Populair gezegd: iemand die op een onderhoudende manier informatie met zijn publiek deelt. En inderdaad, dat voelt precies zoals ik het bedoel.

Mensen vermaken

Ik wil mensen vermaken op een manier die bij me past en die vooral niet ingewikkeld of zwaar is. Het liefst waarbij mensen op z’n tijd lachen of op z’n minst glimlachen. Een comédienne is iets totaal anders en dat wil ik absoluut niet zijn. Het lijkt me vreselijk moeilijk om een show te bedenken en opvoeren waarbij je continu het publiek aan het lachen moet maken. Een grote uitdaging.

Mijn passie

Regelmatig heb ik nagedacht hoe ik mijn passie het beste kan omschrijven. Wat ben ik nu eigenlijk? Ben ik schrijver, ben ik entertainer, ben ik spreker? In feite ben ik het allemaal, maar het dekt niet precies de lading van wat ik doe. Ik ben niet alleen schrijver, ik ben niet alleen spreker, ik ben niet alleen entertainer. Ik ben een infotainer. En daar ben ik verdomd trots op!

Een zoektocht

Het was niet gemakkelijk om dit te constateren. Mijn zoektocht was lang. Ik heb onlangs nog een opleiding gevolgd om te kijken of ik met een diploma (of certificaat) “Ervaringsdeskundige” mijn twee passies met elkaar kon verbinden. Ik ontdekte dat dit niet was wat ik zocht. Natuurlijk vond ik een aantal onderdelen van de opleiding super interessant en leerzaam, maar er waren ook thema’s die me dan weer totaal niet aanspraken.

Puzzelstukjes op de juiste plek

Een ding wist en weet ik zeker. Ik vind het geweldig om voor een publiek te spreken. Om mensen te vermaken en ze bovendien iets mee te geven. Ik zeg altijd ik wil graag mensen vermaken en inspireren. Hoe kan dat beter dan via infotainment? Raar dat je soms een woord hoort en dat puzzelstukjes opeens op hun plek vallen. Die ervaring had ik vorige week. Daar ben ik Henk dankbaar voor. Dankzij hem ben ik weer een stukje dichter bij het realiseren van mijn droom.