Vandaag is het Kerstmis. Twee dagen waarin we vieren dat Jezus is geboren en een nieuw begin is aangebroken. Een feest van licht en hoop. Een tijd waarin je met je familie samen bent en geniet van elkaars gezelschap, en natuurlijk van lekker eten en drinken. In deze tijd zal Kerst echter sober gevierd worden, maar daarom hoeft het niet minder gezellig te zijn. Probeer er ondanks alles toch een mooie tijd van te maken.

De afgelopen maand heb ik een 30-daagse gevolgd van Cynthia Houben (klik hier om haar website te bekijken, als je dat leuk vindt natuurlijk).
Het was een programma waarin elke dag een nieuwe video in een speciaal daarvoor bedoelde Facebookgroep online kwam en waar een opdracht bij hoorde.
In deze blog wil ik je hierover wat meer vertellen. Lees je mee?

Alweer een programma

Ik hoor het je bijna denken, alweer een programma? Hoeveel programma’s heb jij al gevolgd de afgelopen tijd? Het klopt inderdaad dat ik de afgelopen tijd redelijk wat programma’s heb gekocht en gevolgd. De een is wat waardevoller gebleken dan de ander, maar dat maakt niet uit. Uit alle programma’s haal ik iets wat me inspireert of leer ik een les.

In een eerdere blog heb ik je al verteld over de wet van aantrekking en dat ik dat een interessant gegeven vindt. De podcasts van Kim Munnecom gaan hierover. Op een ontzettend enthousiaste en laagdrempelige manier vertelt zij alles over de LOA (Law Of Attraction). Zij heeft een programma LOA Mastery. Eerlijkheidshalve moet ik bekennen dat ik dit programma aan de dure kant vind en daarom heb ik het niet gekocht.

Een ander programma over de Law of attraction

Via een schrijfvriendinnetje kwam ik Cynthia Houben tegen op social media. Zij leert mensen ook over de LOA. Ik ben haar gaan volgen en toen ze een nieuw programma aankondigde (The Good Place) was ik meteen enthousiast. Bovendien stond de prijs me veel meer aan (ook niet onbelangrijk). Wat een ontzettend goede zet is het geweest om me hiervoor aan te melden.

Het zou een nieuwe cursus worden, waarin je in 30 dagen lifehacks zou leren omtrent de LOA. In een reeks (korte) video’s zou de LOA in goed begrijpbare taal worden uitgelegd, met veel voorbeelden uit de praktijk. Kijk, en dat sprak me aan. Ik hou ervan als dingen concreet worden gemaakt en niet te ingewikkeld zijn.

Een community met gelijkgestemden

Toen ik me had aangemeld, kwam ik in een besloten Facebookgroep terecht waar alle deelnemers van The Good Place te vinden waren. Een groep van ruim 400 mensen. Mensen die allemaal super enthousiast over de LOA zijn en graag willen leren hoe zij deze voor hen kunnen laten werken. Ideaal dus.

Deze community blijft ook na de 30-daagse bestaan, dus je kunt er altijd terecht voor vragen of mooie ervaringen. Erg leuk! J
In de aanlooptijd naar het programma stelden mensen zich vast voor en kreeg ik een goed beeld van iedereen in de groep.

Iedere dag een video en een opdracht

Het is gek hoe snel iets went. Ik keek er echt naar uit om iedere dag weer de nieuwe video te bekijken (en schreef intussen als een gek mee, uiteindelijk een schrift vol met aantekeningen). Het blijft bijzonder hoe je dingen oppakt als je echt geïnteresseerd bent en er zelf voor kiest om nieuwe dingen te leren.

Cynthia vertelt op een erg toegankelijke en leuke manier over de LOA en hoe zij deze voor haar heeft laten werken.
Misschien denk je nu: ja, ja, allemaal leuk en aardig, maar als je al iets bereikt hebt, is het altijd makkelijk praten. Hoe werkt dat dan? Een terechte, kritische vraag, waarop ik geen eenduidig antwoord kan geven.

Het geheim achter de loa

Ik zou willen dat ik je het geheime recept kon geven, zodat al je dromen vanaf nu uit zouden komen. Mijn droom is het schrijven van een bestseller en daarmee wereldberoemd worden. Ik heb deze intentie uitgezonden,(stap 1) nu moet ik ‘alleen’ nog vertrouwen dat het eraan komt (stap 2) en bereid zijn te ontvangen (stap 3).

De LOA bestaat dus uit drie stappen. Het moeilijkste is de laatste stap. In de ontvangmodus komen. Veel mensen willen de uitkomst van hun ‘vraag’ controleren en zijn dus continu bezig om het hoe te manipuleren, waardoor ze vanuit tekort denken. De kunst is om erop te vertrouwen en echt te geloven dat alles wat je wilt voor jou is weggelegd en ook mogelijk is. Om het zo leuk mogelijk voor jezelf te maken en te beseffen dat het niet moeilijk hoeft te zijn.

En nu?

Het klopt. Ik hoop (en dat is al een foute gedachte) dat mijn droom uitkomt en ik doe er alles aan om ervoor te zorgen dat het gebeurt. Met andere woorden: Ik focus me op iets wat er nog niet is en dus is dat wat ik ‘ontvang’.

Of je nu wel of niet gelooft in de LOA, het is altijd aanwezig net als de zwaartekracht (daar hoef je niet in te geloven, het werkt sowieso want je staat op de grond). De meeste mensen zijn hier niet van bewust en weten niet dat ze de natuur een handje kunnen helpen door de LOA in hun voordeel te laten werken.

Wat waren de resultaten?

Je bent waarschijnlijk nieuwsgierig naar de uitkomst van het programma. Heb ik mijn droom al bereikt? Antwoord is heel simpel: Nee!
Dan is het dus flauwekul, denk je misschien.

Ik geloof dat wat ik wil bereiken ook echt kan. Ik vertrouw erop dat alles wat nu in mijn leven gebeurt uiteindelijk zal leiden tot waar ik wil zijn. Ik ga dus onverminderd door met mijn schrijfavonturen en grijp alle kansen die me geboden worden aan.

De belangrijkste les

Het belangrijkste wat ik geleerd heb in de afgelopen 30 dagen is om positief in het leven te staan, mijn gedachten te richten op datgeen waar ik gelukkig van word en dankbaar te zijn voor alle kleine dingen in mijn leven.

Iedere dag schrijf ik op waar ik die dag specifiek dankbaar voor ben. En weet je? Het helpt echt. Stilstaan bij de (kleine) geluksmomentjes maakt je echt positiever en geeft je energie. Al denk je misschien dat je een rotdag hebt gehad, er is altijd iets om dankbaar voor te zijn.

Probeer het eens zou ik zeggen. Er zijn genoeg leuke apps te downloaden waarin je heel gemakkelijk je geluksmomentjes kunt vastleggen. Snel en leuk! Voor mij werkt het.
Ik ga lekker door met het leren over de LOA en houd je zeker op de hoogte van mijn ontwikkeling.