Jeetje, ik zit nog na te genieten van het nieuws van vorige week (voor wie het gemist heeft: mijn herschreven autobiografie komt in feb. 2022 opnieuw uit bij Droomvallei Uitgeverij). Echt een heerlijk gevoel om te weten dat er in een korte tijd twee boeken van mijn hand zullen verschijnen begin 2022. Klik hier om mijn blog van vorige week te lezen!

In deze blog wil ik nog meer plannen met je delen. Lees je mee?

Vorig jaar november eerste podcastaflevering

Ik weet het nog als de dag van gisteren: ik wilde zo graag een podcast opnemen maar ik wist niet hoe en of er überhaupt mensen wilden en zouden luisteren. Kortom; ik had op dat gebied nogal wat belemmerende overtuigingen die me tegenhielden om ermee te starten.

Toen Sandy (mijn schrijfmaatje) met haar podcast begon en ik haar om uitleg vroeg, bleek het allemaal erg eenvoudig te zijn. Een kind kan de was doen, eigenlijk. Dat gaf mij het zetje dat ik nodig had om zelf ook een podcast te starten. Zo gezegd, zo gedaan. Dit was een typisch gevalletje ‘inspired action’ (geïnspireerde actie; actie die je vanuit verlangen onderneemt).

De smaak te pakken

Ik had geen vooropgezet plan. Zoals wel vaker het geval is bij mij, haha. Ik begin en ik zie wel hoe het gaat. Zou ik er namelijk teveel over nadenken en alles gestructureerd uitwerken, zou ik misschien teveel gaan overdenken en uiteindelijk niet eens beginnen. Bang om te falen. Het beste wat ik kon doen, was in het diepe te springen en alles over me heen te laten komen.

Van te voren had ik niet kunnen bedenken hoe leuk het zou zijn om te podcasten (geen idee of dat al een werkwoord is 😉). Het voelde ook totaal niet ongemakkelijk. Dankzij een handige app op mijn telefoon hoef ik alleen maar op ‘opnemen’ te klikken en de rest gaat vanzelf. Het enige wat daarna moet gebeuren is een intro en een autro toe te voegen en een omschrijving erbij te maken. Als dat gedaan is, klik ik op publiceren en hoppa de podcastaflevering staat online en is voor iedereen te beluisteren. Mooi, toch?

Al veel mooie afleveringen met en zonder gasten

Intussen heb ik al meer dan 50 afleveringen opgenomen. Er zijn zelfs een aantal gasten aanwezig die van alles over allerlei thema’s te vertellen hebben. Erg speciaal. Ik ben dan ook trots op deze afleveringen, die mooie gesprekken heeft opgeleverd. In het bijzonder de aflevering met Bart is erg intiem en openhartig geworden.

De meeste afleveringen ben alleen ik aan het woord. Er wordt wel eens gevraagd of het niet gek is om tegen niemand te praten? Nee, is dan mijn antwoord. Helemaal niet. Ik praat namelijk regelmatig tegen mezelf, hihi. Ik ben het inmiddels al een beetje gewend. Ik moet wel eerlijk bekennen dat ik de afleveringen opneem, wanneer ik alleen thuis ben of ik sluit me in een ruimte op waar niemand komt. Anders voelt het wel ongemakkelijk (en bovendien hoor je dan ruis op de achtergrond).

Waarom een podcast?

Eén van de redenen waarom ik met mijn podcast ben begonnen, heeft alles te maken met het feit dat ik zoiets zelf enorm gemist heb toen ik een burn-out had. Ik was dagen, weken op zoek naar ervaringen van anderen. Ik wilde weten hoe hun proces verliep en wat de uitkomst was (bleven ze hun werk doen of stopten ze ermee). Natuurlijk moest ik mijn eigen pad bewandelen en kon ik alleen keuzes maken die voor mij goed waren, maar ik had graag gehoord hoe anderen dit hadden aangepakt.

Ik heb intussen zoveel meegemaakt in mijn proces en ben ook al een paar jaar verder, dat ik genoeg hierover te vertellen heb. Met mijn ervaringen en verhalen hoop ik andere mensen te kunnen helpen. Ze er- en herkenning te bieden. Dat kan zo fijn zijn. Om te voelen en weten dat je niet de enige bent.

Nog veel meer plannen

Natuurlijk hoopte ik dat mijn podcast door duizenden mensen zou worden beluisterd (hé, dat klinkt bekend, nietwaar? 😉 Dat hoopte ik ook met mijn blogs/verhalen…). Dat dat niet vanzelf zou gaan en dat er een tijd overheen kon gaan, daarvan was ik me ook bewust. Het is nu eenmaal een kwestie van een lange adem. Ik durf wel te zeggen dat ik voortaan over meer geduld beschik dan vroeger.

Omdat ik nu al een jaar bezig ben, durf ik ook te dromen over toekomstige plannen. De podcast groot maken. Sponsors zoeken, gasten zoeken, veel mensen bereiken (een groot publiek opbouwen), en ga zo maar door. De mogelijkheden zijn wat dat betreft eindeloos. Dromen mag. Zolang ik maar acties blijf ondernemen om steeds een stapje verder te komen…

Nieuwe dingen

Binnenkort is er een heel speciale aflevering te beluisteren (aanstaande woensdag om precies te zijn). Houd mijn socials in de gaten voor meer informatie. Ik houd het nog een beetje mysterieus. Iets van spanningsopbouw, haha.

Hiermee bezig zijn en nieuwe plannen ontwikkelen is een enorme motivator kan ik verklappen. Het zorgt ervoor dat ik mezelf blijf ontwikkelen en ook steeds meer over mezelf leer. Het mooie van podcasten is dat je zelf heel veel inzichten krijgt en steeds beter leert hoe je dingen het beste kunt aanpakken. Geweldig, toch?

Ik hoop dat ik je met deze blog geïnspireerd heb om eens een aflevering van mijn podcast ‘Life’s better after your burn-out’ te luisteren. Misschien ben je al een trouwe fan en luister je iedere week. Wow, respect! Dan ben ik je echt ontzettend dankbaar. Blijf vooral luisteren, zou ik willen zeggen.