Het was een mooie week. Een week waarin er veel gebeurd is. Over sommige dingen kan ik nog niets zeggen, maar geweldig is het wel. Dus als je nieuwsgierig bent, volg dan mijn Facebook en Instagram. Daarop komt het allemaal uitgebreid aan bod.

In deze blog wil ik een aantal inzichten met je delen die ik deze week kreeg. Lees je mee?

Podcast van Kim Munnecom

Misschien val ik in herhaling, maar ik luister (bijna) dagelijks de podcast van Kim Munnecom. Ik heb vast al eens vaker over haar geschreven. Ze is een erg enthousiaste law of attraction teacher. Bovendien kan ze ontzettend inspirerend vertellen over haar ervaringen en dit werkt bij mij meestal heel motiverend.

Afgelopen week deelde ze in een podcastaflevering iets over de challenge uit podcast 269 (Doe dit 365 dagen en je bent financieel vrij). Dit raakte bij mij een gevoelige snaar. Ik besloot een aantal stories op Instagram te delen en hierover iets te vertellen. Zo ging het balletje rollen…

Niet financieel vrij

Kim zei namelijk dat ze ervan overtuigd is dat wanneer je consequent iedere dag, een jaar lang, content plaatst, dat je dan na een jaar financieel vrij kunt zijn. Ze reageerde op mijn stories en we raakten (online) in gesprek. Ze vroeg me of ze me ergens mee kon helpen. Of ze me wat sturing kon bieden. Dat vond ik natuurlijk een goed idee. Ik leer graag en zeker van iemand die zo inspirerend is als Kim.

De vragen die ze me stelde, waren onmiddellijk raak. Ik besefte dat het doel waarmee ik deze uitdaging (om iedere dag een verhaal op Instagram te delen) niet helder en duidelijk genoeg is. Door het enthousiasme waarmee Kim de uitdaging voorlegde, ben ik getriggerd en wilde ik ook graag een commitment aangaan. Een jaar lang verhalen delen. Zou ik dat kunnen?

Wie is mijn doelgroep eigenlijk?

De eerste vraag van Kim was: ‘Wie is eigenlijk je doelgroep? Tegen wie praat je?’ Dat was meteen een heel goede vraag. Mijn eerlijke antwoord was dan ook: ‘Dat weet ik eigenlijk niet precies. Ik hoop dat zoveel mogelijk mensen mijn verhalen lezen.’ Tja, dat is veel te vaag. Toen ik dat zei, besefte ik meteen hoe het klonk. Erg algemeen en nietszeggend.

Als de juiste mensen zich niet aangesproken voelen om mijn verhalen te lezen, gaat dat ook niet gebeuren waarschijnlijk. Tegenwoordig is er zoveel online te beleven, dat je met een goed en gedegen plan moet komen wil je mensen nieuwsgierig maken en aanzetten tot lezen (of kopen of actie ondernemen of wat dan ook…). ‘What’s in it for me’ is een term die vaak gebruikt wordt. Want waarom zou ik jouw verhalen lezen? Wat kan ik eruit halen? Tijd is kostbaar en we hebben het allemaal druk met onze dingen.

Wat is je aanbod?

Ahum, aanbod? Welk aanbod? Er is geen aanbod. ‘Dus, zei Kim, al zouden mensen willen, dan kunnen ze niets kopen?’ Behalve het boek Duistere Geheimen? Eigenlijk niets! Daarmee sloeg ze de spijker op z’n kop. Al zou iemand iets van me willen afnemen, het kan nu gewoon (nog) niet.

Dat zette me wel aan het denken. Wat zou ik kunnen creëren wat mensen willen kopen? Willen hebben? En er schoten al een aantal ideeën door mijn hoofd. Ik zou bijvoorbeeld heel graag een online programma/cursus willen maken waarin ik mensen leer hoe ze schrijven kunnen inzetten als tool om zichzelf beter te voelen. Om bepaalde gebeurtenissen en/of situaties te verwerken en een plekje te geven. Het heeft mij zoveel gebracht, dat gun ik anderen ook!

Een schop onder mijn kont

En dus waren de woorden van Kim voor mij een schop onder mijn kont. Want het is geen wonder dat ik na 322 dagen niet financieel vrij ben. Hoe zou dat ook kunnen als er niets te ‘halen’ is? Nogal wiedes dus.

Hoe simpel het nu misschien ook klinkt, toch vielen voor mij de puzzelstukjes pas toen in elkaar. Ik heb me teveel gefocust op het waarmaken van mijn voornemen en dus de challenge te volbrengen en ben totaal niet bezig geweest met de vraag hoe ik die financiële vrijheid ga bereiken. Nu schiet ik feitelijk met losse flodders. Het was best confronterend om te horen, maar wel precies wat ik nodig had.

Oké, en nu?

Mooi, Ellen, denk je nu misschien. Maar wat gaat dat betekenen? Komt er binnenkort een aanbod? Heb je iets leuks? Ja, ik denk dat ik zeker genoeg leuke ideeën heb. Op korte termijn zal er nog geen online programma komen, maar dat het er ooit komt, staat vast. Mijn kennis en ervaringen wil ik dolgraag aan anderen leren.

Ik hoop oprecht dat anderen hier ook enthousiast van worden. Je hoeft echt niet de ambitie te hebben om schrijver te worden. Het is erg waardevol om schrijven in te zetten om jezelf beter te leren kennen en om dingen die je hebt meegemaakt een plekje te geven. Met die informatie hoef je ook niets te doen. Het gaat om het schrijven zelf.

Zo, dit plan is nu het universum in geslingerd en ik kan niet wachten hoe dit zich gaat ontwikkelen. Uiteraard houd ik je op de hoogte van nieuwe stappen.

 

Ik wens je een heel fijn weekend!