Wie mij al wat langer volgt en deze blogs vaker gelezen heeft, weet inmiddels dat ik regelmatig met iets nieuws begin. De een denkt misschien dat ik snel verveeld ben en de ander vindt het een mooie uitdaging. Waarschijnlijk hebben beiden gelijk 😉.

In deze blog ga ik iets meer vertellen over een nieuwe uitdaging (waar ik hopelijk mee mag beginnen binnenkort). Lees je mee?

Volgen van (online) opleidingen

Het volgen van online cursussen en/of opleidingen is niets nieuws voor mij. Sinds een aantal jaar koop ik regelmatig een online training, cursus of opleiding om mezelf op die manier te ontwikkelen. Ja, ik sta er zelf ook van te kijken, aangezien ik echt een persoon was die liever niet meer wilde studeren of leren. Hoe anders is dat nu?

Na een hele tijd in mijn ontwikkeling te hebben stilgestaan, ben ik ontzettend dankbaar dat ik mezelf ben gaan bezighouden met persoonlijke ontwikkeling. Tegenwoordig vind ik het een gemis wanneer je jezelf niet blijft ontwikkelen. Stilstand is achteruitgang.

Stap-budget

Als je vaak naar de televisie kijkt, heb je wellicht de reclame van het STAP budget voorbij zien komen; een geweldige kans om gratis een opleiding te volgen. Daar had ik wel oren naar. Ik heb al best wat ervaring met online opleidingen en deze leek me echt interessant.

Met het STAP budget kan ik me namelijk nog verder specialiseren in het worden van ervaringsdeskundige en zo mijn ervaringen en kennis inzetten om andere mensen te helpen. Natuurlijk heb ik mijn eigen podcast, ben ik bijna klaar met de opleiding stress- en burn-out en kan ik putten uit mijn eigen ervaringen. Toch vind ik het prettig en een meerwaarde om mezelf er nog meer in te verdiepen.

Inschrijving start 1 juli

Vanaf vandaag (het is 1 juli wanneer deze blog online komt) kan ik het STAP budget aanvragen, al blijft het nog ongeveer een maand spannend of het budget wordt toegekend en ik de opleiding dus mag volgen.

Ik vind het een top regeling. Een mooie kans om jezelf te ontwikkelen. Het lijkt me heel bijzonder wanneer ik mensen mag helpen (en inspireren, maar dat doe ik door middel van mijn podcast) om dichter bij zichzelf te blijven en hun hart te volgen, niet meer te leven volgens de verwachtingen van anderen.

Zo breed mogelijk opleiden

Je zou kunnen denken dat ik inmiddels door de wol geverfd ben, maar niets is minder waar. Bovendien uit stress (en burn-out) zich bij iedereen anders. Wat voor mij werkt, hoeft voor iemand anders niet te werken en andersom. Er is geen kant- en klare oplossing.

Daarom denk ik dat het belangrijk is om zo breed mogelijk te leren over het onderwerp, zodat ik echt in staat ben om anderen bij hun proces te kunnen helpen. Of ik mezelf een coach ga noemen, weet ik nog niet. Er zijn tegenwoordig zoveel coaches, dat ik niet weet of er ruimte is voor nog een coach.

Open erin

Zoals altijd, ga ik er ook nu weer met een open houding in. Ik zie wel wat het me brengt, als ik überhaupt mag beginnen. Voor mij werkt dat het beste. Het is niet zo dat ik totaal geen idee heb van wat de opleiding inhoudt. Natuurlijk heb ik me goed ingelezen.

Verwachtingen loslaten en zien wat er gebeurt, dat is hoe ik het ga aanpakken. Het belangrijkste is dat ik gemotiveerd ben om te starten en zin heb om nieuwe dingen te leren. Daarmee kom je al een heel eind, daarvan ben ik overtuigd.

Puzzelstukjes

Soms heb ik het idee dat mijn leven op een puzzel lijkt. Iedere keer komt er een puzzelstukje bij en lijken dingen steeds meer in elkaar te passen. Dat dit op mijn pad komt, gebeurt ook niet voor niets. Alles heeft een reden, daar geloof ik in.

Hoe mooi om iedere dag de puzzel een beetje verder opgevuld te zien? Je weet van te voren niet (precies) hoe het eindresultaat eruit gaat zien. Aan de ene kant is dat spannend en aan de andere kant is het juist bevrijdend. Als je jezelf vastlegt (en dus de uitkomst van je leven kunt invullen) is er geen ruimte voor spontane acties.

Duim je voor me dat ik het STAP budget krijg toegewezen en mag starten met mijn nieuwe uitdaging? Ik houd je uiteraard op de hoogte! Spannend…