Het is alweer een tijdje geleden dat ik een blog schreef. Met mezelf heb ik een afspraak gemaakt om pas een blog te schrijven als ik ook daadwerkelijk iets te melden heb. Plaatsen om te plaatsen heeft geen meerwaarde.

Afgelopen week was ik jarig en mocht ik een jaartje bij mijn leeftijd optellen. 47 kaarsjes waren er om uit te blazen (niet echt gedaan, overigens ­čśë).

Clich├ęs zijn waar

Ouder en wijzer, de tijd vliegt, het gaat steeds sneller. Stuk voor stuk clich├ęs, die wat mij betreft de spijker op zÔÇÖn kop slaan. Ik voel me weer wat wijzer dan vorig jaar, de tijd vliegt echt voorbij en lijkt ook steeds sneller te gaan.

Niet voor niets zijn clich├ęs bedacht. Ze bevatten wel degelijk een kern van waarheid. Misschien zijn het dooddoeners en open deuren, maar ze kloppen als een zwerende vinger, haha.

Een jaar om op terug te kijken

Wat een jaar was het. Een jaar met veel hoogte- maar zeker ook dieptepunten. En zo hoort het, dat is normaal en niet erg. Natuurlijk wil je het liefst alleen maar successen vieren en hoogtepunten beleven, maar dat is een utopie. Althans, ik denk dat het onmogelijk is om altijd maar fijne, leuke en succesvolle momenten te beleven.

Ik kijk dus terug op een bewogen jaar, dat is de beste omschrijving. Ik rondde mijn traject bij de psycholoog af, startte met een opleiding ervaringsdeskundige via het STAP-budget, publiceerde twee e-books, schreef een heleboel verhalen en stond zelfs in het theater met mijn/onze eigen show.

Nieuwe dingen doen

Ook probeer ik dingen voortaan anders aan te vliegen. Ik leer meer en beter naar mijn gevoel te luisteren. Voelt het goed, dan is het ok├ę, voelt het niet fijn, dan mag ik het anders doen. Best lastig als je altijd naar je verstand (je hoofd) hebt geluisterd en gehandeld.

Wat me verder opvalt, is dat ik niet zo nodig aan allerlei nieuwe projecten hoef te beginnen. Andere jaren heb ik het idee dat ik continu iets nieuws moet doen, dat ik een prestatie moet leveren. Dat voelt dit jaar anders. Ik hoef mezelf niet zo nodig te bewijzen.

Genieten van wat op mijn pad komt

Ik geniet meer van in het moment zijn. En ja, dat klinkt vreselijk afgezaagd en hol. Het is een veelgebruikt gezegde. Je moet in het hier en nu zijn, genieten van de kleine momenten. Ook dit zijn clich├ęs die te pas en te onpas gebruikt worden.

Toch is dat wel wat ik doe. Aan het begin van dit jaar heb ik mezelf voorgenomen om in the flow mee te bewegen, wat dat dan ook moge betekenen. Prutsen, experimenteren, aanrommelen. Het klinkt vrijblijvend en vaag. Misschien is het dat ook wel. Misschien brengt het me niks. Dan is dat de ervaring die ik blijkbaar moest opdoen.

Vakantie vieren

Op dit moment sta ik op het punt om naar Noorwegen te vertrekken voor de komende twee weken. Heerlijk genieten van de prachtige natuur, de rust en van elkaar. Even niets moeten. Doen waar je zin hebt, wanneer je er zin in hebt.

Ik vier vakantie. Letterlijk, ik heb mijn schrijfactiviteiten op een laag pitje staan momenteel. Op Schrijvenonline.org schreef ik er een blog over. Deze kun je hier lezen, mocht je het interessant vinden. Ik leg uit waarom ik mezelf een break gun.

Opladen

Na de vakantie ga ik al mijn schrijfprojecten weer oppakken. Ik ga een begin maken met het verhaal dat ik mag schrijven voor de Alice in Wonderland bundel. Op vakantie neem ik wel een notitieboek en mijn vulpen mee, zodat ik altijd kan schrijven, mochten er goede idee├źn komen.

Het belangrijkste is echter dat ik kan opladen. Vrij van verplichtingen, dingen waar ik aan moet denken. Geen agenda die ik moet beheren. Heerlijk. Dat is echt vakantie.

Nieuwe cursus

Na de vakantie ga ik kijken welke nieuwe cursus ik wil volgen. Bij Laudius mag je met een premium card nog drie cursussen volgen. Hoe cool is dat? Ik heb al een idee, maar ik ga me er na de vakantie verder in verdiepen. Wordt vervolgd dus.

Ik wens jou een heerlijke, ontspannen vakantie. Ik spreek je snel.