Oh nee, je wordt toch niet opeens spiritueel en zweverig, hè?
Alhoewel de titel van deze blog misschien anders doet vermoeden, wil ik ’t niet zweverig maken. Ik hoop dan ook dat je nog niet bent afgehaakt en verder zult lezen.

Nooit verwacht

Eerlijk is eerlijk; vijf jaar geleden had ik nooit gedacht om ook maar iets aan persoonlijke ontwikkeling te doen, laat staan iets dat naar spiritualiteit neigt. Dan had ik je waarschijnlijk uitgelachen en gezegd: ‘Doe effe normaal, daar houd ik helemaal niet van.’

Dus iets wat ik zelf totaal niet verwacht had, en jij als lezer misschien ook niet, is toch gebeurd en ik voel me er goed bij. Sterker nog; ik raad het iedereen aan om bezig jezelf te ontwikkelen.

Wat is het precies?

Bij mij zit ‘t ‘m vooral in het lezen van boeken en natuurlijk is het allemaal begonnen met het bezoeken van een psycholoog. Ik herinner het me nog als de dag van gisteren. De schaamte die ik voelde was enorm. Ik was toch zeker niet gek? Waarom moest ik naar een psycholoog? Dat was voor mensen met psychische problemen.’

Gelukkig denk ik daar nu heel anders over en zie ik het als een gezond en ‘normaal’ iets. Wat mij betreft heeft iedereen er baat bij. Je gaat toch ook naar de dokter als je ziek bent? Daar kijkt niemand raar van op.

Wat is de wet van aantrekking?

Behalve het lezen van boeken, volgen van online trainingen en/of programma’s en het luisteren naar podcasts, ben ik me ook wat meer aan het verdiepen in de ‘Wet van Aantrekking’. Iedereen kent nog wel de film en het boek ‘The Secret’, zo’n tien jaar geleden razend populair. Toen had ik daar niks mee, ik vond het vooral zweverige onzin en flauwekul.

Het is een technisch verhaal over energie, trillingen en frequenties en ik vind het moeilijk om uit te leggen. Als je wilt weten wat het precieze verhaal is, nodig ik je van harte uit om deze term te googelen. Je komt dan waarschijnlijk een hoop te weet over dit onderwerp.

De loa (law of attraction) in mijn woorden

Ik zal het proberen uit te leggen in mijn woorden.
Alles in het universum bestaat uit energie, uit trillingen, en je gedachten zijn dus ook energie. Energie die je uitzendt naar het universum.

Gedachten worden dingen, omdat je gedachten ook trillingen uitzenden.
‘Alles wat uitgevonden is, is ooit bedacht.’ Dit is een treffende uitleg, vind ik. Iets begint met een gedachte, een idee. Zodra je erover fantaseert en het visualiseert, kan het werkelijkheid worden.

Te mooi om waar te zijn

Nu denk je misschien: ‘Ik vind het allemaal erg wazig’ of ‘Dat is te mooi om waar te zijn.’ Als alles mogelijk is en je krijgt waarnaar je verlangt, waarom heeft dan niet iedereen geluk en voorspoed? Waarom bestaan er ziekten, oorlog en armoede?

Ik heb hierop geen pasklaar antwoord en kan het ook niet uitleggen. Alsof iemand wenst dat hij kanker of een hartstilstand krijgt. Of dat er op zoveel plekken op aarde oorlog en ellende is. Dat is natuurlijk niet zo. Niemand wil ellende in zijn leven.

Hoe werkt het?

Je hebt een verlangen en spreekt het uit (of schrijft/tekent het, maakt een visionboard, enz.). Je gelooft dat het mogelijk is en vertrouwt erop dat het je wordt gegeven. Vervolgens laat je het verlangen los en komt in de ontvangmodus.

Het universum gaat dan als het ware aan het werk om je wens te doen uitkomen. Jij bepaalt niet het hoe, het universum zorgt ervoor dat bepaalde dingen zich manifesteren.

Heb ik invloed op het proces?

Wat vaak gebeurt, is dat iemand een verlangen heeft en vervolgens merkt dat er niets gebeurt. Dit heeft te maken met het feit dat die persoon zich focust op datgene wat er (nog) niet is (op een tekort). Je krijgt dan meer van hetzelfde (= datgene wat je niet (meer) wilt) en je geeft het op (zie je wel, het werkt niet).

Nu lijkt het alsof ik een expert ben in de wet van aantrekking, maar niets is minder waar. Het is zó moeilijk om niet te denken aan wat je niet hebt maar wel graag wilt.
Het vraagt een enorme dosis vertrouwen en je moet de controle durven loslaten.

Een voorbeeld

Heb je nooit gedacht: Wat toevallig dat dit nu op mijn pad komt? Of dat iemand (die je allang niet meer hebt gezien) je ‘opeens’ belt of een appje stuurt? Of dat je onbewust je gedachten in een bepaalde richting stuurt: ‘Ik wil zo meteen een parkeerplek vinden.’

Dit lijken misschien allemaal toevalligheden, maar wat als dit nu een staaltje wet van aantrekking is? Dat je het gemanifesteerd hebt door je gedachten uit te zenden?

Kun je hierin geloven? Sta je ervoor open of wijs je het af? Als je hierover meer wilt lezen/weten, luister dan zeker naar de podcast van Kim Munnecom; een echte aanrader. Zij kan dingen heel enthousiast en op een leuke manier uitleggen.
Ik ben benieuwd naar jouw mening en/of ervaring? Misschien heb je zelf al ooit iets gemanifesteerd, zonder dat je het wist?

Het lijkt me leuk als je dit deelt in een reactie onder deze blog.