Wie me een beetje volgt op social media heeft misschien meegekregen dat ik afgelopen woensdag de naam van mijn podcast heb veranderd van ‘Life’s better after your burn-out’ in ‘Leef in de Tevreden-tijd’.

In deze blog ga ik hierover meer met je delen. Lees je mee?

Nieuwe titel, nieuwe inhoud

Al een tijdje loop ik rond met de gedachte om de naam van mijn podcast te veranderen (hierover heb ik al eerder verteld in een andere blog, die je hier kunt lezen). De titel klopt namelijk niet meer met de inhoud van mijn podcastafleveringen.

Bovendien kreeg ik de suggestie om met wat onderdelen in de podcast te werken. Bijv. ingaan op vragen die de luisteraar stelt of een wekelijkse tip. Ik noem maar een paar ideeën. Bij een nieuwe naam hoort ook een nieuwe inhoud. Hoe ik dat precies invulling ga geven, weet ik nog niet. daarover volgt later meer informatie.

Waarom deze naam?

Wat wil ik met deze titel zeggen? Waar staat de nieuwe naam voor? Waarschijnlijk kun je dat afleiden uit de titel, maar ik zal het in mijn eigen woorden proberen uit te leggen. Het is een combinatie tussen ‘Leef in het Nu’ en ‘Ben tevreden’. Dat lijkt mij een mooie samenvoeging van deze twee zinnetjes.

Ik vind het belangrijk om tevreden te zijn met wat er nu al is, wat je nu hebt. Dat is voor veel mensen best lastig. Ze kijken teveel naar het verleden of de toekomst. Of naar mensen in hun omgeving. Zelf maak ik me hier natuurlijk ook wel eens schuldig aan. Het valt namelijk niet altijd mee om in het nu te leven/zijn.

Groeiproces

Wilde ik in eerste instantie vooral informatie en ervaringen delen over alles wat met burn-out te maken heeft, inmiddels ben ik die fase een beetje ontgroeid. Ik wil verder kijken en de luisteraar meenemen in mijn proces.

Bij dat proces horen zowel positieve als negatieve ervaringen. Het is de kunst om met alles te kunnen omgaan. Hoe ik dat doe, deel ik in de podcast. Ik hoop met mijn verhalen anderen inzichten te geven, waarde en herkenning te bieden en gewoon te boeien. Het is en blijft heel bijzonder om te zien dat mensen wekelijks afstemmen op jouw podcast en de tijd nemen om ernaar te luisteren.

Meer interactie

Nog steeds vraag ik aan het einde van iedere aflevering of de luisteraar zijn/haar inzichten met me wil delen, vragen of opmerkingen heeft en of hij of zij de podcast wil delen op social media. Interactie vind ik erg belangrijk en is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat iedere aflevering waardevol is voor de luisteraar.

Daarom vraag ik het ook via deze weg. Mocht je luisteren en graag een bepaald thema/onderwerp aan bod horen komen, stuur me gerust een berichtje. Dat kan op verschillende manieren: via Messenger, DM op Instagram, via mijn email of onder een post op Facebook.

De luisteraar helpen

De belangrijkste reden waarom ik nog steeds iedere week een podcastaflevering opneem, is dat ik andere mensen graag wil helpen en ze informatie wil geven over allerlei uiteenlopende thema’s waar je in het leven mee kunt worstelen.

Doordat ik zelf nu een paar jaar bewust bezig ben met persoonlijke ontwikkeling heb ik al een hoop geleerd. Het toepassen van die kennis lukt nog niet altijd even goed, maar dat is helemaal oké. Juist daarom deel ik er zoveel over. Je bent niet de enige die van alles tegenkomt en soms maar wat aanmoddert. Dat doen we in feite allemaal, alleen kan de een het wat beter verstoppen dan de ander, haha 😉.

Welke vragen heb je?

Nu ik wat meer achtergrond heb gegeven over de nieuwe naam en mogelijk nieuwe invulling, ben ik benieuwd of je nog vragen hierover hebt. Misschien heb je een leuk idee of een suggestie om de podcast wat meer onder de aandacht te krijgen.

Ik houd me zeer aanbevolen om berichtjes van je te ontvangen. Het is erg bijzonder als mensen de tijd nemen om te reageren op de inhoud van mijn podcast. Daar ben ik je ontzettend dankbaar voor. Blijf er vooral mee doorgaan, zou ik zeggen. 😊

Dit was het voor vandaag. Er staan inmiddels zo’n 100 afleveringen online. Neem eens een kijkje (of nou ja, luister een keer een aflevering, beter gezegd). Ik ben benieuwd naar jouw reactie. Let me know!