Stel je voor…

Je slaapt door de wekker heen, loopt de hele dag dus achter de feiten aan, kinderen die jengelen en zeuren, je baas stelt absurde eisen, je wordt geflitst op de weg naar huis; kortom alles gaat mis. 

‘s Avonds wanneer de kids in bed liggen, je de vaat in de vaatwasmachine hebt gezet, de wasmachine draait, het rondslingerend speelgoed hebt opgeruimd en alles voor de volgende dag hebt klaargelegd, plof je moe op de bank en kijkt wezenloos naar de tv. Geen puf meer om nog iets te ondernemen. Ook voor een goed gesprek voel je je te moe. Herkenbaar?

Maak kennis met Anne; moeder van twee dochters, getrouwd en werkzaam bij een drogist. 

In het verhaal van Anne (mijn alter ego 😉) lees je hoe een hardwerkende moeder haar leven van de een op de andere dag resoluut omgooide.

Dit verhaal is gebaseerd op mijn leven en de dingen die ik meegemaakt hebt.

Waarschijnlijk is deze situatie voor velen van jullie erg herkenbaar. Met Annes verhaal wil ik je laten zien hoe je kunt besluiten het roer om te gooien en voortaan je leven op een andere manier invulling kunt geven.

Ik wens je veel leesplezier!

 

Het is Anne-tijd!

Ik wil je graag meenemen in het verhaal van Anne.
Anne is een veertigplusser, die eigenlijk doodongelukkig is met haar huidige baan, maar niet de moed heeft om er iets aan te veranderen of het ook maar bespreekbaar te maken met haar man.

In een aantal delen vertel ik haar verhaal en lees je hoe het haar uiteindelijk lukt haar leven zodanig te veranderen dat ze nu het leven leidt dat ze zo graag wilde.

Lees je mee?

Deel 1

OH MIJN GOD!
Wat heb ik gedaan? Met mijn hoofd op het koude stuur barst ik in huilen uit, na eerst hysterisch gelachen te hebben. Ik kan nauwelijks bevatten wat ik zojuist gedaan heb. Als ik enigszins bedaard ben, rijd ik bibberend naar huis.

Even later zit ik met een mok dampende koffie in mijn hand op de bank. Verdoofd staar ik voor me uit. Holy shit, ik heb net mijn baan opgezegd en mijn vreselijke leidinggevende van katoen gegeven. Net goed! De knoop in mijn maag draait nog wat verder in elkaar. Ik ga niet meer terug. Nooit meer.

Oké, nu míjn verhaalcool

In de verhalenserie over Anne kun je lezen hoe zij haar leven drastisch omgooit. Haar verhaal is mijn verhaal. Alleen ging het net even anders…

Na bijna twintig jaar in het basisonderwijs te hebben gewerkt, kreeg ik helaas te maken met een burn-out. Achteraf werkte ik al jaren op de automatische piloot, zonder echt te genieten van mijn werk. Sterker nog; ik voelde me al lang niet meer die enthousiaste, vrolijke, lieve en gemotiveerde juf die ik in mijn beginjaren was. Het lesgeven was vooral een opgave geworden. Ik besefte dat ik mijn leven drastisch moest veranderen, wilde ik weer die energieke, vrolijke en enthousiaste Ellen worden. Ik besloot dan ook om mijn hart te laten spreken en stopte met mijn werk als juf. Ik pakte mijn jeugdhobby schrijven weer op en mijn hart ging open: de energie stroomde en de verhalen vloeiden uit mijn pen. Voor het eerst sinds lange tijd voelde ik me meer en meer mezelf. Een periode waarin ik mezelf opnieuw moest leren kennen en uitzoeken wat ik wilde met mijn leven brak aan. Een tijd die ik niet alleen, maar met hulp van anderen doorbracht. Een psychologe heeft me zodanig een spiegel voorgehouden, dat ik voor het eerst sinds lange tijd echt naar mezelf durfde te kijken om erachter te komen wat ik nu precies wilde met mijn leven. Een moeilijke, confronterende, maar ook mooie tijd.

Ik besefte dat ik mensen wilde vermaken met mijn eigentijdse verhalen, waarin allerlei maatschappelijke thema’s aan de orde komen. Op de zogenaamde Ellen manier. Het is geen fantasy, het zijn geen sprookjes, geen romantische verhalen; het is alles in één. Ellen-style dus!

Ook wil ik met jullie de weg die ik bewandel delen; mijn avontuur, want het is tenslotte een hele stap om eerst juf te zijn en na twintig jaar mijn leven helemaal overhoop te halen en het roer om te gooien. Het is geen instant succesverhaal, waarbij alle verhalen bestsellers worden en ik duizenden exemplaren verkoop. Al zou dat natuurlijk erg leuk en welkom zijn, haha! Het is wel realistisch, eerlijk, soms succesvol en dan weer iets minder geslaagd.

Mijn eerste boek “Er was eens…een juf!” heeft me (bijna) letterlijk bloed, zweet en tranen gekost en ik ben ongelofelijk trots op mijn verhaal.

Leuke weetjes over mij!smile

Ik ben gek op fotograferen. Liefst op verlaten en stille plekjes. Heerlijk genieten van de schoonheid van het vergankelijke.

Reizen naar mooie bestemmingen is een geliefde bezigheid. Samen met ons gezin of met mijn man. Er staan nog veel plaatsen op mijn reis verlanglijstje!

Ik hou enorm van het bezoeken van (metal) concerten. Natuurlijk dans en zing ik flink mee. Toch niemand die hoort hoe vals ik zingwink

Films en series kijken: I ❤ it! Fantasy en horror/suspension dat zijn mijn lievelingsgenres!

Op zoek naar unieke en mooie kledingstukken is bijna een sport voor mij. Je kunt me regelmatig tegenkomen in kringloopwinkels, tweedehands winkeltjes, op kledingbeurzen of in leuke, aparte boetiekjes. Ik vind het een heerlijk gevoel om bijzondere kleding te vinden en te dragen en mijn eigen stijl te creeren en niet met tien andere mensen in dezelfde outfit rond te lopen.

Mijn huis inrichten naar eigen inzicht en stijl vind ik geweldig. Modern afgewisseld met spulletjes uit de kringloopwinkel. Of een erfstuk van mijn opa, een zelfgemaakt meubel of lampje. Het hoeft niet perse met elkaar te matchen, zolang ik (en mijn man natuurlijk) het mooi vind en me er prettig bij voel.

Extra info…

Alles wat je nu nog niet over mij weet:

  • Ik ben getrouwd met de liefste man 😍
  • Samen hebben we drie prachtige kinderen: 2 meiden en 1 jongen
  • Mijn woonplaats is Neerkant; een mooi Brabants dorp
  • Ik ben gek op chocola; noem me maar een chocoholic 🍫
  • Twee keer in de week ga ik sporten: aerobics en dance fitness 💃
  • Koffie drinken vind ik lekker en samen met anderen vooral heel gezellig! 🍮
  • Ik ben regelmatig te vinden in de bioscoop 📽
  • Van muziek luisteren word ik heel blij (oh ja, en het poetsen gaat opeens een stuk sneller) 🎶

 

Kleine Ellen

Al toen ik een klein meisje was, schreef ik in dagboekjes, schriftjes en verzon ik verhalen en gedichtjes.
Ik maakte zelfs met mijn broer een echte krant, compleet met abonnees. Kortom; ik ben al mijn hele leven bezig met taal en schrijven.
Op de basisschool was mijn lievelingsvak dan ook “opstellen schrijven”.
Als je op de knop hieronder klikt, laat ik je wat werkjes zien van kleine Ellen. Veel lees- en kijkplezier!