Over mij

Leuk dat je een kijkje neemt in mijn leven. Op deze pagina neem ik je mee in mijn verhaal. 

Na bijna twintig jaar in het basisonderwijs te hebben gewerkt, kwam ik helaas in een burn-out terecht. Terugkijkend op deze tijd werkte ik al jaren op de automatische piloot, zonder echt te genieten van mijn werk. Sterker nog; ik voelde me al lang niet meer die enthousiaste, vrolijke, lieve en gemotiveerde juf die ik in mijn beginjaren was. Het lesgeven was vooral een opgave geworden. Ik besefte dat ik mijn leven drastisch moest veranderen, wilde ik weer die energieke, vrolijke en enthousiaste Ellen worden. Ik besloot dan ook om mijn hart te laten spreken en stopte met mijn werk als juf. Ik pakte mijn jeugdhobby schrijven weer op en mijn hart ging open: de energie stroomde en de verhalen vloeiden uit mijn pen. Voor het eerst sinds lange tijd voelde ik me meer en meer mezelf. Een periode waarin ik mezelf opnieuw moest leren kennen en uitzoeken wat ik wilde met mijn leven brak aan. Een tijd die ik niet alleen, maar met hulp van anderen doorbracht. Met hulp van Daisy, mijn psychologe die me steeds weer een spiegel voorhield, durfde ik voor het eerst echt naar mezelf te kijken om erachter te komen wat ik nu precies wilde met mijn leven. Een moeilijke, confronterende, maar ook mooie tijd, waarin ik mezelf opnieuw leerde kennen.

Ik besefte dat ik mensen wilde vermaken met mijn eigentijdse verhalen, waarin allerlei maatschappelijke thema’s aan de orde komen. Op de zogenaamde Ellen manier. Het is geen fantasy, het zijn geen sprookjes, geen romantische verhalen; het is alles in één. Ellen-style dus!

Ook wil ik met jullie de weg die ik bewandel delen; mijn avontuur, want het is tenslotte een hele stap om eerst juf te zijn en na twintig jaar mijn leven helemaal overhoop te halen en het roer om te gooien. Het is geen instant succesverhaal, waarbij alle verhalen bestsellers worden en ik duizenden exemplaren verkoop. Al zou dat natuurlijk erg leuk en welkom zijn, haha! Het is wel realistisch, eerlijk, soms succesvol en dan weer iets minder geslaagd.

Mijn eerste boek “Er was eens…een juf!” heeft me (bijna) letterlijk bloed, zweet en tranen gekost en ik ben ongelofelijk trots op mijn verhaal.

Leuke weetjes over mij!smile

Ik ben gek op fotograferen. Liefst op verlaten en stille plekjes. Heerlijk genieten van de schoonheid van het vergankelijke.

Reizen naar mooie bestemmingen is een geliefde bezigheid. Samen met ons gezin of met mijn man. Er staan nog veel plaatsen op mijn reis verlanglijstje!

Ik hou enorm van het bezoeken van (metal) concerten. Natuurlijk dans en zing ik flink mee. Toch niemand die hoort hoe vals ik zingwink

Films en series kijken: I ❤ it! Fantasy en horror/suspension dat zijn mijn lievelingsgenres!

Op zoek naar unieke en mooie kledingstukken is bijna een sport voor mij. Je kunt me regelmatig tegenkomen in kringloopwinkels, tweedehands winkeltjes, op kledingbeurzen of in leuke, aparte boetiekjes. Ik vind het een heerlijk gevoel om bijzondere kleding te vinden en te dragen en mijn eigen stijl te creeren en niet met tien andere mensen in dezelfde outfit rond te lopen.

Mijn huis inrichten naar eigen inzicht en stijl vind ik geweldig. Modern afgewisseld met spulletjes uit de kringloopwinkel. Of een erfstuk van mijn opa, een zelfgemaakt meubel of lampje. Het hoeft niet perse met elkaar te matchen, zolang ik (en mijn man natuurlijk) het mooi vind en me er prettig bij voel.

Extra info…

Alles wat je nu nog niet over mij weet:

  • Ik ben getrouwd met de liefste man 😍
  • Samen hebben we drie prachtige kinderen: 2 meiden en 1 jongen
  • Mijn woonplaats is Neerkant; een mooi Brabants dorp
  • Ik ben gek op chocola; noem me maar een chocoholic 🍫
  • Op vrijdagochtend ga ik sporten: dance fitness 💃
  • Wandelen, fietsen en in de natuur zijn vind ik erg ontspannendcool
  • Koffie drinken vind ik lekker en samen met anderen vooral heel gezellig! 🍮
  • Ik ben regelmatig te vinden in de bioscoop 📽
  • Van muziek luisteren word ik heel blij (oh ja, en het poetsen gaat opeens een stuk sneller) 🎶