Zo, ik ben er weer. Ik heb de afgelopen weken heerlijk genoten van een vakantie in het mooie Italië. Even helemaal loskomen van alles waar ik mee bezig ben. Dat doet een mens goed. Nu ik terug ben, kan ik er weer tegenaan. Er zijn zoveel dingen die ik wil doen.

In deze blog wil ik iets delen over een verandering die op komst is. Lees je mee?

Starten van mijn podcast

In november 2020 ben ik begonnen met het opnemen van een podcast. Wat ik zo gemist had tijdens mijn burn-out, wilde ik graag creëren; namelijk ervaringen over het genezingsproces. De eerste afleveringen deelde ik mijn verhaal en de stappen die ik gezet heb om uiteindelijk te genezen.

Ik noemde mijn podcast ‘Life’s better after your burn-out’, omdat het voor mij helemaal klopt met hoe ik mijn leven ervaar. Het is afschuwelijk om een burn-out te hebben, maar het heeft me heel veel gebracht.

Twijfel

De laatste tijd (en dan heb ik het over een paar maanden) is er twijfel ontstaan over de titel van mijn podcast. De onderwerpen die ik aansnijd in mijn afleveringen hebben vaak niet echt te maken met een burn-out, maar gaan veel meer over persoonlijke ontwikkeling en de reis die ik hierin maak.

Toch vond ik het lastig om dan zomaar de titel te veranderen. Mensen die luisteren zijn eraan gewend en waarom zou ik de titel dan aanpassen? Ik vond het een dingetje in ieder geval. Toevallig (nou ja, ik geloof niet in toeval 😉) kreeg ik in de vakantie een mail van iemand die trouw naar mijn podcast luistert.

Signalen van een luisteraar

Geloof het of niet, maar de persoon die mij mailde, schreef dat ze de titel van mijn podcast niet meer passend vindt bij de inhoud van de afleveringen. Bizar dat wat jij denkt, bevestigd wordt door iemand anders.

Nu ik dit signaal kreeg, vond ik dat het tijd was om hier iets mee te doen. Dingen gebeuren niet voor niets. Ik denk dat deze mail een teken is dat ik mijn gevoel mag volgen. Als ik zelf niet zou hebben getwijfeld, had ik er waarschijnlijk niets mee gedaan. Nu ik hier zelf al een poosje mee rondliep, zette het me wel aan het denken.

Hulp gevraagd

Omdat ik erg op zoek ben naar een geschikte titel, die beter past bij de inhoud van mijn podcastafleveringen, ben ik eigenlijk op zoek naar wat input van jou. Misschien luister je nooit naar de podcast (of misschien wel, hoe leuk is dat?) en heb je geen idee waar dit over gaat.

Mocht je wel ooit luisteren en heb je een idee voor een passende titel, zou ik het enorm op prijs stellen wanneer je me dit zou willen laten weten. Je kunt onder deze blog reageren of me een bericht sturen via Messenger of een DM op Instagram. Een mailtje sturen mag natuurlijk ook. Graag zelfs. Alle tips zijn van harte welkom.

Inhoud van de afleveringen

Verder kreeg ik ook nog wat inhoudelijke tips over de invulling van mijn podcastafleveringen. Ik ben er nog niet aan uit hoe en of ik deze kan toepassen. Het heeft me wel wakker geschud. Wellicht is het tijd voor vernieuwing.

Soms is het beter om het oude te vervangen door iets nieuws. Natuurlijk blijft het een podcast over mijn ervaringen, mijn proces, maar de manier waarop ik de afleveringen invul, kan altijd anders/beter.

Genoeg om over na te denken

Voorlopig ben ik zoet met het nadenken over een nieuwe aanpak, het zoeken naar een geschikte titel en hoe ik mijn podcast kan laten groeien. Het is immers mijn doel om met mijn verhaal zoveel mogelijk mensen te bereiken en liefst ook nog te kunnen helpen.

Binnenkort ga ik mijn opleiding beginnen (als de vakantie voorbij is en de rust in huis wedergekeerd 😊) en alle kennis die ik opdoe, wil ik verwerken in mijn podcast. Op die manier kan ik theorie en praktijk in elkaar verweven en waarde bieden.

Interactie

Ik ben degene die mij een mail stuurde erg dankbaar voor deze geweldige feedback. Interactie met mensen is heel belangrijk. Ik weet wat ik wil bereiken met mijn podcast, maar als er geen terugkoppeling komt, weet ik natuurlijk niet of ik goed bezig ben.

Daarom wil ik je nogmaals vragen om, mocht je iets willen weten, me een berichtje te sturen. Dan kan ik daar op inspelen en ervoor zorgen dat de informatie die ik met je deel waardevol is.

Als laatste wil ik benoemen dat ik nog altijd ontzettend geniet van het opnemen van mijn podcastafleveringen. Ik ben super blij dat ik bijna twee jaar geleden de stap heb gezet om ermee te starten. Het heeft me al een hoop inzichten gegeven. Ik hoop dat jij (als luisteraar) er ook waarde uit haalt. Bedankt als je luistert en ik zou zeggen: vooral doorgaan!! 😉