Jippie, wat een leuke week heb ik achter de rug. In deze blog ga ik er meer over vertellen.
Lees je mee?

Persoonlijke ontwikkeling

Ik deel natuurlijk regelmatig dingen over persoonlijke ontwikkeling. Dit omdat ik er zelf veel mee bezig ben, maar het is bovendien zo interessant en leuk. Als je me van “vroeger” kent, verbaast het je wellicht. Ik was daar eerder nooit mee bezig, vond het totaal niet boeiend. Ik leefde mijn leven.

Ook het stellen van doelen is vaker aan bod geweest in mijn blogs. Het is een dankbaar onderwerp om over te schrijven, haha. Zoals ik in een eerdere blog deelde, kan het stellen en dan vooral het opschrijven en/of uitspreken hiervan, ontzettend helpend zijn om bepaalde doelen te bereiken.

Human design

Ik heb dit jaar een andere tactiek; ik stel geen “harde” doelen, maar probeer meer mee te bewegen met het leven zoals het komt. Oftewel: “Go with the flow”. Misschien heeft dat ook iets te maken met mijn Human Design (de blauwdruk van je leven). Klinkt vaag en ingewikkeld en dat is het ook een beetje, haha…

Mocht je het interessant vinden, klik dan hier om meer informatie te lezen. Het komt er in de kern op neer dat je aan de hand van je geboortedatum, tijd en plaats kunt aflezen wat voor type je bent (er zijn er 4), je krijgt praktische tips voor hoe je je dagelijkse leven kunt leiden. Ik ben een zogenaamde projector en dat betekent dat ik het beste gedij wanneer ik word “uitgenodigd”. En dat herken ik heel erg.

Houd je aan je plan

Deze week is een mooi voorbeeld van hoe ik omga met de dingen en kansen die op mijn pad komen. Ik heb eind vorige week een mail gekregen van iemand die zich aanbood om proeflezer te zijn. In een van mijn eerdere blogs heb ik geschreven dat ik dolgraag verder wil met mijn manuscript. Serieus stappen zetten, bedoel ik.

Mooi hoe dingen dan opeens lijken samen te komen. Op dit moment is mijn proeflezer druk bezig om het verhaal te lezen en van feedback te voorzien. Ik ben haar daarvoor super dankbaar. Spannend is het wel. Nu wordt het menens, het verhaal is niet meer alleen van mij… Wordt vervolgd.

Theatervoorstelling

Afgelopen week hebben Henk en ik een heuse fotoshoot gehad in het Cultuurcentrum te Deurne, waar wij 17 april aanstaande een theatervoorstelling mogen geven. Het was geweldig. We hebben smakelijk gelachen om alle poses die we moesten aannemen. Ik ben uiteraard erg benieuwd naar het resultaat.

De voorstelling komt steeds dichterbij. De voorbereidingen zijn in volle gang. Henk en ik hebben er ontzettend veel zin in, al vinden we het ook best spannend. Een beetje uit onze comfortzone, maar daar zit de groei en de magic. We kunnen het!

Nieuw e-book

Volgende maand komt alweer mijn derde e-book uit. Ik kijk er nu al naar uit. Wat gaat het snel. Vorig jaar had ik nog niks en nu staat het derde boek op de planning. Heel bijzonder. Dat zijn van die besefmomenten dat even binnenkomt waar ik vandaan kom en wat ik al bereikt heb.

Het nieuwe e-book is, denk ik, het boek waar ik het meest trots op ben. Ik vind het zelf een geweldig spannend verhaal. Natuurlijk hoop ik dat de lezers dat ook zullen vinden. Het blijft eng om jouw “kindje” met anderen te delen.

Nieuwe uitdaging

Verder ben ik samen met Sandy (mijn schrijf collega en vriendin) aan een nieuwe uitdaging begonnen: we zijn samen een verhaal aan het schrijven. Een feelgood verhaal. Het begin is gemaakt. Ik ga vandaag snel verder met het uitwerken en bedenken van nieuwe ontwikkelingen, zodat Sandy daarna weer verder kan.

Opleiding

Als laatste wil ik nog even mijn opleiding ‘Ervaringsdeskundige’ aanstippen. Inmiddels heb ik de laatste module zo goed als afgerond. Nog 2 opdrachten afmaken en dan kan deze ingeleverd worden. Rest het examen nog en dan is de cursus afgerond.

Het was een behoorlijk confronterende reis moet ik zeggen. Ik heb dingen over mezelf geleerd die ik niet wist en waar nog werk aan de winkel is. Mooi hoe dat werkt. De cijfers en de feedback die ik steeds krijg, zijn erg waardevol. Daar ben ik heel blij mee. Ik houd jullie op de hoogte.

Zo, dit was het weer. Terugkijkend is het een prachtige opsomming met allemaal super leuke dingen. Ik ben een dankbaar mens.