Ja, je leest het goed. Over iets minder dan twee maanden ga ik (samen met Henk) het theater in. Onze eerste theatershow, wat gaaf! In deze aflevering ga ik er meer over delen. Hopelijk word je net zo enthousiast als ik.

Lees je mee?

Idee

Henk kwam een tijdje terug met het idee. ‘Wat zou je ervan vinden om onze podcast eens op te nemen in het theater?’ Nou, daar had ik natuurlijk wel oren naar. Dat leek me super gaaf. Ik heb altijd graag op het podium gestaan. Een geweldige kans om dat weer te doen.

Een idee is nog geen concreet plan. Henk ging aan de slag om via zijn netwerk een en ander te regelen. Ik sta altijd versteld van zijn doorzettingsvermogen en manier van aanpakken. Hij weet overal de weg. Fijn dat ik daar ook een beetje van mee kan profiteren 😊.

Een mooi concept

Uiteindelijk heeft Henk het voor elkaar gekregen om een zaal in het Cultuurcentrum Deurne te regelen. Niet de grote zaal, maar een intiem, kleiner zaaltje boven in het gebouw. Super leuk, toch? De mensen die willen, zijn van harte uitgenodigd om onze show te bezoeken. Gratis! (ja, je hoort het goed)

We gaan in huiskamersfeer in gesprek, zoals we dat in onze podcastgesprekken ook doen. Gewoon een bank, een telefoon, een kop koffie/thee en praten maar. Natuurlijk is het niet zo simpel als ik het nu zeg, maar daar komt het in principe wel op neer.

Een dagvoorzitter

Zonder goede dagvoorzitter zouden we nergens zijn. Helmy van Dooren gaat ons deze avond helpen om alles in goede banen te leiden en de avond aan elkaar te praten. Ook zal zij fungeren als gespreksleider en het publiek in de gelegenheid stellen om vragen te stellen of actief deel te nemen aan het gesprek.

Het wil namelijk nog wel eens gebeuren dat we teveel afdwalen en dan is het handig als er een voorzitter is die ervoor zorgt dat we allebei bij de les blijven 😉.

Hele voorbereiding

Misschien klinkt het allemaal heel simpel en gemakkelijk, maar ook aan zoiets gaat een grondige voorbereiding vooraf. Het is belangrijk om samen een draaiboek te maken en actiepunten op te stellen, waar ieder afzonderlijk voor verantwoordelijk is.

Zo komen we dus een paar keer bij elkaar om de avond door te nemen en gerichte actiepunten op papier te zetten. Wie zorgt voor publiciteit, voor foto’s, voor het theater, en ga zo maar door. Er komt heel wat kijken bij zo’n happening.

Mentale gezondheid

Hoewel de avond dit keer in het teken staat van “afvallen” is het eigenlijk vooral te doen om mentale gezondheid bespreekbaar te maken. Want dat afvallen niet alleen maar met eten te maken heeft, moge duidelijk zijn.

Daar gaan Henk en ik het uitgebreid over hebben. Over hoe dit proces bij ieder van ons is verlopen. Zowel Henk als ik hebben allebei een geschiedenis met ons gewicht. Daarover vertellen we uitgebreid in onze voorstelling.

Je bent niet alleen

Het allerbelangrijkste dat Henk en ik de bezoeker/luisteraars willen meegeven is, dat het niet gek is om te worstelen met, in dit geval, gewicht/eetproblemen. Dat je echt niet de enige bent, dat het oké is om dit met anderen te bespreken.

Niets zo fijn als herkenning krijgen. Om met iemand over jouw gevoelens en problemen te praten, al vind je dat misschien super moeilijk. Als je eenmaal de drempel over bent, merk je al gauw dat het enorm oplucht om je zorgen te delen. Wanneer een ander niet weet wat er bij jou speelt, kan hij of zij je niet helpen.

Hopen op een grote opkomst

Henk en ik hebben allebei heel erg veel zin in maandag 17 april. En we hopen natuurlijk dat er veel mensen naar onze voorstelling zullen komen. Voor de prijs hoef je het immers niet te laten, hihi 😊. Het is gratis en je kunt er allicht iets van opsteken.

Het is een eenmalige voorstelling. Er komt (waarschijnlijk) geen vervolg. Mocht je geïnteresseerd zijn om meer te horen over hoe het ons gelukt is om gezond bezig te zijn met ons lijf en onze voeding, dan ben je van harte welkom.

Het aftellen kan beginnen

De voorpret is dus al groot. Ik denk stiekem al vaak aan hoe de avond zal verlopen, hoeveel mensen er zullen zijn, of ze er iets van leren, of ze zelf nog goede tips hebben en nog veel meer.
We kunnen beginnen met aftellen en vanaf nu zullen we regelmatig berichten op social media posten met weetjes over de voorstelling.

Ik kan niet wachten tot het zover is!