“I don’t expect people to understand me, I’m  just doing what I love most. Either you’re with me or not. Simple as that”- Ellen K.

Bovenstaande quote geeft aan hoeveel waarde ik hecht aan datgene waar ik het meest van hou. Het is voor mij net zo belangrijk om te schrijven en te creëren als het voor anderen is om te ademen. Een primaire levensbehoefte. Dit was niet altijd zo, hoor. Lange tijd wist ik niet eens dat ik ooit zou gaan schrijven. Ik was toen nog niet ontwaakt, maar verkeerde in permanente staat van ontkenning. Doen alsof mijn leven perfect was en ik niets zou willen veranderen. Ahum, niets was minder waar.

Waarom quotes?

Quotes; I love them! Voor mij zijn het pareltjes, die mijn stemming van het moment perfect kunnen weergeven. Vooral op dagen dat ik me slechter of niet zo happy voel, zoek ik naar passende quotes, die me meteen een instant goed gevoel geven. Daardoor voel ik me gesteund en kan ik er weer tegen. Het zet me bovendien aan het denken. Ik hou ervan om over dingen na te denken; het gevoel dat alles bruist in je hoofd en de ideeën bijna als zeepbelletjes uit je oren spatten. Geweldig!

Er zijn meer dan genoeg plekken om mooie, inspirerende quotes te vinden. Denk bijvoorbeeld aan Pinterest; een online platform waar je heel veel leuke ideeën kunt opdoen en ze op een soort digitaal prikbord kunt opslaan. Ontzettend leuk om lekker rond te kijken en inspiratie op te doen. Ik kijk er in ieder geval heel vaak op…

The art of creating

De kunst is om de goede quotes bij het juiste moment te vinden. Dat valt nog niet zo mee. Vaak probeer ik zelf een toepasselijke quote te verzinnen, al lukt dat nog niet helemaal zoals ik zou willen. Hoe vat je iets samen dat zo belangrijk of betekenisvol is in een paar woorden? En daarbij; moet je het wiel steeds opnieuw uitvinden of kun je putten uit de onophoudelijke stroom quotes, die op het internet te vinden is?

Een meerwaarde voor mijn verhaal

Om mijn verhaal leuk aan te kleden en sommige stukken extra lading mee te geven, bedacht ik tijdens het perfectioneren en redigeren, dat het toevoegen van quotes een grote meerwaarde zou kunnen hebben. Zo gezegd, zo gedaan. In eerste instantie zocht ik quotes waar ik zelf blij van werd; gewoon willekeurig, maar op advies van mijn broer besloot ik de quotes meer toe te spitsen op het betreffende hoofdstuk uit mijn verhaal.

En weet je? Het had echt meerwaarde. Om ieder hoofdstuk te beginnen met een quote trek je meteen de aandacht van de (nieuwsgierige) lezer. Je prikkelt daarmee zijn/haar fantasie en nodigt uit tot verder lezen. Wat mij betreft: missie geslaagd. Nu mijn boek door verschillende mensen gekocht en gelezen is, hoor ik regelmatig terug dat de quotes aan het begin van het hoofdstuk zó mooi en passend zijn. Blijkbaar ben ik toch niet de enige die de kracht van quotes onderschrijft.

Ideeën met betrekking tot quotes

Behalve het gebruiken van quotes om mijn verh(a)al(en) extra kracht bij te zetten, lijkt het me geweldig om quotes in een heel andere hoedanigheid te gebruiken. Een hobby van me is onder andere fotografie en het bewerken van foto’s.

Eigen stationary lijn?

Het zou fantastisch zijn als ik een combinatie zou kunnen verzinnen waarin quotes en foto’s gebruikt worden. Misschien het ontwerpen van een lijn kaarten of notitieboeken, dagboeken, schriften, kalenders en ga zo maar door. De mogelijkheden zijn oneindig.

Natuurlijk moeten foto’s en quotes op een of andere manier bij elkaar passen, anders wordt het effect teniet gedaan. Maar ik denk echt dat mijn idee potentie heeft. Nu alleen de uitvoering nog.

Mijn website en andere social mediakanalen

Ik heb mezelf voorgenomen om een soort planning te maken, waarin één of twee keer per week een quote opneem en uitleg waarom die quote voor mij belangrijk is.
Persoonlijkheid leggen in iets dat voor mij van betekenis is en waarmee ik, wellicht, ook anderen kan raken en inspireren. Ik heb namelijk gemerkt dat mijn persoonlijke verhalen mensen raken. Dat het herkenning oproept en uitnodigt om te reageren. Dat is nou precies waarvoor ik het doe. Om mensen met elkaar te verbinden en een open sfeer neer te zetten, waarin mensen zich durven bloot te geven en eerlijk te zijn. We zijn tenslotte allemaal bezig om ervoor te zorgen dat we samen een zo prettig mogelijk leven kunnen leiden.

Alles op z’n tijd

Het gaat er een keer van komen, de uitvoering van al die leuke ideeën die ik heb, dat weet ik zeker. Alle ideeën in mijn hoofd groeien langzaam uit tot concrete plannen, die ik stuk voor stuk ga uitvoeren. Ik hoop alleen zo dat alle elementen als een grote legpuzzel in elkaar passen. Zoals ik het in mijn hoofd heb. De tijd zal het leren. In de tussentijd ga ik lekker verder met het creëren van ideeën om dit ooit mogelijk te maken. Het allermooist zou zijn wanneer mijn idee ook nog eens milieuvriendelijk is. Misschien ga ik gebruik maken van een techniek waarbij ik papier hergebruik?

Ik laat je zeker weten wanneer dat moment gekomen is.

Heb je zelf ook fijne ervaringen met quotes? Betekenen ze iets voor je? Of misschien verzin je ze zelf? Voel je vrij om ze in een reactie te plaatsen.

Liefs Ellen