Vorige week vierde ik mijn 100e blogaflevering. Ik ben super trots op het grote aantal blogs dat ik tot nu toe geschreven heb en je op deze manier deelgenoot te maken met alles wat er in mijn hoofd omgaat (nou ja, bíjna alles J).

Om het mezelf ‘makkelijk’ te maken, ben ik afgelopen weken twee uitdagingen aangegaan. Alsof ik nog niet genoeg plannen en ideeën heb die allemaal uitgevoerd willen worden.
In deze blog wil ik mijn nieuwe uitdagingen met je delen. Lees je mee?

365 dagen iedere dag een verhaal online

Toen ik één van de podcasts van Kim Munnecom luisterde, (nr. 269 om precies te zijn, met de titel: ‘Doe dit iedere dag een jaar lang en je zult financieel vrij zijn’) werd ik enorm getriggerd door haar enthousiasme. Dat wilde ik ook!

Ik had meteen een idee om deze challenge aan te pakken. In de kern komt het erop neer dat je iedere dag een jaar lang content publiceert. Als je, zoals ik, schrijver bent, is het niet zo moeilijk te bedenken wat je dan kunt doen: Verhalen schrijven. Iets waar ik héél blij van word. En dat dan iedere dag mogen doen en met jou te kunnen delen. Hoe cool is dat?

Een pittige opdracht

Nu kun je misschien denken: jeetje, iedere dag een verhaal bedenken en plaatsen, poeh, dat is een hele opgave. Dat zou ik inderdaad kunnen denken. Ik heb besloten om niet te denken in moeilijkheden, maar in mogelijkheden. Bovendien ben ik als schrijver natuurlijk creatief: ik heb best een behoorlijk archief met verhalen en daar kan ik altijd uit putten (maar misschien is dat wel een beetje valsspelen, hihi!).

Tot nu toe vind ik het hartstikke leuk om iedere dag een onderwerp te bedenken om over te schrijven. Er zijn zoveel thema’s waaraan je kunt denken. Wat denk je van: de seizoenen, feestdagen, bijzondere gebeurtenissen, krantenkoppen, foto’s op social media, uitspraken die je hoort, quotes, en ga zo maar door. Zoals je kunt lezen, zijn er dus volop mogelijkheden om over te schrijven.

Neem eens een kijkje op mijn nieuwe insta-account

Heb je Instagram? Dan kun je me vinden op @365storiesbyellen. Dat is een speciaal aangemaakt account waarop ik iedere dag een verhaal plaats, maar ook andere leuke berichten.
Super blij en dankbaar ben ik met de mensen die de moeite hebben genomen om me daar te volgen en aan te moedigen. Echt héél fijn!

Tweede uitdaging

Een hele tijd liep ik al met het idee rond om een podcast te beginnen, maar ik wist niet precies waarover die moest gaan. Meestal blijft het dan bij een idee en verdwijnt het uiteindelijk naar de achtergrond om nooit meer tevoorschijn te komen.

Deze week vertelde een collega schrijfster me dat ze de stoute schoenen had aangetrokken en een podcastaflevering had opgenomen. Ik voelde gelijk kriebels in mijn buik. O, zou ik nu ook? Niet omdat ik jaloers op haar was, maar ik dacht wel: als ik het wil doen, moet ik gewoon beginnen. Niet zeuren, maar doen. Mezelf afvragend: Wat is het ergste wat er kan gebeuren? Mensen kunnen het belachelijk vinden of stom. Het niet begrijpen. Ze kunnen mijn afleveringen niet leuk vinden, mijn stem niet goed, mijn toon te snel of te langzaam en nog veel meer zaken die ze opmerken.

De eerste aflevering staat live

 

En weet je? Het enige wat ik kon denken was: Tja, ze kunnen het stom vinden of raar, maar dat is dan iets van de ander. Het ligt niet aan mij. Ik vind het leuk, ik word er blij van en ik doe het. Wil je het niet horen? Dan luister je toch lekker niet, geen probleem.

Zo simpel is het. Niet meer en niet minder. De tijd van onzeker zijn en niet durven is een beetje voorbij. Wat nog lastig is, is het vinden van een luisterpubliek. Ik wil mijn podcast graag onder de aandacht krijgen en veel luisteraars vinden.

Waarover gaat mijn podcast?

Ik heb lang getwijfeld over het onderwerp. Eerst wilde ik een podcast over schrijven starten, maar ik kon niet genoeg onderwerpen verzinnen om over te praten. Bovendien is het, denk ik, moeilijk om een geschikt luisterpubliek te vinden. Mensen die willen schrijven, doen dat waarschijnlijk liever dan luisteren naar een podcast over schrijven.

Dus, kwam het volgende onderwerp in me op: Hoe leuk mijn leven ná mijn burn-out is geworden en hoe ik daarmee anderen kan inspireren (niet dat ze een burn-out moeten krijgen, hoor). Zo was de naam van mijn podcast geboren: ‘Life’s better after your burn-out!’
De eerste aflevering is al online te luisteren via o.a. Spotify. Ik zou het super leuk vinden als je een kijkje neemt en mijn aflevering beluistert. Nog leuker wanneer je me laat weten hoe je ‘m vond, als je ‘m geluisterd hebt. Hoe meer mensen luisteren, hoe beter de podcast zichtbaar wordt.

Allerlei ideeën over nieuwe afleveringen

De eerste aflevering is een feit en in mijn hoofd zijn genoeg ideeën ontstaan over vervolgafleveringen. Ik kan zoveel kanten op en zoveel aspecten belichten. Ik heb er in ieder geval erg veel zin in om aan de slag te gaan met het opnemen van nieuwe afleveringen.

Het mooiste vind ik nog wel hoe simpel het is. Je downloadt de app, neemt op en deelt ‘m op de podcastplatformen. Echt, een kind kan de was doen. Je hoeft geen ingewikkelde technische dingen te kunnen, geen dure apparatuur aan te schaffen, helemaal niets. Maar het meest trots ben ik op het feit dat ik het gewoon gedaan heb. Microfoon aangezet en begonnen met praten. Dat gaat me sowieso makkelijk af, haha.

Zo, dat was het weer voor vandaag. Een bewogen week met nieuwe uitdagingen en plannen. Ook ben ik druk bezig met het editen van mijn manuscript over de magiër. En dat gaat gestaag…
Ik geef mezelf twee maanden om het zover klaar te hebben. Heerlijk, al die leuke dingen.

Hoe zag jouw week eruit? Heb je leuke, nieuwe dingen gedaan? Laat het me weten in een reactie, ik kijk er naar uit.