De afgelopen weken ben ik vooral druk met het produceren van content. Dat klinkt ingewikkelder dan het in werkelijkheid is. Ik schrijf (én produceer) gewoon iedere dag en daar geniet ik van. Schrijven is immers wat ik het leukste vind en om dat iedere dag te kunnen én mogen doen is FANTASTISCH.

In deze blog wil ik je laten kennismaken met vijf verschillende verhalenbundels waar ik met een van mijn verhalen in gepubliceerd ben. Misschien breng ik je wel op een idee voor de feestdagen… 😉
Op deze pagina van mijn site vind je een overzicht van alle gepubliceerde bundels.

Lees je mee?

 1. Magie en Tovenaars:

  De eerste verhalenbundel waarin één van mijn verhalen werd gepubliceerd. Het was ook meteen een van de eerste keren dat ik meedeed aan een schrijfwedstrijd. Voor die tijd was ik gewoon bezig met het schrijven van verhalen die op dat moment in mij leefden. Een docent van de Schrijversacademie maakte me erop attent dat alle geschreven stukken wellicht ingestuurd konden worden voor publicatie en dat meedoen aan schrijfwedstrijden een goede en vooral spannende bezigheid was. En zo was mijn liefde voor deelname aan schrijfwedstrijden geboren. Het thema van deze wedstrijd (Magie) sprak me heel erg aan. Zoals je misschien wel weet intussen schrijf ik het liefst verhalen met een bovennatuurlijk tintje. In mijn hoofd ontstond het verhaal van een Koningszoon die door middel van een spreuk het meisje van zijn dromen verliefd op hem wilde laten worden. Maar of dat nou zo’n goed idee was?
  Wil je het hele verhaal lezen? Klik op deze link en misschien vind je het een leuke boekentip voor de feestdagen…

 2. The End:

  Schrijf een thrillerverhaal. Dat was het thema. Nou, daar kon ik alle kanten mee op. De Schrijversacademie organiseerde een schrijfwedstrijd en gaf de schrijver de keuze uit vier beginzinnen. Die eerste zin was de aanleiding om het verhaal te schrijven voor deze schrijfwedstrijd. De wedstrijd van de Schrijversacademie heb ik helaas niet gewonnen, maar het verhaal bleef toch bij me. Ik heb het verhaal aangepast en ingestuurd naar een andere schrijfwedstrijd. Omdat een verhaal niet doorgaat naar een volgende ronde wil immers niet zeggen dat het verhaal niet goed genoeg is. Er zijn misschien andere verhalen die beter zijn of meer geschikt voor het thema. Ik gaf het dus nog niet op.
  Des te leuker is het dan ook wanneer jouw verhaal ‘goed’ genoeg is om geplaatst te worden in de bundel.
  De bundel is nog te koop. Kijk hier voor meer informatie.

 3. Zonderlingen:

  Toen ik over deze schrijfwedstrijd las, was ik meteen enthousiast. Hier wilde ik aan meedoen en als het effe kon winnen! Tijdens onze vakantie in Italië kreeg ik een geweldig idee en dat heb ik dan ook helemaal uitgewerkt. Ik voelde gewoon dat ik met dit verhaal iets moois had neergezet. Het thema sprak me aan, omdat ik me ook wel eens zonderling voel. Niet dat ik raar ben of een freak, maar ik voel me wel eens een outsider. En omdat ik een ideaalbeeld heb van hoe het leven eruit ‘moet’ zien, paste dit verhaal perfect in dit plaatje.
  Ik kan me de spanning van de longlist nog goed voor de geest halen, al was ik er stiekem van overtuigd dat mijn verhaal er bij zou zitten.
  Helaas kon ik niet bij de bekendmaking van de shortlist (en dus de prijsuitreiking) zijn, omdat ik op de dag van SciFi Fantasy event verkouden was en de maatregelen omtrent Corona in dat weekend verscherpt waren. Ik was dolgelukkig toen ik ’s avonds op Facebook een bericht van Godijn Publishing voorbij zag komen en mijn naam op de achterkant van het boek zag prijken. Wat een geweldig gevoel. Trots ben ik op deze bundel, omdat de verhalen die erin staan van hoog niveau zijn.
  Ook deze bundel is te koop. Als je hier klikt, kun je er alles over lezen…

 4. Blind Vertrouwen:

  Het is heel raar, maar soms krijg je meteen een geweldig idee voor een verhaal. Ook voor deze schrijfwedstrijd (georganiseerd door Letterrijn) had ik gelijk een briljante ingeving. Het verhaal was dan ook ‘zo’ geschreven. Zelf was ik tevreden over het resultaat en mijn proeflezers waren ook enthousiast (ik heb gelukkig een trouw clubje proeflezers dat mijn verhalen altijd ‘keurt’).
  Ik werd wel een beetje nerveus toen ik op Facebook las hoeveel verhalen er voor deze wedstrijd waren ingeleverd: maar liefst 189! Groot was dan ook mijn verbazing én blijdschap dat ik bij de laatste 45 verhalen zat.
  Nu was het duimendraaien en wachten op de uitslag. De datum kwam steeds dichterbij en de ochtend dat het bericht op Facebook kwam, keek ik met een bonkend hart op mijn telefoon. Ik was echter te snel met lezen en had mijn naam niet meteen gezien. Ik dacht dat de namen van de schrijvers op alfabetische volgorde stonden. Nadat ik op mijn gemak de namen nog eens rustig doornam, zag ik dat mijn naam als derde genoemd werd. De volgorde van plaatsing was ook de volgorde van jurering. Mijn verhaal was dus geëindigd als derde! Yes, wat een topprestatie. Van de 189 verhalen als derde geëindigd. Ik ben trots op dit resultaat. Als het goed is, komt de bundel Blind Vertrouwen deze maand in de boekhandels.

 5. De Rode Koffer:

  Een leuke schrijfwedstrijd rond de zomervakantie. Lekker wegdromen bij op reis gaan en je spullen in bijvoorbeeld een rode koffer stoppen. Of natuurlijk een heel ander verhaal…
  De kunst is het om een origineel verhaal te bedenken bij het thema. Om het eens vanuit een heel andere hoek te bekijken. Ik vond dat ik daarin goed geslaagd was. Blijkbaar vonden ze dat bij Schrijverspunt ook, want mijn verhaal werd geplaatst in de bundel ‘De Rode Koffer’. In deze bundel kun je de vijftig leukste, verrassendste en spannendste verhalen lezen die rondom het thema geschreven zijn. Er waren ruim 250 inzendingen en mijn verhaal is als tiende geëindigd. Ook hier ben ik super trots op.
  Deze bundel is o.a. te koop bij bol.com. Hier kun je de bundel bekijken.

Als ik dit lijstje bekijk, vind ik het een mooie prestatie om met deze verhalen in bundels gepubliceerd te zijn. Ik ben trots op alle verhalen en alle bundels waarin mijn verhalen verschenen zijn. Ik hoop dat ik nog veel vaker in bundels mag staan (buiten de andere boeken die ik nog hoop uit te geven, hihi!).

Ik hoop dat je een goed overzicht hebt gekregen van alle gepubliceerde verhalen en ik zou het te gek vinden als je misschien zelfs een bundel aanschaft. Want buiten mijn verhalen staan er nog veel meer goede verhalen in die de moeite van het lezen waard zijn.