Het eerste trimester van 2021 is inmiddels verstreken en ik heb al een hoop leuke dingen gedaan! Natuurlijk staat er ook nog een heleboel op de planning. In deze blog wil ik mijn plannen met je delen.

Lees je mee?

Uitslag schrijfwedstrijden

Zoals je waarschijnlijk wel weet, ben ik gek op schrijfwedstrijden. Sterker nog; ik probeer zo vaak als ik kan mee te doen aan wedstrijden die me aanspreken. De spanning of je verhaal ‘goed genoeg’ bevonden wordt, vind ik gewoon heel leuk. Hoewel de kans altijd aanwezig is dat je verhaal niet doordringt tot de long- of shortlist, blijf ik stug volhouden en doorgaan.

Afgelopen week heb ik helaas een aantal teleurstellende uitslagen gekregen. Van een aantal verhalen had ik toch echt goede hoop dat ze goed genoeg zouden zijn om door te gaan naar de volgende ronde. Helaas dacht de jury daar anders over. Ik zou nu natuurlijk kunnen denken: wat heeft het eigenlijk voor zin en ermee stoppen. Maar dat doe ik dus mooi niet! Ik ga door…

Nieuwe ronden, nieuwe kansen

Sommigen zouden misschien zeggen dat ik een bord voor m’n kop heb, omdat ik iedere keer doorga. Zelf zie ik dat anders. Ik zie het iedere keer als een nieuwe kans. Bij ieder verhaal staat de teller op nul en heb ik net zoveel (of weinig) kans om door te gaan als alle andere deelnemers.

Het is uitermate belangrijk om vertrouwen in jezelf te blijven houden, want als ik dat niet heb, hoe kunnen anderen dan in mij geloven? Behalve vertrouwen wil ik ook heel graag zoveel mogelijk schrijfkilometers maken om mezelf steeds te verbeteren. Als bijkomend voordeel levert het bovendien leuke verhalen op! Zelfs als ze niet doorgaan naar een volgende ronde, heb ik ze toch maar mooi geschreven. Iets om trots op te zijn.

Een heleboel nieuwe schrijfwedstrijden

De komende tijd staat in het teken van het creëren van nieuwe verhalen. Ik ben gelukkig helemaal niet ambitieus en leg de lat dus ook niet hoog. 😉 Of ik alle verhalen op tijd afkrijg, is nog onzeker. Maar dat ik een poging ga wagen, dat staat als een paal boven water. En meestal lukt het me ook nog.

Ik heb me ingeschreven voor een feelgoodwedstrijd. Een genre waar ik eigenlijk nooit in schrijf, maar ik werd zo enthousiast dat ik het toch ga proberen. Wie weet vind ik het wel heel erg leuk en ligt het me ook nog. Toen ik een puber was, schreef ik ook wel eens korte romantische verhaaltjes. Heerlijk vond ik dat. Eens kijken of ik dat gevoel weer kan oproepen. Wordt vervolgd, zullen we maar zeggen.

Een voorzichtig plan

Nu (en dan bedoel ik Kathleen en ik) ons boek in het selfpub café rondgaat en we leuke reviews en reacties hierop krijgen, is er weer een nieuw plan in mijn hoofd gekropen. Ja ja, een primeur dus! Een paar jaar terug heb ik (in eerste instantie voor mijn opleiding) een aantal korte verhalen geschreven waar ik nooit meer iets mee gedaan heb.

Eigenlijk is het heel erg zonde dat ze maar op de ‘digitale leesplank’ blijven liggen. Hoe tof zou het zijn om een aantal van deze verhalen te bundelen en er een verhalenbundel van te maken? Ik weet nu een beetje hoe het gaat met uitgeven in eigen beheer.

En nu de uitvoering nog

Zelf ben ik in ieder geval enthousiast en ik heb via via al vernomen dat meer mensen geïnteresseerd zijn. Het is echter nog maar een idee en ik ben dus ook niet begonnen aan de uitvoering ervan. Ik heb eerst nog wat andere prioriteiten. Als ik een paar maanden verder ben, ga ik deze mogelijkheid eens verder onderzoeken en uitwerken.

Het kriebelt altijd wanneer nieuwe plannen zich aandienen en dat maakt het ook zo leuk. De spanning en het onbekende maken dat het een groot avontuur is. Er komt natuurlijk onderweg van alles op je pad. Hobbels om te nemen en mijlpalen om te vieren. ‘Never a dull moment’ zal ik maar zeggen.

Mijn boek is bijna klaar

Iets wat ook nog op de planning staat is het uitkomen van mijn herschreven versie van ‘Er was eens…een juf’. Er zijn een aantal ontwikkelingen geweest en het begint nu echt op te schieten. Ik ben er echt heel nieuwsgierig naar en super blij mee. Het wordt nog veel mooier dan de eerste uitgave. Dat kan ik alvast verklappen. Voor de rest is het nog een verrassing.

Wie had dat gedacht dat ik mijn boek gewoon opnieuw zou uitgeven? Hoe cool is dat? 😊 Ik hoop dat het dit keer een groot succes gaat zijn. Zelf ben ik allang overtuigd van de kracht van mijn verhaal. Nu maar hopen dat andere mensen dit ook vinden en dat mijn boek massaal wordt gekocht! Duim je met me mee?

Kortom, een hoop nieuwe, leuke dingen

Zoals je kunt lezen, is er de komende tijd weer meer dan genoeg te doen en hoef ik me geen seconde te vervelen. Al doe ik dat eigenlijk nooit. De tijd vliegt voorbij en ik krijg niet gedaan wat ik allemaal zou willen doen.

Iedere ochtend sta ik blij en opgewekt om en heb ik zin om de dag te beginnen. Wat een verschil met een paar jaar geleden toen ik me werkelijk naar school toe moest slepen. Het is zo’n vrij en fijn gevoel om je eigen tijd te kunnen indelen en vullen met de dingen waar jij blij en happy van wordt. Echt, ik gun dat iedereen!

Ik ga snel verder met mijn verhaal. Tot volgende week.