Yes, eindelijk gaat het gebeuren!!!
Ik weet het nog als de dag van gisteren. 25 september 2021 tekende ik mijn auteurscontract voor mijn feelgood verhaal bij HIP Publishing (onderdeel van Godijn Publishing). Een dag om nooit te vergeten en in te lijsten.

In deze blog neem ik je mee op reis…
Lees je mee?

Nog een paar dagen…

Het duurt nog wel een paar maanden zei Elly toen ik mijn handtekening onder het contract zette. Ik vond het nog ver weg lijken, maar op het moment dat ik deze blog schrijf, is het gewoon bijna zover. Hoe cool is dat?

De tijd vliegt voorbij. Zo cliché en zo waar. Het leven van alledag neemt veel van je tijd in beslag en voordat je het weet zijn er een paar maanden voorbij. Ik heb geen idee of dat nu per se goed is, maar zo is het wel. Tenminste, zo voelt het voor mij.

Voorwerk

Natuurlijk is het niet ‘opeens’ zo ver dat je verhaal wordt gelanceerd. Daar gaat het een en ander aan vooraf. Op de eerste plaats moet het verhaal geschreven worden. Je onderwerpt het daarna aan een kritische keuring en schaaft zo’n best. Oftewel, het is tijd om een heleboel ‘darlings’ te ‘killen’ (schrijven=schrappen).

Het manuscript stuur je op naar een uitgever en als die positief is, kun je kijken of een samenwerking mogelijk is. Dan teken je een contract en kan het feest beginnen. Zo mocht ik middels een coverbriefing mijn wensen voor wat betreft de cover doorgeven. Super leuk om daarmee bezig te zijn en te zien wat er uiteindelijk uitrolt.

Heel mooie cover

De cover die bij mijn verhaal uitgezocht is, past precies bij het plaatje dat ik in mijn hoofd had. Ik vind de cover prachtig en zeer geslaagd. Ik kon dan ook niet wachten totdat iedereen hem mocht bewonderen en nu is het zover. Hopelijk zijn de lezers net zo enthousiast als ik, haha. 😊

Een cover heeft als doel om de (potentiële) lezer te prikkelen, nieuwsgierig te maken. Daarom moeten er een aantal aanwijzingen te vinden zijn. Een goede titel maakt het geheel af en is dus ook erg belangrijk.

Redactie

Nadat de cover door mij was goedgekeurd, kreeg ik mijn manuscript terug van de redactie. Als ik nog nooit een geredigeerd manuscript zou hebben gezien, was ik waarschijnlijk compleet in de paniekmodus geschoten.

Het lijkt alsof alles fout is en ik niets goed had gedaan. Natuurlijk is dit niet zo, je moet er doorheen kijken. Toegegeven, de aangegeven opmerkingen maakten het verhaal een stuk beter. Als schrijver heb je namelijk een blinde vlek en zie je op een gegeven moment je fouten niet meer.

Laatste puntjes op de ‘i’

Na het verwerken van alle opmerkingen en hier en daar nog wat verhaaltechnische aanpassingen is het een kwestie van de laatste puntjes op de ‘i’ zetten. Nog een laatste keer het hele document doorlezen en controleren op eventuele foutjes. Dat is nu allemaal gelukt. Daarmee is natuurlijk geen einde gekomen aan mijn werk. Om ervoor te zorgen dat mensen mijn verhaal gaan lezen, zal ik moeten laten weten dat het bestaat.

Reclame maken

Dan breekt een nieuwe fase aan. Het onder de aandacht brengen van je boek (of in mijn geval e-book). Het is van belang om mensen enthousiast te maken. Waarom is mijn verhaal een “must-read”? Wat maakt het zo leuk?

Behalve rukbaarheid geven op social media en mensen op de hoogte te stellen, hoop ik dat anderen het weer doorvertellen. Van het een komt het ander. Als de bal eenmaal begint te rollen, is ie niet meer te stoppen. Zo stel ik het me althans voor. 😉

Duimen draaien

Voorlopig mag ik nog even ‘duimen draaien’ en heel veel positieve energie uitzenden, waardoor mensen getriggerd raken om mijn verhaal te lezen. Ik ga de komende dagen dus heel veel dagdromen, hihi.

Met andere woorden: ik ga visualiseren hoe mensen blij worden van mijn verhaal en meegezogen worden in het boek. Daar doe ik het tenslotte voor. Om mensen een fijn, ontspannen moment te bezorgen. Dat ze zich even kunnen terugtrekken met een spannend, ontroerend, mooi, grappig verhaal.

Volg mijn reis

Ben je benieuwd hoe het verder gaat met mijn reis en vind je het leuk om er meer over te lezen, blijf dan zeker mijn blog of mijn accounts op Facebook en Instagram volgen. Daar kun je mijn avontuur meebeleven.

Nog een paar dagen wachten en dan is het zover: de lancering van mijn eerste feelgoodverhaal. En man, wat kijk ik ernaar uit. Ik hoop dat je na het lezen van deze blog enthousiast bent geworden en zin hebt om het verhaal te lezen. Voor een klein bedrag is het in alle online bookshops te koop. Grijp die kans, zou ik zeggen! 🙂