Wat was het heerlijk in Albanië. Voor degenen die mij ook op social media volgen, zal dit geen verrassing zijn. Ik heb de afgelopen week mooie plaatjes gedeeld van de prachtige plekken die we allemaal bezocht hebben. Na zeven dagen flink genieten zijn we weer helemaal opgeladen en energiek.

De komende weken staan in het teken van leuke, spannende dingen. In deze blog ga ik daar meer over delen. Lees je mee?

Voorbereiding

Aan een theatervoorstelling en een boeklancering gaat natuurlijk veel voorbereiding vooraf. Het is niet zo dat het plots daar is. In de aanloop daarnaartoe moet er veel gebeuren. Leuke dingen, dingen waar ik me ontzettend op verheug.

Een boek schrijven kost veel tijd en er komt veel bij kijken. Na het schrijven, wordt er proefgelezen, geredigeerd, herschreven, en ga zo maar door. Dan moet er een cover worden ontworpen, het boek moet mooi worden vormgegeven, er moet gepromoot worden, zodat zoveel mogelijk mensen op de hoogte zijn van mijn aankomende boeklancering. Spannende tijden dus.

Trots

Het is een ongelofelijke mooie mijlpaal; alweer mijn derde e-book. Een boek waar ik trots op ben. Dit keer is het een YA thriller. Een spannend verhaal over een psychiatrische instelling. Ik ben zo benieuwd hoe lezers op mijn verhaal zullen reageren en hoop dat er veel lezers zullen zijn.

Natuurlijk blijft het bijzonder en ook een beetje eng wat men van je verhaal vindt. Ik heb het al vaker gedeeld in mijn blogs en mijn podcastafleveringen, het voelt alsof mensen het over je “kind” hebben. Als iemand daar kritiek op heeft, vind je dat gewoon niet fijn. En dat lijkt me een heel menselijke reactie.

Flink promoten

Nu ligt de bal bij mij. Het werk is zo meteen gedaan en dan wordt het de wereld in geslingerd. Het is dan aan mij om ervoor te zorgen dat mensen op de hoogte zijn van het bestaan van mijn verhaal. Ergens heb ik mezelf het verhaal verteld dat dit niet mijn ding is. Dat het ongemakkelijk voelt om mezelf te promoten.

Toch is het belangrijk en hoort het erbij. Zonder aandacht geen lezers. Logisch natuurlijk. Wat ik niet weet, kan ik ook niet zien/lezen/horen, enz. Dus, zal ik mezelf over mijn eigen grenzen moeten duwen en wél die reclame moeten maken. Klinkt misschien negatiever dan ik het bedoel. Ik ben juist trots op dit boek en dat mag gezegd/geschreven worden.

Tweede mijlpaal in dezelfde week

Het e-book zal daags na onze theatervoorstelling worden gelanceerd. Wat een feestweek wordt het. Eerst mogen Henk en ik in het theater onze podcast met live publiek opnemen/maken en een dag later is het weer feest.

Twee mijlpalen in een week. Hoe gaaf is dat? Echt twee dingen om heel dankbaar voor te zijn en dat ben ik dan ook. Het voelt zelfs een beetje onwerkelijk. De afgelopen week hebben we een interview met het Eindhovens Dagblad gehad en donderdag stonden we in het weekblad voor Deurne met een uitgebreid artikel over o.a. onze voorstelling.

Laatste puntjes op de ‘i’

Komende week gaan Henk en ik nog op de foto voor het krantenartikel dat later zal volgen. Ook hebben we nog een online zoommeeting om de laatste puntjes op de “i” te zetten. Nog een keer het draaiboek doornemen en kijken of we aan alles gedacht hebben.

Je weet nooit precies hoe zo’n avond zal verlopen, maar een goed draaiboek zorgt voor rust en duidelijkheid. Wel ben ik een voorstander van improvisatie omdat ik denk dat je dan oprechter en authentieker overkomt. Vroeger als ik een spreekbeurt moest geven, leerde ik de hele tekst uit mijn hoofd en dreunde deze vervolgens braaf op. Dat ga ik nu absoluut niet doen. Ik weet op het moment zelf wat ik moet zeggen. Het gaat als het ware vanzelf.

Heel veel zin in en vooral genieten

Ik heb vooral heel veel zin in deze twee top gebeurtenissen en heb met mezelf afgesproken om er ontzettend van te genieten. Een theatershow gaat er waarschijnlijk niet meer komen en daarom wil ik er zoveel mogelijk van in me opnemen. Op te zuigen als een spons.

Het zijn unieke dingen die niet alledaags zijn en die ook niet iedereen zal meemaken in zijn leven. Ik besef dat het bijzonder is en zo zal ik het dan ook beleven. Hoe gaaf dat ik dit mag doen en meemaken?

Aftellen

Nu is het aftellen. Nog minder dan twee weken en dan staat de feestweek voor de deur. Ik kijk ernaar uit. Natuurlijk houd ik je op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen. Ik ga alvast dromen en fantaseren over de show en mijn boeklancering.