Het symposium burn-out is voorbij en ik kijk er met een goed gevoel op terug. Het heeft een hele tijd geduurd (ruim een jaar) voordat het eindelijk doorgang kon vinden, maar afgelopen woensdag was het dan zover.

Ik mocht als ervaringsdeskundige mijn verhaal doen en na de eerste ronde konden mensen vragen stellen. Gezien de vele vragen leeft het thema nog volop, helaas. Heel jammer om te merken dat er nog altijd veel schaamte is rondom burn-out. Ik strijd voor meer openheid, daarom doe ik mijn verhaal. Als ik daarmee ook maar één iemand kan raken, is mijn doel bereikt.

Een heel bijzondere brief

Vandaag werd ik aangenaam verrast door de postbode. Ik had post. Nou, zul je misschien denken, wat is daar nu zo bijzonder aan? Ik krijg zo vaak post. Ja, ik krijg ook wel eens post, maar dat zijn bijna altijd rekeningen of reclamefolders, haha.

Deze brief was afkomstig van iemand die ik niet ken en dat maakt het heel bijzonder. Vooral de inhoud raakte me. In deze digitale tijd is het helemaal niet meer vanzelfsprekend dat je een handgeschreven brief krijgt. Daarom was ik ook echt blij verrast.

Precies de reden waarom ik doe wat ik doe

De brief die ik ontving was afkomstig van iemand die ‘toevallig’ op mijn website terecht was gekomen. Nu geloof ik niet in toeval. Dat men bij mij uitkomt is dan ook niet toevallig. Waarschijnlijk gaat iemand toch heel specifiek op zoek naar onderwerpen waarover hij/zij iets meer wil weten. Als je dan bij mijn site uitkomt, is dat heel bijzonder.

De reden waarom ik wekelijks blog is om mensen te raken/inspireren/vermaken met mijn verhalen. Soms gaan die over luchtige onderwerpen en soms juist over de wat zwaardere thema’s. Als ik geen interactie wilde, had ik dit wel in mijn dagboek gedaan! 😉

Dit is het begin

Het mooie is dat ik ergens altijd heb geweten dat ik met mijn verhalen iemand kan raken. Natuurlijk zijn er veel bekenden die trouw mijn blogs lezen en die mensen ben ik daarvoor ook erg dankbaar. Het is namelijk heel fijn en leuk om een clubje trouwe ‘fans’ te hebben (als ik dat zo mag zeggen).

Vandaag blijkt maar weer eens dat mijn verhalen ook bij anderen terechtkomen. Dat vind ik toch wel een heel mooi compliment. Het betekent dat iemand blijkbaar moest horen (of lezen in dit geval) wat ik te vertellen heb. Op deze manier kan ik anderen helpen en misschien zelfs inspireren.

Wat is er nog meer mogelijk?

Ik vraag me af wat er nog meer mogelijk is nu ik zo links en rechts steeds meer reacties krijg op mijn verhalen. Zo kreeg ik laatst via Messenger ook een heel fijn bericht over ons boek ‘Duistere Geheimen’. Het is de droom van iedere schrijver om bij de lezer emoties op te roepen die maken dat ze je verhalen willen lezen.

Natuurlijk is het nu niet zo dat de berichten maar binnen blijven stromen of dat ik de hele dag bezig ben met het beantwoorden van DM’s (direct messages) of mailtjes. Kijk, ik zou het fantastisch vinden als ik dat zou kunnen. Ik heb het in één van mijn eerdere blogs wel eens uitgesproken. Hoe ik fantaseerde over duizenden bezoekers per dag en hoe mensen mij berichten en mailtjes/brieven stuurden.

Het verschil maken

Ik weet wel dat je dus altijd het verschil voor iemand kunt maken. Soms ben je op het juiste moment op de juiste plaats en is er iemand die zoekt naar de dingen die jij te vertellen hebt.
Zo kun je dus echt de wereld een beetje mooier maken. En laat dat nou mijn quote zijn: It’s time to color the world.

Het maakt dus niet uit hoeveel mensen ik bereik met mijn woorden, als iemand mijn verhalen op het goede moment leest, is het precies goed. Mijn dag kon dus niet meer stuk. Ik ga deze brief natuurlijk beantwoorden en een persoonlijke brief terugschrijven. Super leuk!

Steeds een klein stapje vooruit

Een paar jaar terug had ik niet kunnen bedenken dat ik nu op dit punt zou zijn beland. Het lijkt wel of steeds meer puzzelstukjes op hun plek vallen en de weg zich steeds duidelijker ontvouwt. Heel bijzonder om mee te maken.

Ik wist niet hoe het me zou lukken, maar dat het me zou lukken, daarvan ik was overtuigd. Bén ik overtuigd moet ik zeggen. Dit is nog maar het begin. In mijn hoofd ontwikkelen zich nieuwe plannen en het kan alleen maar mooier worden. Ik kijk ernaar uit om ze allemaal te gaan uitvoeren.

Op dit moment ben ik een heel dankbaar persoon die volop geniet van alle kansen en mogelijkheden die zich voordoen. Ik grijp ze aan en zie wel waar het me brengt.

Ik wens je een heel fijn weekend!