De afgelopen weken stonden in het teken van vakantie. Even afschakelen van alle dingen, dus ook van het schrijven. Toch zijn er op schrijfgebied een aantal leuke ontwikkelingen gaande. In deze blog wil ik deze graag met je delen.

Lees je mee?

De bundel ‘Meer dan menselijk’

Een hele tijd geleden (ik denk inmiddels al meer dan anderhalf jaar of zo) kreeg ik een privébericht van een collega schrijfster met de vraag of ik interesse had in een nieuw schrijfproject, waarvan de opbrengst geheel ten goede komt van het Autismefonds.

Dat vond ik een mooi doel en ik zei meteen mijn medewerking toe. Hoe mooi om mijn liefde voor schrijven en lezen te delen met anderen en daarbij een goed doel te steunen. In mijn omgeving ken ik een aantal mensen met autisme en ik weet als geen ander met welke vooroordelen zij te maken hebben.

Goed werk heeft tijd nodig

In de bundel komt niet een, maar komen maar liefst twee van mijn verhalen. Verhalen met het thema goden en godinnen. Uiteraard ben ik super trots op deze verhalen en ik hoop dat de lezers ze met veel plezier zullen lezen.

Het heeft allemaal even geduurd, maar goed werk heeft tijd nodig, zullen we maar zeggen. 😉De verhalen zijn inmiddels allemaal geredigeerd en aangepast, zodat de bundel bijna gelanceerd kan worden. Ik weet de precieze datum nog niet, zodra ik deze weet, houd ik je natuurlijk op de hoogte.

Zomerschrijfwedstrijd

Afgelopen zomer deed ik mee aan een schrijfwedstrijd van Schrijverspunt. Eerder verscheen mijn verhaal ‘De eerste keer’ in de bundel ‘De rode koffer’. Deze is nog steeds te koop bij online bookshops (als je hier klikt kom je op de link om deze te bestellen).

Vorig jaar deed ik ook mee, maar werd mijn verhaal helaas niet geselecteerd voor publicatie. Dit jaar kreeg ik op vakantie tot mijn verrassing bericht dat mijn verhaal van dit jaar wél gekozen is uit de ruim honderd inzendingen en dus gepubliceerd wordt in de bundel ‘De laatste zomerdag’ (vanaf begin september verkrijgbaar).

Lancering nieuw e-book

Eerder dit jaar heb ik het heuglijke nieuws gedeeld dat er een nieuw e-book gelanceerd wordt in november. Ik tekende het contract in juni en ben inmiddels druk bezig met het herschrijven. Met hulp van Henk wordt het manuscript iedere keer een beetje beter.

Ik kan dan ook niet wachten tot de lancering. Natuurlijk moet de cover nog worden ontworpen en zal er nog meer redactie worden uitgevoerd. Ik heb dus nog genoeg werk te doen, voordat het zover is en mijn boek bij HIP Publishing zal verschijnen. Ik kijk er erg naar uit.

Vuurtje aangewakkerd

Eerlijk gezegd was ik het afgelopen jaar mijn schrijfvuurtje een beetje kwijt. Zonder in herhaling te vallen, iedereen weet dat ik een tijdje niet goed in mijn vel heb gezeten. Gelukkig is daar, na een intensief traject, verandering in gekomen en kan ik zeggen dat ik weer ‘terug’ ben.

Met het herstellen en werken aan mezelf is ook weer het vlammetje gaan branden om mooie verhalen te schrijven. Ik ben weer actief op zoek naar wedstrijden om aan mee te doen en verder zijn er ideeën genoeg om over te schrijven.

Niet te veel tegelijk willen doen

Ik heb mezelf voorgenomen om niet meer zoveel dingen tegelijk te doen, al weet ik niet of ik me daaraan zal houden, hihi. Behalve alle leuke schrijfnieuwtjes ben ik namelijk ook nog druk met het volgen van de opleiding ervaringsdeskundige (het afronden van de online cursus Stress en burn-out en het vervolgen van de online cursus creatief schrijven).

Ik hoef me de komende tijd dan ook niet te vervelen. Behalve al deze leuke dingen wil ik mijn podcast nieuw leven inblazen (door o.a. een nieuwe naam) en deze onder een groter publiek proberen te brengen.

Let’s do this

Had ik het afgelopen half jaar het gevoel stil te staan in mijn ontwikkeling, dat gevoel is verdwenen en ik heb weer zin om vol aan de bak te gaan. Met hernieuwde energie om het zo te zeggen. Soms is het blijkbaar nodig om een pauze in te lassen, aan jezelf te werken en dingen te laten bezinken.

Let’s do this; een mooie quote die ik de komende tijd wil naleven, waarbij het belangrijk is om een planning te maken. Niet lukraak overal tegelijk aan beginnen, want dan zie ik door de bomen het bos niet meer en dat is niet de bedoeling. Uiteraard houd ik je op de hoogte van mijn vorderingen (via deze blog, mijn social media accounts en natuurlijk mijn podcast). Ik heb er zin in! 😊