Wie had dat gedacht? Alweer twee jaar deel ik iedere vrijdag een blog met je om je op de hoogte te houden van mijn schrijfavonturen!
Vorig jaar om deze tijd schreef ik er ook een blog over. Klik hier om deze (nog) eens te lezen.

In deze blog wil ik mijn successen en tegenvallers met je delen. Lees je mee?

Een droom die werkelijkheid werd

Al een tijdje droomde ik van een eigen website. Ik wist alleen niet hoe ik dat voor elkaar moest krijgen. Ik kon het natuurlijk uitbesteden aan een webbouwer, maar dan miste ik het hele creatieve proces en had ik ook niet de eindcontrole. Was ik altijd afhankelijk van een webdesigner. Dat wilde ik niet. Ik wilde het zelf doen en vooral zelf kunnen onderhouden, aangezien ik nogal eens dingen verander en toevoeg. Hoe vervelend om daarvoor steeds contact te moeten zoeken met de webbouwer.

Lang heb ik niet getwijfeld en na een waardevol en zeer interessant webinar van Rosanne Raubun heb ik de stoute schoenen aangetrokken en haar online programma ‘Design Your Dream’ gekocht. Een online academy waar ik in drie maanden leerde hoe ik mijn eigen website kon bouwen en onderhouden.

Een mooi proces

Het was een mooie tijd, waarin ik heel geconcentreerd heb gewerkt aan de inhoud van mijn website. Wat wilde ik op mijn site laten zien, hoeveel pagina’s zou ik bouwen, welke foto’s wilde ik gebruiken en nog veel meer zaken. Het was intensief, heel veel werk en ook voelde ik af en toe frustratie wanneer iets niet lukte. Uiteindelijk was en ben ik super trots op en blij met het resultaat. Dit alles heb ik in eerdere blogs beschreven.

Waarom een eigen website?

Misschien vraag je je af waarom ik zo graag een eigen website wilde? Wat heeft een website meer te bieden dan een Facebookpagina of Instagramaccount? Goede vraag. Sowieso staat het professioneel en ik vind het belangrijk om dat uit te stralen. Ik ben namelijk heel serieus met schrijven bezig en wil echt dat ik hiermee iets moois bereik en zoveel mogelijk mensen kan informeren.

Bovendien kun je met een website meerdere dingen onder de aandacht brengen. Ik zie het ook wel als mijn online visitekaartje en een plek waar alles bij elkaar komt. Waar mensen verhalen kunnen lezen, blogs, maar ook meer informatie over mij kunnen vinden en informatie over publicaties. Ook kun je op mijn site ons boek Duistere Geheimen bestellen en zijn er linkjes naar alle andere verhalenbundels waarin mijn verhalen staan.

Al twee jaar iedere vrijdag consistent een blog online

Ik had me voorgenomen om mijn lezers mee te nemen op reis. Om ze deelgenoot te maken van mijn schrijfavonturen. Om de leuke, maar zeker ook de minder fijne dingen die ik beleef met ze te delen. Ik bedoel, het is echt niet alleen maar rozengeur en manschijn. Natuurlijk heb ik al heel veel successen mogen vieren, maar er zijn ook teleurstellingen te verwerken.

Ik vind het niet meer dan logisch dat ik ook die met je deel. Niemand is immers aan de top gekomen door alleen maar succes na succes te vieren. Althans, ik ken die verhalen niet. Het lijkt vaak zo of succesvolle mensen zomaar opeens aan de top staan, maar daar gaat meestal een heel proces aan vooraf. Een weg die de buitenwereld niet kent. Omdat ze het niet delen. Juist die weg ernaartoe, de obstakels, frustraties, tegenvallers en twijfels zijn interessant. Het gaat erom hoe je hiermee omgaat. Ik denk dat dat uiteindelijk het verschil maakt of iemand wel of niet succesvol wordt.

Nog iedere week enthousiast aan het bloggen

Nog altijd ben ik enthousiast wanneer ik aan mijn nieuwe blog werk. Ook al heb ik lang niet iedere week evenveel lezers, toch ben ik blij met iedere lezer die de moeite neemt om mijn hersenspinsels te lezen.

In het begin had ik de illusie dat mijn blog binnen de kortste keren door honderden mensen per dag bezocht zou worden. Jammer genoeg is dat niet zo, maar niet getreurd. Ik lees in veel boeken dat het echt een kwestie is van het hebben van een lange adem. Dat de aanhouder wint. Natuurlijk gaat het er ook om of je iets interessants of waardevols te bieden hebt voor je lezer. De consument is namelijk heel erg van het: ‘What’s in it for me’ en moet het gevoel hebben dat ze er iets mee opschieten. Ik hoop met mijn blogs mensen te inspireren en vermaken, want dat is mijn doel.

Vooral doorgaan…

Nu ik ruim 110 blogs geschreven en gepubliceerd heb, weet ik dat het af en toe best lastig is om iedere week weer met iets nieuws en leuks te komen. Ik heb dan ook geen contentplan, maar schrijf puur vanuit mijn gevoel. Wat me bezighoudt of waar ik over nadenk, dat deel ik. Soms is dat iets waar anderen ook mee bezig zijn en wordt mijn blog veel gelezen en soms interesseert het niemand en wordt ie nauwelijks gelezen, haha. Ook dat is oké. Ik ben er zelf tevreden over en vind het nog altijd net zo leuk als toen ik ermee startte twee jaar geleden.

Plannen met mijn website

Of ik ook plannen heb om mijn website te vernieuwen of aan te passen?
Tja, ideeën zijn er altijd. De uitvoering daarvan is echter een ander verhaal. Ik heb bedacht dat het leuk zou zijn om alle tot nu toe verschenen blogs te bundelen en in eigen beheer uit te gaan geven, zodat je een verzamelbundel met blogs hebt. Dat lijkt me een heel tof naslagwerk om te bewaren.
Of ik dit in grote oplage zou willen doen, weet ik nog niet. Misschien ga ik dit via crowdfunding of zo doen. Mensen die mee willen financieren, krijgen dan mijn bundel. Zo weet ik dat het ook mensen zijn die geïnteresseerd zijn in mijn blogs. Dit is slechts een idee en nog niet concreet uitgewerkt.

Verder ga ik binnenkort nieuwe foto’s maken om mijn website te vernieuwen. Een aantal pagina’s zullen misschien verdwijnen en nieuwe worden toegevoegd. Ik vind het belangrijk dat mijn site altijd in beweging is. Zo blijft het voor jou interessant om regelmatig een kijkje te nemen.

Ik wil je nogmaals heel hartelijk bedanken voor je trouwe bezoek aan mijn site en de reacties die je achterlaat. Het doet me erg goed wanneer iemand de moeite neemt om mijn blog te lezen en/of erop te reageren. Ik hoop dat je dit in de toekomst zult blijven doen en mijn site zult blijven bezoeken.