Nu mijn website vanaf 1 februari 2019 officieel ‘in de lucht’ is, heb ik vanaf die tijd al heel veel blogs geplaatst. Af en toe vraagt iemand me hoe ik toch aan al die onderwerpen kom. In deze blog ga ik jullie uitleggen hoe dat bij mij in z’n werk gaat.

Mijn eigen soapleven

In de tijd dat ik bezig was mijn eigen website te bouwen, had ik al een schrift volgeschreven met blogs. Het lag sinds de zomervakantie klaar. In de zomer kreeg ik het idee om eindelijk eens iets te doen met al mijn plannen. Anders zou het bij dromen blijven en zou er nooit iets gebeuren. Hoe geweldig ik het ook vind om te dromen, ergens wilde ik niets liever dan actie.

Een heel dankbaar onderwerp om over te schrijven is natuurlijk je eigen leven. Afgelopen jaren leek mijn leven soms meer op een soap, waarin alles fout leek te gaan. Zo gaat dat in soapseries toch ook altijd?
Bart werkeloos thuis, ik een burn-out en allebei geen idee hoe uit onze ellendige situatie te komen. Kinderen die aandacht en zorg verdienden, die ik ze op dat moment niet altijd kon geven. Een huis dat bijgehouden moest worden, maar waar ik de puf en moed niet voor had.

Kortom; ik had nog steeds een hoop ballen hoog te houden, terwijl ik de kracht er niet voor had dat te doen.
Dit is alles was echt vreselijk en ik hoop het nooit meer mee te maken, tóch bood het me ook nieuwe kansen; dat ellendige leven van toen.

Blik op de toekomst

Hoe ik niet meer verder wilde met mijn leven werd me al vlug duidelijk. Het was een donkere periode in ons leven. Gelukkig was er licht aan het einde van de spreekwoordelijke tunnel. En hoop! Een fijn gevoel. Een gevoel dat ik bovendien een hele tijd niet had.

Ik durfde eindelijk weer vooruit te kijken en had zelfs zin om aan iets nieuws te beginnen. Een nog te ontdekken en te ontginnen gebied. Een avontuur, waarvan ik de toekomst niet ken(de). Onbekend en dus spannend, eng en af en toe ronduit oncomfortabel. Ofwel: out of my comfort zone. Als je jarenlang op de automatische piloot hebt geleefd en gefunctioneerd en de dag kon uittekenen, voordat ie ook maar begonnen was, is je leven saai en voorspelbaar.

Wist ik toen veel dat juist dát me zo zou gaan tegenstaan. Niets zo dodelijk als voorspelbaarheid. Zeker voor een creatieve geest als ik.

Wat als je ideeën opgedroogd zijn?

Schrijven over je leven, zowel over het verleden, het heden of over de toekomst, is geweldig en zeker interessant voor anderen om over te lezen.
Op een gegeven moment heb je echter alles (nou ja, er zijn grenzen…en onderwerpen waarover ik niet alles deel) geschreven en lijkt het misschien of de ideeën zijn opgedroogd. Dat klinkt vast heel gek en gelukkig is dat dus ook niet het geval bij mij. Je hoeft dus niet bang te zijn, dat ik na vandaag geen blogs meer schrijf.

Tips om over te schrijven

(en die ik zelf ook nog kan inzetten 😉 )

  • De kinderen (en al hun capriolen); natuurlijk altijd in overleg met hen over wat ze wel/niet online hebben willen staan.
  • Tv-tips
  • Dagjes uit (en een beschrijving daarvan)
  • Reizen/vakanties
  • Hobby’s: fotografie, schilderen/tekenen/knutselen, enzovoorts
  • Dromen en/of wensen

Dit lijstje is natuurlijk bij lange na niet compleet. Het is op ieder moment aan te vullen en bij te stellen.
Zoals je kunt lezen, zijn er dus volop thema’s, onderwerpen en gebeurtenissen om over te schrijven.

Wat zou jij graag willen lezen?

Voor jou, als lezer en bezoeker van mijn blog (en site) schrijf ik deze blogs en verhalen. Om je te inspireren en te vermaken. Om voor herkenning te zorgen, een steuntje in de rug, een hart onder de riem te steken en ga zo maar door.

Daarom vind ik jouw mening heel belangrijk. Ik waardeer het dan ook enorm wanneer je op deze blog reageert met onderwerpen, vragen en of tips waar ik mee aan de slag kan.
Wie weet zie je dan binnenkort op mijn site een blog met een onderwerp waarover jij graag meer zou willen weten.

Het kunnen vragen over mijn burn-out zijn, of over mijn werk, over mijn schrijfavonturen, of misschien heb je wel een heel andere vraag.
Ik ga er graag over nadenken en mee aan de slag. Wie weet steek ik er zelf iets van op of kom ik op andere leuke, creatieve ideeën om je nog meer te kunnen vermaken.

Een win-win situatie, toch?

Laat je bericht achter onder deze blogpost

Nogmaals een oproepje om je vraag, opmerking of wellicht een goede tip voor mij achter te laten, waar ik mee verder kan. Dat zou ik heel erg leuk vinden. Tenslotte wil ik het voor jou aantrekkelijk maken om mijn site te bezoeken. Mocht je dus een leuk idee hebben, schroom dan niet en laat het onder deze blog onder in een reactie.

Ik zit er klaar voor…