Een tijdje terug schreef ik een blog over een nieuw avontuur dat ik aangegaan was.
Het avontuur waarbij ik een echt boekcontract kon winnen.

In deze blog ga ik dit avontuur met je delen.  Lees je mee?

Vol verwachting klopte mijn hart

Het voelde spannend, alsof ik weer even het kleine meisje was dat op schoolreisje ging. Verwachting hing in de lucht en ik had zelfs een beetje kriebels in mijn buik. Zou het gaan gebeuren? Zou ik die persoon zou die het boekcontract zou winnen?

Als ik aan iets nieuws begin, heb ik altijd een droom. Ik stel me voor hoe het zou zijn als ik het zou winnen. Dat is, denk ik, een goede instelling. Je moet er open instappen en positief zijn, anders hoef je er niet aan te beginnen.

Super interessante cursusinhoud

Ik moet zeggen dat ik de inhoud van de cursus echt waardevol vond. Van te voren had ik mezelf wel afgevraagd wat ik nog zou kunnen leren na een opleiding van bijna drie jaar te hebben afgerond.
Doordat ik er met een frisse blik in ging, verraste het me toch hoeveel ‘nieuwe’ dingen ik hoorde.

Ik was blij verrast, dat wel. Het is ook prettig dat ik alle theorie op papier heb, zodat ik deze nog eens op mijn gemak kan doorlezen en erbij kan pakken als ik ga beginnen met een nieuw verhaal.

Inleveren van mijn boekidee

Na de vijf dagen theorie en praktische opdrachten was er een afsluitende live op Facebook, waarbij je al je vragen kon stellen. Dat was erg waardevol en bovendien erg gezellig.
Na de cursus had ik nog enkele weken tijd om aan mijn opdrachten te werken en mijn verhaal al vorm te geven. Gelukkig had ik al een behoorlijk gedeelte van het verhaal op papier staan, dus ik hoefde niet met een lege pagina te beginnen.

En toen… nagelbijten

Nauwkeurig zette ik mijn verhaalidee op papier en stuurde het in. Ik kreeg een enthousiaste reactie terug, maar de uitgever had mijn idee nog niet gelezen. Ik moest dus nog een tijdje geduld hebben.

Als je mijn blogs vaker gelezen hebt, weet je dat ik niet zo geduldig ben aangelegd. Zeg maar gerust: erg ongeduldig,  haha! (Dat is natuurlijk ook iets wat ik mezelf wijsmaak)…

 

Een lichte teleurstelling

De titel heeft de einduitslag waarschijnlijk al verklapt en het zal dus geen verrassing voor je zijn, dat ik het contract niet gewonnen heb. Ik was eerlijk gezegd niet zo zwaar teleurgesteld als ik vooraf had gedacht.

Weet je, het zou natuurlijk een geweldige kans zijn geweest en het had zeker iets heel moois kunnen opleveren, maar ik heb me er bij neergelegd. Het is niet anders, ik kan er niets aan veranderen.

Dankbaar voor de winnaar

 

Wat ik heb gedaan? Ik heb een berichtje gestuurd,  waarin ik zei dat ik het uiteraard erg jammer vond dat mijn idee niet door was naar de volgende ronde, maar dat ik de winnaars van harte wilde feliciteren met de kans op een contract. En ik meende het ook.

Een tijdje terug zou ik dat waarschijnlijk toch anders hebben opgevat. Zou ik veel meer teleurgesteld zijn geweest. Ik heb geleerd dat ik me erg druk kan maken om dingen die niet gaan zoals ik gewild of gehoopt had of dat ik dat gevoel loslaat een oprechte blijdschap kan voelen voor de ander.

Nieuwe kansen

Nee, dat is beslist niet makkelijk. Het kost best wat inspanning om de spreekwoordelijke knop om te zetten. Dat is oké. Ik ben wat dat betreft nog lang niet uitgeleerd en weet dat ik hierin nog een weg te gaan heb. Ik weet ook dat deze deur misschien gesloten is, maar dat het ook betekent dat ergens een andere deur opengaat. Zolang ik dat maar besef en daarvoor opensta, komt er vast iets nieuws, nog beter op mijn pad. Dat vertrouw ik dan maar op.

Een mooie leerervaring

Ik zie het als een mooie leerervaring en kijk er met plezier op terug. Bovendien heeft de cursus me ideeën gegegeven voor de afloop van het verhaal. Ik was eigenlijk een beetje vastgelopen in het einde van mijn verhaal en heb door alle brainstormsessie genoeg ideeën om op voort te borduren. Daar ben ik dus dankbaar voor. Het heeft me in ieder geval verhaalstof opgeleverd.

Nu alleen nog even het verhaal afmaken en herschrijven. Maar wanneer dat weet ik niet, want er zijn nog een aantal lopende projecten waar ik mee bezig ben.

Wordt vervolgd zullen we maar zeggen.