Had ik vorige week nog een ontspannen week waarin ik niet veel geschreven heb, hoe anders was deze week. Ik ben namelijk de uitdaging aangegaan om in deze maand (november 2021) 30.000 woorden te schrijven. Ik doe niet officieel mee aan de NaNoWriMo (National Novel Writing Month), maar wil wel graag de deadline voor een schrijfwedstrijd halen (vóór 1 december) en dus komt deze challenge heel goed uit.

Vandaag wil ik echter een geweldig nieuwtje met je delen. In deze blog vertel ik er alles over. Lees je mee?

Lang verwacht en toch gekomen!

Velen van jullie weten inmiddels mijn geschiedenis met de uitgever van mijn boek ‘Er was eens…een juf’. Ik heb hieraan meerdere blogs gewijd. Klik hier en hier om deze te lezen.
Maandenlang ben ik ermee in de weer geweest en het heeft me ook echt wel verdriet gedaan hoe alles gelopen is.

Al vrij snel nadat ik mijn ongenoegen over de uitgever op social media had geuit, kreeg ik een heel fijne, hartverwarmende reactie van Esther van der Ham van Droomvallei Uitgeverij. Zij wilde me graag helpen om mijn droom alsnog (of beter gezegd opnieuw) te laten uitkomen. Ik sprong uiteraard een gat in de lucht bij het horen van dit nieuws.

Nu gaat het eindelijk gebeuren

Op aanraden van Esther, en ook wel na mijn eigen ervaring, heb ik mijn verhaal herschreven. Met behulp van een redacteur is het hele manuscript grondig geredigeerd en gecorrigeerd. Dit proces heeft een aantal maanden geduurd. Goed werk heeft tenslotte tijd nodig.

Ook bij Esther kwamen er heel veel andere projecten tussendoor. Bovendien had het vanuit mijn kant geen haast. Ik liet het allemaal over me heen komen en besloot te genieten van dit hele project. Deze week kreeg ik eindelijk het geweldige nieuws dat mijn boek waarschijnlijk rond 1 februari gaat verschijnen! O my god, wat ontzettend gaaf!

Leuke tijden

Ik wist natuurlijk al een tijdje dat het eraan zat te komen, maar kon er nog niets over naar buiten brengen. Maar nu, o boy, nu wel en dat ga ik ook zeker doen. Ik heb er zoveel zin in. Zin om naar het moment van verschijnen toe te leven.

Om de lezers nieuwsgierig te maken en te prikkelen. Hoe leuk is het om jou hierin mee te nemen. Om je deelgenoot van mijn proces te laten zijn. Dat was precies de reden waarom ik ooit begon met mijn website en blog. Om lezers een kijkje in de keuken van de schrijver te geven. Nu kan dat meer dan ooit.

Grootse dromen

Nog altijd heb ik grootse dromen over mijn biografie. Hoop ik dat het een bestseller wordt en dat het wordt opgepikt door media en boekhandels. Het hoofdonderwerp van mijn boek is nog altijd super actueel, helaas! Daarom weet ik gewoon dat er grote behoefte is aan literatuur over burn-outs.

In een rap veranderende samenleving wordt het alsmaar lastiger om jezelf staande te houden. Om keuzes te maken die voor jou goed zijn. Om niet aan andermans verwachtingen ten onder te gaan. Mijn verhaal is niet bijzonder, het is er één van de vele. Toch is het nog altijd een ding om over je problemen te praten. Het liefst zou je willen dat er geen problemen zijn en dat alles goed gaat. Dat is echter niet de realiteit.

Houd mijn site en social mediakanalen in de gaten

Vanaf nu ga ik je regelmatig updates geven over het proces. De leuke dingen die er bij komen kijken en die ik met jou kan delen. Ik probeer alles zo openhartig mogelijk te laten zien.
Het hele schrijfproces is voorbij, daarover valt niets meer te vertellen, maar de weg naar publicatie ligt nog open. Daarover kan ik dus een heleboel met je delen.

Mocht je het leuk vinden om hiervan op de hoogte te blijven, zou ik je willen uitnodigen om mijn pagina op Facebook en account op Instagram de komende tijd goed in de gaten te houden. Aangezien het algoritme soms vervelend doet, zien lang niet alle mensen mijn berichten. Ik denk er dus over na om een nieuwsbrief te maken, zodat je goed op de hoogte kunt blijven van mijn ontwikkelingen.

Hoe en wat daar moet ik nog even over nadenken, maar dat laat ik hier (en op social media) zeker weten. Je bent voorlopig dus niet van me af, haha.

Twee boeken in een paar weken tijd

Hoe geweldig is het dat er in korte tijd niet 1, maar 2 boeken van mij zullen verschijnen. Een fysiek en een e-book! Het jaar 2022 kan niet mooier beginnen.
Je zult wel begrijpen dat ik heel erg uitkijk naar het nieuwe jaar (om zoveel redenen).

Met mijn hoofd in de wolken sluit ik deze blog af en droom alvast over het moment dat ik mijn boek in handen zal houden.

Wordt vervolgd!