Vroeger geloofde ik in sprookjes. Volgens Bart doe ik dat nog steeds, haha! 😊
Alhoewel ik natuurlijk heel goed weet dat sprookjes mooie en spannende verhalen zijn, vind ik de boodschap die erin verstopt zit ontzettend mooi.

Geloof jij ook in sprookjes? In deze blog wil ik meer delen over mijn ervaringen op het gebied van de wet van aantrekking en hoe magie dus echt bestaat. Lees je mee?

Tweede ronde the Good place

In november vorig jaar heb ik een cursus van Cynthia Houben gevolgd. Zij leerde mij (en de andere deelnemers) hoe je in 30 dagen een nieuwe leefstijl kunt integreren in je huidige leven door de wet van aantrekking in te zetten. Het heeft alles te maken het loslaten van oude geloofssystemen en het inslijten van nieuwe gewoonten. Na de eerste ronde kondigde Cynthia aan dat ze met een nieuwe groep startte en dat de deelnemers uit de eerste ronde nog een keer mochten meedoen.

Nou, dat liet ik me natuurlijk geen twee keer zeggen. Ik wilde dolgraag het hele programma herhalen. Ik had de eerste keer enthousiast meegedaan, maar wist dat er nog veel meer uit te halen was. De tweede ronde zou beginnen in het nieuwe jaar, in februari om precies te zijn.

Weer heel veel mooie inzichten

Het is heel gek om een programma twee keer te volgen en totaal andere dingen te zien en te horen. Misschien denk je dat als je iets één keer gehoord hebt, dat het dan beklijft, maar niets is minder waar. Hoe vaker je iets ziet, doet, leest of hoort, hoe meer andere dingen je blijft zien. Kortom, hoe meer je ervan leert.

Herhaling is dus heel belangrijk en ik denk dat dit voor heel veel dingen geldt. Het bekende gezegde: “Oefening baart kunst” klopt als een bus. Je moet vaak oefenen om iets nieuws onder de knie te krijgen. Dit geldt ook voor de wet van aantrekking.

Wat kun je hier nu mee bereiken?

Ik weet dat heel veel mensen die ooit The Secret hebben gezien of het boek hebben gelezen, denken/vinden dat het allemaal flauwekul en onzin is. Zweverige toestanden. Toegegeven, ik was één van die mensen. Ik vond het ook allemaal wazig gedoe en totaal niet passen in mijn leven. Nuchter was ik en niet bereid verder te kijken dan mijn neus lang was.

Dit is allemaal veranderd sinds mijn burn-out. Nee, dat wil niet zeggen dat ik nu in een zweverig type ben veranderd of niet meer helder nadenk en hele dag mediterend op een matje doorbreng. Het betekent dat ik me heb opengesteld voor andere zienswijzen en deze niet meteen veroordeel of afkeur. Dat is namelijk heel makkelijk en iets wat de meeste mensen doen. Ze keuren het af, omdat ze het niet begrijpen.

Magie

Maar eerlijk is eerlijk, de wet van aantrekking kan echt voor magie zorgen. Simpel gezegd komt het op het volgende neer: Je hebt een verlangen (je wilt iets bereiken), je zendt dit uit (je schrijft het op of je zegt het hardop), je gelooft dat het er al is (en je voelt hoe het voelt als je het hebt bereikt) en dan is het een kwestie van ontvangen.

Jaja, lekker simpel. Inderdaad, het is echt simpel, maar ik heb niet gezegd dat het makkelijk is. Ik wil ook miljonair zijn of wereldberoemd worden. En met mij, denk ik, heel veel mensen. Alleen, we gelóven het niet. We roepen dat we iets willen, maar hebben niet het vertrouwen en dus het geloof dat het ook echt voor ons is weggelegd. Bovendien komt het ook niet naar je toe, terwijl je met je armen over elkaar op de bank zit te wachten. Nee, je moet in actie komen. Je moet de juiste actie ondernemen vanuit de juiste intentie. Als je bang bent om iets niet te krijgen, is dit geen goed uitgangspunt en zul je het ook niet ‘krijgen’. Je zendt dan namelijk uit dat je angstig bent en dat is wat je ontvangt: nog meer tekort of angst.

Moeilijk uit te leggen

Ik weet niet hoe ik het beter of duidelijker kan uitleggen. De meeste mensen zijn zich namelijk niet eens bewust van het feit dat ze continu bezig zijn met de wet van aantrekking. Ze doen het onbewust. Dit geldt voor negatieve dingen, maar ook voor positieve dingen. Hoe vaak hoor je niet: ‘Jij hebt altijd geluk’ of ‘Ik heb gewoon altijd pech’.

Zo kun je ernaar kijken, maar je kunt er ook voor kiezen om er eens met een heel andere blik naar te kijken. Door verantwoordelijkheid te nemen voor alles wat er in je leven gebeurt, voor zowel de mindere als de goede dingen, weet je dat jij degene bent die de kracht heeft om jouw leven te kneden. Om veranderingen te bewerkstelligen.

Een goed voorbeeld van de wet van aantrekking

Na de eerste ronde had ik een idee. Ik trok de stoute schoenen aan en stuurde Cynthia een mail met daarin mijn plan. Ik heb het daarna losgelaten en gedacht: misschien hoor ik er nooit iets van. Ik kan me het moment dan ook nog als de dag van gisteren herinneren toen ik een reactie kreeg op mijn mail.

Je zult het misschien niet geloven maar mijn idee was precies het idee dat Cynthia ook had. Alleen wist ze niet hoe ze dit voor elkaar moest krijgen, omdat ze er de tijd niet voor had en dit bovendien ook niet zelf wilde doen. Ze was op zoek naar iemand die haar idee kon uitwerken. En ik was (nee, bén) die persoon! 😊

Sprookjes bestaan dus wel

Is dit een prachtig staaltje magie of niet? Ik wist niet dat zij dit idee had en andersom wist Cynthia dit ook niet van mij.
Uiteindelijk zijn we hierover met elkaar in gesprek gegaan en nu mag ik dus haar werkboek schrijven en uitwerken. Hoe gaaf is dat?

Ik had het verlangen om dit te doen, heb actie ondernomen en vervolgens losgelaten en erop vertrouwd dat het goed zou komen. En dit is werkelijkheid geworden. Ik vind het een sprookje dat uitkomt.

Je hoeft het niet te geloven

Ik wil niemand opdringen om dit te geloven. Iedereen is vrij om te denken, doen en voelen wat hij/zij wil. Wie ben ik om anderen te overtuigen van iets waar ik in geloof? Ik kan er hooguit enthousiast over vertellen, of in mijn geval schrijven, en hopen dat ik iemand hiermee kan inspireren.

Als je het niet probeert, zul je ook nooit weten of het voor jou werkt. Je hebt niets te verliezen, toch?