Vorige week schreef ik over het wel of niet stellen van doelen. Hoewel ik sterk benadrukte dat ik dit jaar geen keiharde doelen stel, wil ik natuurlijk toch zoveel mogelijk moois doen en bereiken op schrijfgebied.

Het eerste project staat voor de deur. In deze blog deel ik er alles over. Lees je mee?

Jaren geleden benaderd

Een paar jaar geleden alweer werd ik benaderd door een collega schrijver op Instagram of ik mee wilde werken aan een project van een andere collega schrijver. Ik zei direct ja. Als ik de kans krijg om aan iets bijzonders mee te werken, neem ik die met beide handen aan.

Wie wil er nu niet iets doen waar z’n hart ligt en daarmee een heleboel anderen bereiken en blij maken? Ik wil niets liever. Uiteraard was ik erg nieuwsgierig naar wat het project precies inhield. We mailden over en weer over de details van het project. Ik werd steeds enthousiaster.

Voor het goede doel

Wat ik helemaal geweldig vond (en vind), is dat de opbrengsten van dit project (een verhalenbundel) uiteindelijk naar het goede doel gaan. In dit geval naar het Autismefonds. De initiatiefneemster (die het stokje heeft overgedragen aan een andere collega schrijver) heeft daar zelf veel affiniteit mee.

In mijn omgeving ken ik mensen die ook met het autismespectrum te maken hebben. Uit ervaring weet ik hoeveel impact het op iemands leven heeft. Het was voor mij meteen duidelijk dat het een heel goed doel is om geld aan over te maken.

Ideeën bedenken en uitwerken

Nadat ik mijn medewerking had toegezegd, begon het nadenken en uitwerken van allerlei ideeën. Het thema was Goden en Godinnen. Eerlijk gezegd heb ik daar weinig kennis van, dus het werd een behoorlijke uitdaging om hiermee aan de slag te gaan.

Gelukkig waren wij, als schrijvers, vrij om het onderwerp op een creatieve manier in te vullen. Dat schiep meteen mogelijkheden. In mijn hoofd ontstond het idee om een verhaal te schrijven, waarin de hoofdzonden als personages allerlei avonturen beleefden. Het plan was geboren.

Twee verhalen

Uiteindelijk heb ik zelfs twee verhalen ingeleverd, die allebei zijn opgenomen in de bundel. Natuurlijk ben ik daar best trots op. Het zijn twee verhalen die allebei een geheel eigen invulling geven aan het thema.

Gelukkig hadden we twee redacteuren die onze verhalen hebben geredigeerd. Zonder hun medewerking zouden de verhalen vast van mindere kwaliteit zijn geweest. Hoe fijn is het om dit hele traject samen te doorlopen? Ik vond het in ieder geval erg prettig.

16 januari lanceerdatum

Aanstaande maandag is het zover: de bundel wordt dan officieel gelanceerd en is vanaf dan te koop. Een feestelijk moment dat op een speciale dag plaatsvindt; namelijk Blue Monday. Ik vind het een mooie gedachte dat wij juist op deze, toch saaie en donkere dag, onze prachtige bundel mogen presenteren aan de wereld.

Hopelijk een groot succes

Dan blijft het spannend of onze bundel een succes wordt. Via onze socials proberen we allemaal de bundel aan zoveel mogelijk mensen te verkopen. Hopelijk word je na het lezen enthousiast en ben je benieuwd naar alle bijzondere verhalen van bijzondere schrijvers.

Bovendien zou het te gek zijn wanneer dit project wordt opgepikt door de media, zodat er veel geld beschikbaar kan worden gesteld voor het autismefonds. Een droom die uitkomt. Met dat geld kan er van alles gedaan worden op het gebied van autisme. Ik blijf het fantastisch vinden dat ik daaraan een bijdrage heb mogen leveren.

Samen

Wat ik ook bijzonder vind, is dat dit een samenwerking is tussen schrijvers. Meestal is schrijven best “eenzaam”, je doet het immers alleen. Dat is niet helemaal waar, want als je manuscript klaar is, moet er nog veel aan gebeuren voordat het gepubliceerd kan worden. Met de hulp van anderen wordt het verhaal alleen maar beter.

Ik wil deze blog afsluiten door mijn dankbaarheid uit te spreken. Tijdens het hele proces heb ik genoten van alle stappen. Ik ben trots dat ik hieraan heb mogen meewerken. Ik ben trots op het feit dat ik met mijn verhalen tussen alle andere verhalen van geweldige schrijvers mag staan.

Ik hoop dat je enthousiast bent en het autismefonds een warm hart toedraagt. Als dat zo is, kun je het boek bestellen (of bij mij of via andere online verkoopkanalen). Laat het me vooral weten, dan zorg ik dat het geregeld wordt!

Dank je wel!