In een eerdere blog, waarin ik mijn plannen voor dit jaar met je deelde, vertelde ik al iets over een nieuwe uitdaging. Klik hier om deze blog nog eens te lezen. In deze blog ga ik je er alles over vertellen. Lees je gezellig mee?

Getriggerd door de titel

Toen ik weer eens op mijn telefoon aan het scrollen was, kwam ik een bericht tegen met een wel heel aantrekkelijke titel: ‘Mijn boek in vijf dagen’. Je begrijpt dat mijn interesse was gewekt. Welke schrijver wil dat nu niet? Zou het werkelijk zo simpel zijn, dacht ik. Waarschijnlijk komt er nog meer bij kijken en heb je niet in vijf dagen je boek geschreven.

Ik werd intussen zo enthousiast dat ik me aanmeldde voor de cursus. Zo zie je dus dat het kiezen van een retegoede titel ontzettend belangrijk is en voor verkoop zorgt. Het is overigens nog een hele kunst om goede en pakkende titels te verzinnen. Ik kan het weten, want ik blog nu bijna twee jaar en moet soms echt goed nadenken over een passende titel bij mijn blog.

Een wel heel bijzonder extraatje

Wat me uiteindelijk ook over de streep heeft getrokken, was de winactie die gekoppeld was aan de cursus, namelijk het winnen van een uitgeefcontract. Dat is voor iedere schrijver een droom die nu wel heel dichtbij lijkt te komen. Bovendien is het een stok achter de deur om echt vaart te maken en te schrijven alsof je leven ervan afhangt.

Een groep met collegaschrijvers

Zodra ik me had aangemeld, kwam ik terecht in een ‘geheim’ Instagram account waar ook andere leergierige en gemotiveerde collega schrijvers terechtkwamen. Dit schept natuurlijk meteen een band, want je bent allemaal met hetzelfde doel bezig: het schrijven van je eigen boek en het liefst wil je het contract winnen, zodat je boek er ook daadwerkelijk komt.

In februari start een tweede groep en ook deze groep maakt kans op een contract. Dat verhoogt de druk een ietsepietsie, nu er meer kapers op de kust zijn. Toch ben ik ervan overtuigd dat mijn boekidee uniek is en dus zeker kans maakt om het contract in de wacht te slepen.

Super waardevolle content

De cursus begon vorige week maandag en duurde vijf dagen met als afsluiter een live Q & A, die vanavond plaatsvindt en waarin je alle vragen omtrent de cursus en het schrijven van je verhaal kunt stellen. Ook heel waardevol dus. Ik kijk er naar uit om nog meer te leren en deze informatie goed tot me te nemen om er mijn voordeel mee te doen.

De vijf dagen waren zeer waardevol en interessant. Misschien vraag je je af waarom ik meedeed aan een cursus, terwijl ik net een flinke schrijfopleiding heb afgerond. Eerlijk gezegd denk ik dat ik nooit ben uitgeleerd. Bovendien kan een andere manier van informatie tot je krijgen soms verhelderend werken en je nieuwe inzichten brengen. Dat was hier zeker het geval. Ik heb weer heel andere dingen geleerd dan in mijn opleiding.

Resultaat na vijf dagen cursus

Ik was uiteraard erg benieuwd wat het resultaat na vijf dagen cursus zou zijn. Ik moet je zeggen, het valt me mee. Ik heb een geweldig idee en had al een stuk geschreven van het verhaal. De cursus heeft me ‘gedwongen’ beter na te denken over een heleboel dingen. Om het verhaal zo goed mogelijk te doorgronden en uit te werken.

Ik heb nu een goede basis staan en weet waar ik met het verhaal naartoe wil. Nu is het kwestie van schrijven en zorgen dat er een goed verhaal uitrolt. Daarvoor gun ik mezelf genoeg tijd om ook iets moois te hebben na flinke inspanning. Natuurlijk ga ik mijn verhaalidee op tijd inleveren om kans te maken op dat gave contract.

Geen spijt

Ik heb dus zeker geen spijt dat ik met de cursus heb meegedaan. Sowieso heeft het me nieuwe inzichten opgeleverd, die ik voor het schrijven van andere verhalen goed kan gebruiken. De manier van werken spreekt me ook erg aan. Een aantal dagen intensief met je verhaalidee bezig zijn en het zo goed en uitgebreid mogelijk uitwerken om vervolgens flink aan de bak te gaan met het schrijven van je verhaal.

Fingers crossed voor de uitslag

Nu is het nog een behoorlijke periode wachten tot de bekendmaking van het contract. In de tussentijd ga ik verder schrijven aan mijn verhaal en vertrouw ik erop dat mijn boekidee zo goed is dat het de interesse van de uitgever wekt.

Ik hoop natuurlijk dat je met mij mee hoopt en dat ik je over een tijdje kan verrassen met het goede nieuws dat mijn idee gewonnen heeft. Hoe gaaf zou dat zijn?