Mijn doel met het schrijven van blogs is je op de hoogte te houden van mijn schrijfavonturen. De weg naar het worden van een (succesvol) schrijver is het mooiste aan deze ontdekkingsreis door schrijversland.

Je kunt nog zoveel succes behalen met het schrijven, uitbrengen en verkopen van boeken, maar als je niet (kunt) geniet(en) van het proces, waardeer je het eindstation waarschijnlijk ook niet en zul je altijd blijven verlangen naar meer.
Mijn proces als schrijver en alle tussenstations die ik op mijn reis bezoek, koester ik. Ik geniet van mijn reis en ben benieuwd waartoe het avontuur leidt.

Collega schrijfster op Insta

Op het moment van schrijven, begin ik aan een nieuw (schrijf)avontuur. Dat is het mooie aan een ontdekkingsreis. Onderweg gebeurt er van alles; ik leer nieuwe mensen kennen, ik heb succes, er zijn teleurstellingen en tegenvallers waar ik mee moet leren omgaan. Kortom; als persoon maak ik een groei door en kom zo steeds een stapje verder.

Ook op Instagram deel ik mijn schrijfavonturen. Met andere collega schrijvers nieuwtjes uitwisselen, elkaar inspireren, moed inspreken en oppeppen, successen vieren. Niets zo leuk om dat met ‘like minded people’ te doen. Met mensen die precies weten wat jij meemaakt en hoe het is om zoveel en vaak bezig te zijn met dat wat je het liefst doet: schrijven. Zo ‘ontmoette’ ik een hele poos terug een collega schrijfster genaamd K.T. Sterling (gewéldige naam, hè?).

Samen in een verhalenbundel

Hoewel we elkaar dus al een hele tijd volgden op Instagram, kregen we pas meer contact toen we ontdekten dat we allebei in dezelfde verhalenbundel stonden (NB: Magie en Tovenaars): ook nog eens precies na elkaar geplaatst. Wat een toeval!

Later deden we allebei mee aan een andere schrijfwedstrijd. Dit keer in het thrillergenre. Opnieuw behaalden we allebei een plek in de bundel. Super leuk om hetzelfde proces door te maken. Helemaal als dan ook nog eens blijkt dat je veel overeenkomsten hebt.

Gelijkgestemde gevonden

Zo ontdekten we dat allebei erg van fantasy houden en dit ook ons favoriete genre is om in te schrijven. Maar ook het bezoeken van fantasy events als Elfia of Elftopia. K.T. Sterling gaat zelfs nog een stapje verder: ze dost zich heel mooi uit samen met haar man en dochtertje. Het lijkt me super gaaf om dat ook eens te doen, maar dan wil ik dat het een bijzondere outfit is. Dat moet dus nog maar even wachten, haha.

Als je iemand treft waarmee je veel overeenkomsten hebt, is dat erg leuk en waardevol. Samen kom je verder dan wanneer je alles alleen moet uitvinden.

Schrijfwedstrijd ‘zwarte sneeuw’

Regelmatig stuurden we elkaar DM’s via Instagram (privéberichten;-) ) om elkaar zo op de hoogte te houden van onze schrijfperikelen.
We leefden natuurlijk erg met elkaar mee, toen bleek dat we allebei deelnamen aan de schrijfwedstrijd ‘Zwarte Sneeuw’. Het was spannend of één van ons erbij zou zitten.

In één van mijn vorige blogs deed ik uitgebreid verslag over het meedoen aan schrijfwedstrijden. En ook over de afloop hiervan (klik hier om deze (nog) eens te lezen).
Helaas gingen we allebei niet door naar de volgende ronde.

Een nieuw idee is geboren

Uiteraard hielden we elkaar op de hoogte van onze vorderingen. Hoe teleurgesteld we ook waren over de afloop van de wedstrijd, des te gemotiveerder we werden om toch iets te doen met onze novelles.

Omdat we nieuwsgierig waren naar elkaars verhalen, hebben we deze naar elkaar gemaild en ze kritisch doorgenomen. Met de feedback die we van elkaar kregen (en de feedback en tips van de jury van Zwarte Sneeuw) zijn we weer aan de slag gegaan met aanpassingen aanbrengen. We vonden het zonde om niets met deze prachtige verhalen te doen en zo ontstond een nieuw idee:

Uitgeven in eigen beheer

Wat als we het nu eens zelf uitgeven? Bij mij begon het meteen te kriebelen. Dat zou echt te gek zijn. Ik weet zeker dat veel mensen zullen genieten van het boek, dat ze even lekker kunnen ontspannen met een kop thee/koffie (of iets anders natuurlijk). Een moment voor jezelf met een spannend boek.

Maar hoe gaat dat eigenlijk precies in z’n werk? Wat komt er allemaal bij kijken? Hoe pak je zoiets aan? Een hoop vragen, waarmee we ons de komende tijd zullen bezighouden.

En nog een idee…

Behalve dat we dolgraag ons eigen boek willen uitgeven, is er nog een ander, bijzonder idee ontstaan.
K.T. Sterling en ik zijn dus allebei gek op het meedoen aan schrijfwedstrijden en we hadden een bijzondere wedstrijd gezien op het internet. Eén die ons allebei aansprak. De Harland Awards schrijfwedstrijd.

Het bijzondere aan deze wedstrijd is dat je ook samen een verhaal mag schrijven. Als schrijf duo dus. En zo ontstond een nieuw idee: samen een verhaal schrijven. Een spannende en geheel nieuwe ervaring. Twee schrijftalenten combineren en er het beste uithalen. Dat wordt vast een TOP verhaal!

Ik houd je uiteraard op de hoogte van deze bijzondere avonturen.

Ben je ook zo benieuwd naar ons boek? Ik zou het tof vinden als je me dat laat weten in een reactie.