Op het moment van schrijven is mijn e-book gelanceerd bij Hip Publishing. In de blog van vorige week deelde ik het proces van het begin tot aan de publicatie.

In deze blog wil ik met je delen hoe het afgelopen week gegaan is. Lees je mee?

Eindelijk was het zover

Op dinsdag 22-02-2022 was het dan eindelijk zover. Wat een prachtige datum om je e-book te lanceren. Daar had ik eerder niet bij stilgestaan. Een speciale dag, een speciale gebeurtenis. Hier had ik al die maanden naar toegeleefd. Het voelde nog een beetje onwerkelijk.

’s Morgens had ik een superleuk gesprek voor mijn podcast (Life’s better after your burn-out) met Sonja over het enneagram en ’s middags kwam het bericht van Elly dat het e-book officieel te koop was. We waren ‘los’, hihi! 😊
De dag had voor mij dus een gouden randje.

Zenuwen sloegen toe

Tegelijkertijd met de leuke felicitaties en berichtjes nam de spanning toe. Nu er verschillende mensen hadden aangegeven mijn e-book gekocht te hebben, bracht dat ook wat zenuwen met zich mee. Want wat zouden ze ervan vinden?

En ja, dat hoort erbij. Als je schrijver bent, krijg je te maken met verschillende meningen. Sommige positief, andere negatief. Het is natuurlijk het leukste om positieve reacties te krijgen, maar je moet rekening houden met negatieve reacties.

Wachten op eerste reacties

Nu is het een kwestie van de eerste reacties. Zouden ze net zo genoten hebben tijdens het lezen als ik deed tijdens het schrijven? Als dat zo is, dan is mijn missie geslaagd. Ik hoop dat mensen genieten en een ontspannen moment beleefd hebben tijdens het lezen.

Ik houd er uiteraard rekening mee dat er mensen zullen zijn die minder enthousiast op mijn verhaal reageren. Dat is oké, al blijft het lastig. Ik zal niet ontkennen dat ik daarin mijn weg moet vinden. Daarom houd ik mezelf altijd voor ogen dat er verschillende mensen met verschillende wensen zijn.

En door…

Mijn e-book is uit, maar dat betekent niet dat ik met mijn armen over elkaar ga zitten. In mijn hoofd broeien alweer verhaalideeën genoeg. Waarschijnlijk zal dat ook zo blijven. Je bent als schrijver nooit klaar of uitgeschreven. Er zullen altijd verhalen in je hoofd rondspoken.

Hiermee wil ik overigens niet zeggen dat ik mezelf geen moment gun om te genieten van mijn bijzondere prestatie. Dat is zeker wel het geval. Toch is het menselijk om weer een nieuw doel te stellen en daarnaartoe te werken. Dat heb ik tenminste wel.

Nieuwe kansen

Ik was ook heel blij om te lezen dat we in gesprek zijn over meerdere verhalen. Dat geeft mij het vertrouwen dat er meer in het vat zit en dat ik dus nog niet klaar ben. Hoe leuk is dat? Nieuwe kansen moet je zelf creëren, daarvan ben ik overtuigd.

Het mooie van dit hele proces is dat je iedere keer een stapje verder komt en jezelf steeds iets verder ontwikkelt. Ik vind het belangrijk om te leren, om mijn grenzen te verleggen. Door hiermee bezig te zijn, gebeurt dat ook.

Dankbaar

Bovenal ben ik ontzettend dankbaar voor deze mooie kans. Het is een geweldig leerproces geweest en nog. Er zullen vast nog meer leuke en mooie dingen op mijn pad komen en ik geniet van ieder moment.

Het is een bijzonder gevoel om jouw letters, woorden en zinnen op papier te zien. Een zaadje dat geplant is in je gedachten en dat vervolgens wordt uitgewerkt tot een verhaal. Om samen met anderen te schaven en polijsten en tot een prachtig resultaat komen.

Ben je inmiddels nieuwsgierig naar het verhaal, dan kun je een kijkje nemen op mijn pagina waarop je mijn boek kunt bestellen. Hoe gaaf zou het zijn als jij me daarna een berichtje stuurt met jouw feedback?