Storytelling in Amsterdam was mijn eerste specialisatie en Autobiografisch Schrijven in Utrecht de tweede (of eigenlijk mijn derde, aangezien Storytelling voor 2 telde). Zie mijn eerdere blogs over deze specialisaties en wat ik daarvan heb opgestoken en geleerd.
Alhoewel ik pas een maand klaar ben met de specialisatie Autobiografisch schrijven, heb ik me al aangemeld voor de laatste.

Verstandig kiezen

Er zijn een heleboel leuke en interessante specialisaties waaruit ik kan kiezen. Denk aan romans & korte verhalen, thrillers, kinderboeken, columns & blogs, scenario schrijven, redactie schrijven, fantasy & Science fiction, Young Adult, reisverhalen en poëzie.

Toen ik nog aan het begin van mijn opleiding stond en ik net de basismodulen had afgerond, dacht ik het plaatje al helemaal te hebben ingevuld.

Fantasy & Science fiction

Ik was ervan overtuigd dat deze specialisatie in mijn pakket zou terechtkomen. Eerder vertelde ik over het verhaal (tikkeltje fantasy), dat ik al sinds 2017 aan het schrijven ben. Een verhaal dat sinds januari 2017 in mijn hoofd zit, maar waarvan ik het einde nog niet geschreven heb.
Eigenlijk was dat ook de reden, waarom ik de opleiding Creatief Schrijven aan de Schrijversacademie ben gaan volgen.

Nieuwe input

Met het volgen van een opleiding, wist ik zeker dat ik opnieuw geïnspireerd zou raken. Dat ik eindelijk verder zou kunnen gaan met het schrijven van mijn verhaal.
Had ik soms last van een writersblock dan? Nee, dat niet echt. Als ik eenmaal in het verhaal zat, verschenen de woorden als vanzelf op mijn beeldscherm.

Maar het produceren van een hoeveelheid woorden wil nog niet zeggen dat de inhoud ervan goed is. Juist niet! Het is eigenlijk uitstel van iets dat onvermijdelijk is; namelijk geen einde kunnen schrijven.

De weg verliep anders

30 juni 2018 rondde ik de basismodulen met goed gevoel af en was de weg vrij voor een nieuw avontuur. Nu mocht ik kiezen uit een heleboel leuke, uitdagende specialisaties.  Ik koos echter ‘verstandig’ en wilde leren hoe ik mezelf zakelijk gezien het beste in de markt kon zetten.
Storytelling was daarvoor uitermate geschikt. In één van mijn eerdere blogs schreef ik al hoe ik deze specialisatie ervaren heb.

Gedoe met uitgever

In februari 2019 was Storytelling verleden tijd en kon ik me weer gaan richten op een nieuwe specialisatie. Ik koos, wederom verrassend misschien, voor een gloednieuwe specialisatie Autobiografisch Schrijven. Net op dat moment ontdekte ik dat mijn uitgever opgehouden was te bestaan en mijn boek dus ook niet meer te bestellen was.
Als je het leuk vindt om het hele verhaal hierover te lezen (of je geheugen moet even worden opgefrist), verwijs ik je graag naar de desbetreffende blogs. Klik dan hier.

Een goede beslissing

Ik ben echt erg tevreden over de inhoud van de lessen, de opdrachten en de manier waarop onze verhalen/opdrachten werden beoordeeld.
Wat dat betreft niets dan lof voor mijn docent Tania Heimans.

Het mooie is dat ik door alle opdrachten en verhalen nu een beter beeld heb van hoe ik mijn boek kan gaan herschrijven.
Inmiddels heb ik de beslissing genomen, dat ik mijn verhaal écht ga herschrijven en het opnieuw wil uitgeven.

Wat wordt dan mijn laatste specialisatie (tromgeroffel…)

Het zal je misschien niet verbazen, dat mijn laatste specialisatie iets te maken heeft met mijn ‘onvoltooide’ manuscript. Ik wil tenslotte niet dat iemand anders er met mijn verhaalidee vandoor gaat. Zoals Elizabeth Gilbert beschrijft in haar boek “The big magic”.  Trouwens, echt een aanrader als je meer wilt leren over inspiratie en hoe een creatieve geest werkt.

Young Adult dus

Mijn verhaal leent zich erg goed voor een tienerroman. Tenminste, dat vind ik zelf. Het is een liefdesverhaal, maar wel één met een donker en geheimzinnig tintje.

Tijdens de opdrachten van Autobiografisch Schrijven heb ik ontdekt dat ik sinds mijn kinderjaren enorm gefascineerd ben door bovennatuurlijke zaken. Als je daarover meer wilt lezen, kijk dan zeker eens op mijn pagina De Schrijversacademie. Daar staan fragmenten uit deze specialisatie. Leestip!

Nog even geduld

Natuurlijk kan ik niet wachten, totdat de specialisatie begint, maar ik zal toch nog even geduld moeten hebben. In november begint deze specialisatie namelijk pas.

Ach, aan de andere kant geeft het me ook tijd om aan het herschrijven van mijn boek “Er was eens…een juf” te beginnen. Alles tegelijk doen, is waarschijnlijk ook niet het beste idee, al is dat wel wat ik vaak doe.

Om te beginnen ga ik mijn verhaal, dat ik tot dusver op papier heb staan, eens doorlezen. Wie weet kom ik dan op de beste verhaal ideeën.

Ik heb er in ieder geval heel veel zin in om te kijken wat er weer allemaal uit mijn pen vloeit de komende tijd.
Blijven jullie me volgen?