Ik schreef afgelopen week een terugblik op het jaar 2022. Waarschijnlijk nemen weinig mensen de tijd om zo’n lange lap tekst te lezen. Ik weet hoe het werkt, alles moet snel, snel. Mocht je het interessant vinden, klik dan hier om het bericht alsnog te zien en/of lezen.

In deze blog wil ik toch alvast een beetje vooruitkijken op wat komen gaat in 2023, al weet je dat natuurlijk nooit… 😊 Lees je gezellig mee?

De start van 2022

Hoewel 2022 niet echt een geweldige start had (en dan druk ik me nog voorzichtig uit), werd de tweede helft een stuk aangenamer. Thuis keerde de rust terug en ik sloot in september het traject (met o.a. EMDR) af.

Het is echt waar, als het met je gezin goed gaat, gaat het met jou ook goed. Als dat niet zo is, merk je dat meteen en functioneer je zelf een stuk minder goed. Gelukkig durf ik te zeggen dat iedereen hier in huis goed in z’n vel zit. Mijn grootste wens voor het komende jaar is dat dat zo blijft. Uiteindelijk is dat het allerbelangrijkste. Daar kan geen succesvolle carrière of wat dan ook tegenop.

Mooie dingen

Het lijkt er misschien niet op, maar in 2022 zijn er genoeg mooie dingen gebeurd. Zo zijn we meerdere keren op reis geweest, heb ik twee cursussen succesvol (en met fantastische punten) afgerond, zijn er maar liefst 2 e-books gepubliceerd en een derde op komst en heb ik een turbulent EMDR traject doorlopen en afgesloten.

Dat laatste klinkt misschien niet als een mooi ding, maar terugkijkend ervaar ik het wel degelijk als positief. Het heeft me heel veel inzicht in mezelf gegeven en hoop dat het uiteindelijk allemaal goedkomt. Natuurlijk wens ik voor het nieuwe jaar nog veel meer mooie dingen. Een mens mag dromen, nietwaar?

Derde e-book

In maart 2023 zal alweer mijn derde e-book gelanceerd worden bij HIP Publishing. Wat gaat het snel en wat is het een geweldig proces om mee te maken. Samen met een team een verhaal tot ongekend niveau tillen en hopen dat het een succes wordt.

Daar liggen ook meteen leerpunten voor mij. Ergens onderweg heb ik namelijk de opvatting gecreëerd dat ik niet goed ben in mezelf verkopen. En voor wie ook gelooft in de wet van aantrekking: dat is precies wat ik terugzie 😉. Mijn verlangen voor komend jaar is om eindelijk te gaan staan voor wat ik waard ben. Ik mag er zijn en mijn verhalen ook!

Schrijfplezier

In 2022 was ik mijn schrijfplezier even helemaal kwijt door de omstandigheden hier thuis. Het was een periode van stilstand. Alle energie ging uit naar het huishouden draaiende houden. Puf of zin om te schrijven was er niet. En dat was oké. Het was wat het was.

Ik hoop in het nieuwe jaar veel nieuw schrijfwerk te produceren. Er liggen genoeg ideeën om mee aan de slag te gaan. Verhalen die de potentie hebben om gelezen te worden door een groot publiek. Zijn die verhalen al af? Nee, maar dat is niet erg. Ik heb meer dan genoeg tijd om ermee aan de slag te gaan.

Eindelijk mijn manuscript afmaken

Al meer dan zes jaar wonen Donovan en Katja in mijn hoofd (dat klinkt waziger dan ik het bedoel, haha). Een verhaal dat verteld moet worden, dat door de wereld gelezen moet worden. Helaas liep ik tijdens het schrijven tegen een writersblock aan en stagneerde het verhaal.

Afgelopen jaar zijn er wat ontwikkelingen geweest, waardoor ik nu met nieuwe energie en ideeën verder kan komen. Het enige schrijfdoel dat ik dan ook heb, is het afmaken van dit verhaal. En weet je, dat is super spannend. Het leeft nu nog steeds alleen in mijn hoofd en het publiekelijk maken, is doodeng. En toch is dat verlangen er, al die jaren bestaat het al.

Vertrouwen in en op mezelf

Een belangrijk leerpunt is vertrouwen: in en op mezelf. Blijkbaar voel(de) ik een enorme behoefte om erkend te worden. Om bevestigd te worden, gezien. Maar is dat wel zo belangrijk als ik altijd gedacht heb? Waarom zou ik het nodig hebben om van een ander bevestiging te krijgen?

Zolang ik achter mijn verhalen sta, achter de dingen die ik doe en de keuzes die ik maak, is het goed. Dat is het allerbelangrijkste. Ik weet dat ik dat vaker heb gezegd, maar schijnbaar vind ik het lastig om het echt toe te passen. Bovendien mag ik ook best meer genieten van de successen die ik heb behaald. Succes is er om te vieren, nietwaar?

Go with the flow

In het nieuwe jaar wil ik meegaan met de flow. Dat klinkt vaag en zweverig, maar niets is minder waar. Ik blijf trouw aan mijn gevoel. Als iets goed voelt, ga ik ermee door en als iets niet (meer) goed voelt, mag ik beslissen om iets anders te doen.

Prutsen

Om met de woorden van Berthold Gunster af te sluiten: uiteindelijk prutsen we allemaal maar wat aan. En zo is het. Je mag prutsen, experimenteren, op je bek gaan. Het mag leuk zijn, het mag mislukken of fout gaan.

Opstaan en weer doorgaan. Zoals vroeger gezegd werd als je leerde lopen (en fietsen), sta op als je valt en ga door. Er komt weer iets nieuws. Misschien in een andere vorm dan je had gedacht/gehoopt, maar dat doet er niet toe.

Ik wens je een fantastisch 2023, dat al je dromen/verlangens mogen uitkomen.