Op deze bijzondere dag schrijf ik een blog over de liefde en hoe je deze moet vieren! Vandaag zijn Bart en ik namelijk tweeëntwintig jaar getrouwd. Een mooie mijlpaal en een moment om even bij stil te staan.

Lees je mee?

Hoe het 22 jaar geleden begon

Ik weet het nog als de dag van gisteren. Onze bruiloft, een dag waar we al maanden naar hadden uitgekeken en waar veel voorbereidingstijd in zat. Wij wilden alles natuurlijk tot in de puntjes geregeld hebben om de dag als een sprookje te laten verlopen. Want dat was waar ik altijd van gedroomd had.

Ik sliep de nacht voor onze bruiloft in Deurne bij mijn ouders. Lekker traditioneel, hihi. Nou ja, of ik echt veel geslapen heb, weet ik niet meer precies, maar ik denk eerlijk gezegd dat dat wel tegenviel. In alle vroegte moest ik opstaan, omdat er een hele planning was met kapper en visagiste. Het leek wel feest 😉…

Gezonde spanning

De spanning had zich inmiddels goed opgebouwd en ik was redelijk nerveus toen de trouwauto voorreed. Ik hoor mezelf nog ‘hallo’ zeggen, toen ik de voordeur opendeed en Bart in zijn trouwpak zag staan. Mijn stem sloeg over en Barts onderlip trilde vervaarlijk, maar we hielden ons groot en dus vloeiden er geen tranen. Die hele dag niet, trouwens. Nu ik erover nadenk, vind ik het een wonder, want tegenwoordig huil ik om niets, haha! 😊

Die opwinding en zenuwen zorgden er bovendien ook voor dat ik de hele dag in een roes beleefd heb. Ik weet nog dat we op huwelijksreis waren en dat ik echt even moest landen en alles wat gebeurd was een plekje moest geven. Het waren zoveel indrukken dat ik ze op die dag simpelweg niet verwerkt kreeg.

Zoveel mooie dingen

Het was werkelijk een dag uit duizenden, eentje om nooit te vergeten en dat doe ik dus ook niet. Ik heb genoten van iedere minuut. De mooiste dag van je leven delen met de mensen die het dichtst bij je staan en waar je het meest van houdt, is heel speciaal.

De feestvreugde begon al met het aankleden, de haren en make-up doen en fantaseren over hoe de dag zou verlopen. Visualiseren, dus… Maar ook de plechtigheid in het gemeentehuis, de kerkdienst met de kinderen uit mijn klas (ik had in die tijd groep 3, 31 kinderen volgens mij), bruidstaart eten, foto’s maken, het diner, de receptie en natuurlijk niet te vergeten het feest. Allemaal onvergetelijke dingen.

In de belangstelling

Bart was van te voren bang dat hij het vreselijk zou vinden om die dag in het middelpunt van de belangstelling te staan. Hij houdt daar namelijk absoluut niet van. Wie mij al langer kent, weet dat ik daar juist van hou. Ik vind het fijn om mijn aanwezigheid kenbaar te maken, haha.

Achteraf was Barts conclusie dat het toch wel erg bijzonder was om zo in de belangstelling te staan. Om omringd te zijn door mensen die speciaal voor jou (of in dit geval voor ons 😉) komen om mee te feesten. Het is niet zo dat je een kunstje moet opvoeren of wat dan ook. De reden waarom je in de belangstelling staat is een speciale en dus is het wel fijn.

Time flies when you’re having fun!

Wat een verschrikkelijk cliché dit misschien ook is, het klopt als een bus. Als je het leuk hebt met elkaar, vliegt de tijd. Er zijn inmiddels al tweeëntwintig jaar voorbij en nog steeds hebben we het super fijn samen.

Natuurlijk is het niet altijd rozengeur en maneschijn, maar dat kan en hoeft ook niet. Het lijkt mij stug dat je nooit eens onenigheid of discussie hebt met je partner. En diegenen die dat niet hebben, geloof ik niet. Er is overigens in mijn ogen ook niets mis mee om eens lekker te bekvechten of discussiëren, zolang dit maar met respect naar een ander gebeurt.

Er kan nog meer bij

In al die jaren hebben we veel ups en enkele downs meegemaakt. Terugkijkend besef ik dat het echt heel snel gegaan is en dat het nog heel lang mag blijven doorgaan. Er is nog zoveel om samen te doen, mee te maken en te beleven.

Uiteraard hoop ik dat het ons gegeven is om nog lang van en met elkaar te mogen genieten van het leven. Samen met onze kinderen. Ik ben trots op ons gezin, op wat we hebben opgebouwd. Ik zie dat onze kinderen goed in hun vel zitten en dat ze net als wij genieten van het leven (behalve als ze naar school moeten, haha 😊). En dat geeft een heel gelukkig en warm gevoel.

Een klein feestje

We vieren vandaag dus een klein feestje. Heel bescheiden met ons tweetjes. Een lekker etentje en voor de kinderen een stuk taart.
Vier de liefde, vier het leven! CARPE DIEM!