Dit keer verschijnt mijn blog pas op zaterdag. Iets wat je niet van mij gewend bent en waar ik ook zeker geen gewoonte van zal maken. De reden waarom deze een dag later verschijnt, heeft alles te maken met onze vakantie. In deze blog wil ik je even laten meegenieten van onze heerlijke week.

Lees je mee?

Eindelijk!

Het heeft even geduurd, maar eindelijk was het zover. Na ruim twee jaar zijn we afgelopen week op vakantie geweest. Misschien klinkt het erg verwend, dat is absoluut niet mijn bedoeling. Mensen die ons kennen, weten inmiddels dat wij (en vooral Bart) gek zijn op reizen en vakantie. Als je dan een paar jaar niet kunt gaan, dan kan dat aanvoelen als een lange tijd.

Natuurlijk hadden we best eerder weg gekund, maar wij voelden ons er niet comfortabel bij door de toestanden met corona. Tja, dan wilde je ook niet graag genoeg, denk je misschien. Dat is ook een manier om naar de situatie te kijken. 😉

Tijd om te ontspannen

Eigenlijk zouden we deze vakantie in het voorjaar hebben gevierd, maar omdat ons hele gezin getroffen was door corona konden we niet gaan en mochten we (bij uitzondering) de vakantie verplaatsen naar een later tijdstip. Wij kozen ervoor om dit in de herfstvakantie te doen.

We hadden ons voorgenomen om het er eens goed van te nemen en vooral om even heerlijk niets te doen en alleen maar te ontspannen. Een mens heeft het nodig om af en toe even niets te doen en lekker te ontspannen. Time to relax, dus!

Samen zijn en genieten

Bovenaan stond dat we vooral samen wilden zijn en genieten van leuke dingen doen. Dat hebben we uiteraard volop gedaan. Zo hebben we een dag een bootje gehuurd en zijn gaan varen in Giethoorn. Ook is de rest een middag wezen zwemmen. Een dagje Klimpark, uitstapje naar Volendam en Walibi stonden allemaal op het programma.

Wat ook niet mocht ontbreken op onze vakantie was lekker eten. Nou, dat is ook gelukt. We zijn tijdens deze dagen niets tekort gekomen en hebben het ervan genomen. Jezelf verwennen is zeer belangrijk! 😊

Loskomen van de dagelijkse dingen

Waarom vakantie zo fijn is? Ik denk dat het alles te maken heeft met het loskomen van de dagelijkse dingen. Je wordt gedurende de week helemaal in beslag genomen door alle ‘verplichtingen’ die je hebt. Natuurlijk maak je zelf de keuze om het zo druk te hebben. Toch is het heerlijk om even niet op de tijd te hoeven letten en te kunnen doen waar je op dat moment zin in hebt.

Al moet ik bekennen dat ik eigenlijk (bijna) altijd de luxe heb om dingen op mijn manier en tijd te doen. Dat geluk heb ik en daar ben ik erg dankbaar voor en blij mee. Ook voor de kinderen, maar vooral voor Bart, was deze week hemels. Na hard gewerkt te hebben de afgelopen tijd hadden ze het echt verdiend om even helemaal niets te hoeven.

Herinneringen

Het mooie van een vakantie vind ik de herinneringen die je meeneemt. Gelukkig kun je deze tegenwoordig op allerlei manieren vastleggen, zodat je er later met veel plezier aan terug kunt denken. Dat gaan we dan ook zeker doen. Alle mooie foto’s en filmpjes weer bekijken en opnieuw genieten. Dubbel genieten dus, haha.

Je doet tijdens een vakantie nou eenmaal andere dingen dan thuis. Juist dat maakt het zo speciaal. Het hoeft niet per se veel geld te kosten of erg bijzonder te zijn, helemaal niet. Omdat je in een andere omgeving bent en nieuwe plekken ziet, geniet je er ook des te meer van. Zo zie ik het in ieder geval.

Nu weer volle bak ertegenaan

Ik vind het aan de andere kant ook erg fijn om weer thuis te zijn en aan de slag te gaan met alle leuke dingen die er weer op mijn pad zullen komen. Er zijn een aantal projecten waar ik mee aan de slag wil gaan en daar kijk ik erg naar uit.

Het fijne van op vakantie zijn, is voor mij ook het weer thuiskomen. Stiekem ben ik ook een beetje een gewoontedier, dat heel goed gaat op een bepaalde structuur. Alhoewel ik tijdens onze vakantie mijn ritme best goed heb kunnen aanhouden. Op tijd opstaan, zodat ik als eerste in de woonkamer zat met mijn kopje thee en banaantje. Even een goed boek lezen en informatie opdoen. Ik geniet ervan!

Op naar de volgende reis

Als het goed is, duurt het nu niet zolang voordat Bart en ik weer op reis gaan. Dit keer een tripje met z’n tweeën. Over een paar weken willen we een weekje naar Noord Frankrijk. Ieder jaar gaan we namelijk even samen weg. Behalve ouders zijn we ook man en vrouw en is het heerlijk om samen te zijn en dingen te ondernemen die de kinderen niet zo leuk vinden.

Veel wandelen en stadjes bekijken bijvoorbeeld. Of lange stukken autorijden. Dat zijn nou niet bepaald dingen waar onze kids blij van worden en dus vervelen we hen hier ook niet mee. Dat bewaren we voor onze tripjes. Ik hoop dat het er dit jaar wel van zal komen.

Ik ben lekker uitgerust en kan met veel energie aan de laatste maanden van dit jaar beginnen.