Afgelopen weekend was het feest. En feestjes (of mijlpalen) moeten gevierd worden. Althans, als het voor jou goed voelt. Sommige dingen zijn het waard om te vieren en andere dingen laat je aan je voorbij gaan.
In deze blog wil ik het over mijlpalen hebben. Lees je mee?

50 jaar getrouwd

De reden van het feestweekend was het gouden jubileum van mijn schoonouders. Ongelofelijk, al vijftig jaar getrouwd en nog gelukkig ook 😉. Ik moet altijd lachen als mijn schoonmoeder zegt: ‘Ik ben nog steeds verliefd.’ En dan de blik op haar gezicht, die spreekt boekdelen, haha.
Ze wilden het heuglijke feit vieren met het gezin. Daarom vertrokken we afgelopen vrijdag naar Terschelling om daar een heerlijk feestweekend met z’n allen te beleven. Alles was prima geregeld en het heeft ons aan niets ontbroken. Gezellig met elkaar eten en drinken en vooral veel rusten en niks doen. 😊

Vier de liefde

Onze kinderen hadden de hotelkamer van mijn schoonouders versierd met ballonnen en vlaggetjes. Ook hadden we een mooie fotolijst gekocht en speciaal voor de gelegenheid foto’s gemaakt van het hele gezin. Een mooi aandenken aan deze feestelijke gebeurtenis. De reactie was ook goud waard!
Wat is er mooier dan na vijftig jaar nog altijd samen te zijn in goede gezondheid? Dat kan niet iedereen zeggen tegenwoordig. Je mag blij zijn als het je gegeven is. Daarom is het belangrijk om het te vieren op de manier die jij fijn vindt. Ongeacht wat anderen vinden of (misschien) verwachten. Uiteindelijk doe je het voor jezelf en niet voor die ander.

Bijna zilveren jubileum

Inmiddels zijn Bart en ik hard op weg naar ons zilveren jubileum, al duurt dat nog iets meer dan twee jaar. De tijd vliegt voorbij en voordat we het in de gaten hebben, is het voor ons ook zover. Een mooie mijlpaal om te gaan vieren. Hoe? Dat is nog niet helemaal zeker. Maar dat we erbij stilstaan, is een ding dat zeker is.
Als je trouwt heb je nog geen idee wat het inhoudt en welke hobbels en mijlpalen je zult meemaken. En waarschijnlijk is dat maar goed ook, haha. Het moet tenslotte ook spannend blijven, nietwaar? Ik verbaas me er wel over dat de tijd zo snel wegtikt. Over twee jaar al 25 jaar getrouwd, hoe cool is dat?

Andere mijlpalen

Behalve de liefde zijn er nog meer mijlpalen om bij stil te staan. Een verjaardag, een werk gerelateerd jubileum, een bijzondere (sport)prestatie, en ga zo maar door. Teveel om op te noemen. Niet iedereen zal iedere mijlpaal even uitbundig vieren en dat is helemaal oké.
Zelf ben ik ook niet per se fan van feestjes. Ja, dat klinkt misschien gek, maar toch is het zo. Ik vind het vaak een verplichting, een moetje. Je zit vaak met mensen in een ruimte die je niet (of niet goed) kent en waarmee je vervolgens gezellig mag socializen. Ik kies mijn momenten. Sinds ik meer naar mezelf ben gaan luisteren, ben ik ook een stuk kritischer geworden waar ik mijn energie in wil stoppen.

Groot of klein

Een feest vieren zit ‘m voor mij niet in de hoeveelheid mensen of de hoeveelheid ‘lawaai’ die erbij komt kijken. Ieder mag het doen op zijn eigen manier en waar hij zich goed bij voelt. Jammer genoeg heerst er toch nog een bepaalde verwachting en gedragen mensen zich daar vaak ook naar.
Wat mij betreft kun je een fijne gebeurtenis of mijlpaal ook heel klein vieren en daar nog veel meer van genieten dan wanneer je dat met heel veel mensen doet. Een kopje koffie op de bank met de zon op je gezicht, een heerlijke (bos)wandeling met aansluitend een warme chocomel met slagroom in een gezellig caféetje. Een filmpje, een romantisch diner, enz, enz.

Doe waar jij je goed bij voelt

Ik heb het al eerder gezegd in deze blog, maar ik vind het belangrijk om nogmaals te benadrukken. Doe vooral wat voor jou goed voelt en waar jij je prettig bij voelt. Het is tenslotte jouw feestje. Ik weet wel dat ik dat zo voortaan doe en ja daar zullen mensen vast een mening over hebben. Helemaal prima!
Vandaag vieren we een klein feestje. Bart is jarig. Volgend jaar een mijlpaal (50! 😊). Nu houden we dus bescheiden en klein.