Vorige week was er geen blog, toen waren Bart en ik op reis. Eergisteren kwamen we terug uit het prachtige Jordanië. In deze blog wil ik onze ervaringen met je delen. Ik hoop dat je het inspirerend vindt om te lezen.

Reizen

Bart en ik maken ieder jaar een trip. Dit jaar zelfs twee 😉. Eerder dit jaar gingen we naar Frankrijk en afgelopen week bezochten we Jordanië. Reizen is een geweldige manier om nieuwe ervaringen op te doen en mooie herinneringen te maken.

Is reizen hetzelfde als vakantie vieren? Niet helemaal. Tenminste, ik vind reizen veelomvattender. Op vakantie gaan en genieten van bijvoorbeeld een weekje zon, zee, strand is iets heel anders dan cultuur snuiven in een land waar je nog niet eerder bent geweest.

Mooie dingen zien en beleven

Tijdens onze tripjes vinden Bart en ik het heel belangrijk om zoveel mogelijk van een land (of een omgeving) te zien. En liever nog, te beleven. Je kunt pas echt genieten van een ervaring als je helemaal in het moment bent.

Sommige mensen willen het liefst zo veel mogelijk landen/bestemmingen van hun bucketlist wegstrepen. Niet zozeer om het beleven van een land, maar om naar de buitenwereld te laten zien hoe goed ze het voor elkaar hebben. Misschien vul ik het nu in voor een ander, maar zo zie ik het.

Andere culturen ontdekken

Intussen hebben we al best veel mooie dingen mogen ervaren en beleven. Zo zijn we in IJsland geweest, Ierland, Marokko, Frankrijk, Spanje, Portugal en ga zo maar door. Voordat we kinderen hadden zijn we in Nieuw Zeeland en Turkije geweest. Allemaal fantastische ervaringen die ik nooit zal vergeten.

Het is toch geweldig om nieuwe culturen te ontdekken? Eerlijkheidshalve moet ik bekennen dat we ons niet helemaal dompelen in een andere cultuur, maar we proberen wel wat mee te krijgen van hoe de mensen in een ander land/cultuur leven. Dan ervaar je het toch anders dan wanneer je alleen maar op het strand ligt of bij een hotel blijft.

Herinneringen maken

Ik hou er heel erg van om samen mooie herinneringen te maken. Die pakken ze je namelijk nooit meer af. Je kunt nog zoveel spullen bezitten, maar dat is allemaal vergankelijk. Herinneringen zitten in je hoofd en hart en raak je nooit meer kwijt.

Het is natuurlijk wel handig als je geld hebt om die herinneringen te maken, maar als je creatief bent en op zoek gaat naar goedkope(re) alternatieven zul je zien dat je heel wat gedaan krijgt. Zo vinden Bart en ik het bijvoorbeeld totaal niet belangrijk om culinair te eten. We kunnen best vooruit met een broodje van de supermarkt of een pizza.

Volle bak genieten

En wat hebben we genoten, met volle teugen. Het was in 1 woord geweldig! De mensen, het landschap, de cultuur. Zoveel moois gezien en beleefd. Gezwommen in de Dode Zee, gewandeld door een Wadi (groene vallei), door de woestijn gereden en er overnacht, Petra (schatkamer) gezien, en ga zo maar door. Het weer was ook fantastisch, dat scheelt natuurlijk ook. Heerlijk warm.

Ik heb echt genoten van ieder moment en was helemaal in het hier en nu. Deze ervaring neem ik voor altijd met me mee. De foto’s zijn getuigen van onze prachtige trip, al is de werkelijkheid vele malen mooier! 😊

Dankbaar

Uiteraard ben ik ontzettend dankbaar dat wij in de gelegenheid zijn om dit soort ervaringen mee te maken. Ik weet dat het niet voor iedereen vanzelfsprekend is om dit soort dingen te doen. Daar ben ik me erg bewust van.

Wie kan nu zeggen dat hij in december in het mooie, zonnige, warme Jordanië met blote voeten door de mooiste woestijn ter wereld loopt? Dat is toch een privilege en iets om enorm dankbaar voor te zijn?

Nog meer mooie herinneringen maken

Misschien lees je deze blog en denk je: leuk en aardig, maar voor mij niet weggelegd. Dat kan en is helemaal niet erg. Ook op andere manieren kun je mooie herinneringen maken die niet per se (veel) geld hoeven te kosten.

Als je creatief bent en heel erg geniet van kleine momenten (en ook echt in het hier en nu bent) dan zul je zien dat je altijd mooie herinneringen kunt maken. Dit is dan ook absoluut niet bedoeld om iemand de ogen uit te steken. Ik wil gewoon mijn blijdschap en geweldige ervaring met je delen.

In deze tijd waarin je overal kunt komen waar je maar wilt, is het toch te gek dat je van andere culturen kunt en mag genieten? Ik hoop dat wij dit nog heel lang samen mogen doen.