Af en toe opladen en even helemaal niks doen is heerlijk. Aankomende week gaan Bart en ik een weekje op vakantie.
In deze blog vertel ik waarom het zo fijn en belangrijk is om rust te pakken. Lees je mee?

15 oktober

Dit weekend is het alweer drieëntwintig jaar geleden dat Bart en ik elkaar het ja-woord gaven. Ongelofelijk hoe snel de tijd voorbij gegaan is. Natuurlijk hebben we vooral heel veel mooie momenten en tijden gekend, waarvoor ik erg dankbaar ben.

Er zijn, helaas, ook wat minder fijne dingen gebeurd. Toch is de basis die wij hebben rotsvast en kunnen wij in alle omstandigheden heel goed met elkaar praten. Ik denk dat dat ons “geheim” is. In 1999 gingen Bart en ik trouwen, op de dag dat de herfstvakantie begon. Op die manier konden we aansluitend een week op huwelijksreis (aangezien ik dan toch vrij was). Een win-win situatie dus.

Tweede huwelijksreis 😉

Aankomende maandag gaan we er samen een weekje tussenuit. Naar Albanië om precies te zijn. Ik kijk er naar uit. Het is misschien geen alledaagse bestemming, maar dat vind ik juist gaaf. Om op plekken te komen, waar niet iedereen naartoe wil.

Het voelt een beetje als een tweede huwelijksreis, haha. Nee hoor, helemaal niet. Het klinkt gewoon leuk, toch? 😊 We kunnen wellicht wel herinneringen ophalen aan onze dag drieëntwintig jaar geleden. Een mooie gelegenheid om terug te denken aan een bijzondere dag waar ik nog altijd warme herinneringen aan heb.

Samen dingen ondernemen

Vakantie is natuurlijk altijd heerlijk, tenminste als je ervan houdt. Niet iedereen heeft evenveel behoefte om andere landen te bezoeken, om dingen te bekijken, ervaringen op te doen. Dat is voor ieder mens anders en dat is helemaal oké. Het is maar goed dat we allemaal anders zijn, nietwaar?

Bart en ik vinden het allebei super leuk om samen iets te ondernemen. Verder hebben we ook ieder onze eigen dingen. Ik denk dat het gezond is in een relatie om niet alles samen te doen. Je bent tenslotte zelf ook een persoon met je eigen liefhebberijen en hobby’s.

Even niets hoeven

Het is lekker om even niets te hoeven. Om niet continu met de klok te leven of om rekening te houden met iedereen. Klinkt een beetje asociaal misschien, maar zo is het absoluut niet bedoeld. Gedurende de week zijn er heel veel verplichtingen en dingen om rekening mee te houden.

Tijdens je vakantie valt dat allemaal weg en dat is heerlijk. Alleen maar dingen doen waar je zin in hebt. Hoe fijn is dat? Natuurlijk genieten we er ook ontzettend van om met ons gezin leuke uitstapjes en reisjes te maken, maar met z’n tweeën doe je vaak toch weer andere dingen. Dingen die onze kids niet per se heel leuk vinden… 😉

Mooie herinneringen maken

Je hoeft niet per se veel geld uit te geven om een leuke tijd te hebben. Voor Bart is het een sport om voor zo weinig mogelijk geld zoveel mogelijk leuks te ondernemen. Weken, maanden kan hij bezig zijn om de mooiste tripjes uit te zoeken en regelen.

Het allerfijnste van zo’n reisje is dat je samen mooie herinneringen kunt maken. Samen naar de mooiste plekjes op zoek gaan en genieten van de natuur en cultuur die een land te bieden heeft. Ik heb mezelf niet voorbereid, maar geloof Bart op zijn woord als hij zegt dat Albanië prachtig is. Hij heeft me wel wat foto’s laten zien en dat belooft heel wat, kan ik je wel zeggen. Ik laat me lekker verrassen.

Thuis alles goed geregeld

Wetende dat het thuis goed geregeld is, geeft ook rust. Mijn schoonouders komen in huis en zorgen ervoor dat alles op rolletjes verloopt. Het scheelt natuurlijk heel veel dat onze kinderen oud genoeg zijn om zelf veel te regelen, maar iemand op de achtergrond is wel zo fijn. Dan kunnen wij met een gerust hart vertrekken en genieten van onze vakantie.

Bovendien vinden zowel onze kids als opa en oma het super gezellig om een weekje van elkaars gezelschap te genieten. Zo vaak komt het niet meer voor dat ze elkaar zien. Hoe ouder ze worden, hoe meer ze hun eigen leven gaan leiden en zo hoort het ook.

Zin in

Nu alleen nog even de tassen inpakken en hopen dat alles goed zal gaan. De weersvoorspellingen zijn perfect. Ik heb heel veel zin om Albanië te gaan ontdekken. Zonder mezelf helemaal te verdiepen in de cultuur laat ik alles gewoon op me af komen. Bart wil liever weten wat er allemaal te beleven is en stelt meestal een programma op dat we volgen.

Nog een paar dagen en we gaan vertrekken. Uiteraard zal ik bij terugkomst uitgebreid verslag doen van onze avonturen. En neem ik jullie middels wat mooie foto’s mee op onze reis.