Een schooljaar vliegt voorbij, nu is de vakantie aangebroken. In deze blog wil ik delen welke plannen ik heb voor deze rustperiode. Lees je mee?

Hard werken

Ik heb bij onze kinderen gezien dat het hard werken was dit jaar. Een en ander heeft natuurlijk ook te maken met de coronatijd, waar ze zeker last van ondervonden hebben. Soms was er online les, regelmatig waren er kinderen/docenten afwezig en heel veel activiteiten werden uitgesteld of afgeblazen.

Dit wordt geen blog waarin ik het alleen maar over corona heb. Toch heeft het wel degelijk een rol gespeeld. Bij iedereen. Laten we hopen dat we aan het begin van het nieuwe schooljaar niet weer beginnen met lockdowns en andere maatregelen (fingers crossed). En nu genoeg hierover…

Tijd voor ontspanning

Na inspanning volgt ontspanning. Heerlijk. Even los van alle verplichtingen en moetjes. Geen tijdsdruk, wekker die in alle vroegte afgaat of deadlines waar je tegenaan hikt. Gewoon even helemaal niets. Hoe fijn is dat?

Vakantie is daar bij uitstek de juiste gelegenheid voor. Toevallig las ik vandaag een artikel over vakantie vieren terwijl je thuisblijft. Het maakt schijnbaar niet uit of je op vakantie gaat of dat je lekker thuisblijft. Je moet er alleen voor zorgen dat je je routines doorbreekt en je dagelijkse dingen even anders aanpakt. Pas dan komt je brein tot rust.

Genieten van elkaar

Tijdens een vakantieperiode is het voor mij belangrijk om vooral te genieten van het samenzijn. Tijd voor elkaar, tijd voor het gezin. Hoe vaak komt het nu voor dat je allemaal bij elkaar bent? Hier is dat inmiddels niet meer vanzelfsprekend. Waarschijnlijk voor vele anderen ook herkenbaar.

Iedereen heeft het druk met zijn eigen dingen. Werk, sport, vereniging, vrienden, school en ga zo maar door. Daar is niets mis mee, maar het is wel fijn dat je in de vakantietijd meer tijd hebt voor elkaar. Samen leuke dingen doen, samen eten, samen op vakantie. Het sleutelwoord is ‘samen’.

Lekker op reis

Dit jaar gaan we op reis naar Italië. Heerlijk rondtoeren en op verschillende plekken verblijven om de omgeving te verkennen en leuke dingen te doen. Ik kijk er echt naar uit. Dit is (waarschijnlijk) een van de laatste keren dat we allemaal samen op vakantie gaan. Extra genieten dus.

Tijdens een vakantie kun je helemaal loskomen van thuis en alle verplichtingen die daarbij komen kijken. Even geen huishoudelijke klussen, taxi zijn, boodschappen doen enz. Gewoon doen waar je op dat moment zin in hebt. Hoe heerlijk? 😊

Inspiratie opdoen

Natuurlijk zou ik mezelf niet zijn als ik niet probeer om ook op vakantie bezig te zijn met het bedenken (en misschien uitwerken) van nieuwe verhalen of ideeën. Het is bewezen dat je tijdens een rustperiode extra creatief bent en dat nieuwe ideeën sneller oppoppen.

Het is mij regelmatig gebeurd dat ik opeens een briljant idee kreeg voor een verhaal. Daar maak ik natuurlijk optimaal gebruik van. Je moet het ijzer smeden als het heet is, nietwaar? De afgelopen tijd is het schrijven er (helaas) bij ingeschoten. Mijn hoofd zat te vol met andere dingen. Hierover heb ik regelmatig geschreven. Ik hoop dat er tijdens onze vakantie genoeg ruimte in mijn hoofd ontstaat voor nieuwe verhaalideeën.

Een stop inlassen

Ik heb bedacht dat ik een korte pauze inlas voor mijn blogs. De meeste mensen zijn in deze periode op vakantie of nemen even afstand van social media. Heel begrijpelijk. Niets zo fijn als totale ontspanning, zou ik zeggen.

Bovendien heb ik zelf ook behoefte aan een break. Het zou ook zomaar kunnen dat ik op vakantie zoveel ideeën krijg, dat ik er een schrift mee kan vullen. Dat is namelijk al eens vaker gebeurd. Ik zie wel wanneer en of ik nu ook weer inspiratie krijg. Het hoeft niet, dat is mijn insteek.

Genieten

Ik wil deze blog afsluiten met je een heerlijke zomer toe te wensen. Aan de temperaturen zal het niet liggen (al houd ik hier helemaal niet van, maar dat was misschien al bekend). Geniet van rust, van niet moeten, van elkaar. Maak er een mooie periode van, waar je straks met veel plezier op kunt terugkijken.