Veel mensen, en dan met name vrouwen, herkennen de strijd rondom gewicht. Ik ben daarop geen uitzondering. Ruim een half jaar geleden besloot ik om het roer weer om te gooien en dit keer voorgoed een einde te maken aan mijn strijd tegen de kilo’s. Ik was er zo klaar mee.
Zeker wanneer ik foto’s bekeek en zag hoe opgeblazen ik eruitzag. In mijn hoofd klopte dat beeld helemaal niet.
In deze nieuwe blog deel ik mijn inzichten na een half jaar Nooit meer op dieet. Lees je weer mee?

De tijd is voorbij gevlogen

Toen ik op 17 april begon met het online programma van Kim Munnecom had ik niet kunnen bedenken dat de tijd zo snel voorbij zou gaan. Ergens zag ik er namelijk toch een beetje tegenop om ermee te beginnen, al had ik nog zoveel zin om mijn slankere ik tevoorschijn te zien komen.

Wat voor mij de tijd zo snel voorbij deed gaan, was deze ‘nieuwe’ manier van leven. Het voelt dan ook niet als een dieet, maar als een nieuwe levensstijl. Eentje die ik goed kan volhouden. Wat ik steeds voor ogen houd, is mijn doel: een slankere versie van mezelf worden. Iedere keer als ik zin krijg in snoep bedenk ik dat ik kies voor iets gezonds en dat ik geen snoep eet.

En? Wat is het resultaat?

Ik kan natuurlijk nog niet zeggen wat het eindresultaat is, omdat ik nog niet bij het ‘einde’ ben. Ik wil kijken hoever ik kan gaan met deze nieuwe levensstijl. En dan bedoel ik niet door steeds verder te gaan met ‘minder eten’, maar door hetzelfde te doen en te kijken hoeveel gewicht ik dan verlies.

Wat ik wel kan vertellen is dat ik al ruim 17 kilo ben afgevallen sinds ik begonnen ben. En daar ben ik super trots op en blij mee. Vaak geloof ik het zelf nog niet. Daarom kijk ik regelmatig terug naar foto’s van een halfjaar geleden en zie dan pas hoe groot het verschil is. Dat zie je waarschijnlijk  wel als je naar de foto bij deze blog kijkt! 😉

Een leuk nieuwtje

Behalve dat ik erg tevreden ben met het resultaat tot nu toe en mijn nieuwe leefstijl, voel ik me ook veel fitter en beweeg ik veel meer. Ik sportte altijd twee keer in de week en vond dat ik dan al goed bezig was. Nu wandel ik elke dag een kilometer of zes en soms meer. Dat voelt heel goed.

Omdat veel, en dan met name vrouwen, dit onderwerp interessant vinden en deze blogs dan ook enorm goed bezocht worden, heb ik hiervoor op YouTube een kanaal waarop ik deze voorlees. Zo kun je ze op je gemak beluisteren. Ik weet dat niet iedereen graag ellenlange teksten leest. Als je zoekt op Mijn gewicht en ik kom je vanzelf op mijn kanaal uit. Ik zou het te gek vinden als je een kijkje neemt en een like of reactie achterlaat (kan ik ook zien wie er allemaal kijkt en het leuk vindt!). Het idee is om alle geschreven blogs op deze manier op mijn YouTube kanaal te plaatsen.

Hoe nu verder?

Misschien denk je nu: leuk, dan kun je dus stoppen. Niets is minder waar. Ik weet namelijk dat ik op deze manier wil doorgaan en dat het niet moeilijk is om vol te houden. Het gaat er dus niet meer om om veel gewicht te verliezen (al zou een kilo of acht nog heel fijn zijn J), maar om een gezonde leefstijl te hebben en houden. Het klinkt waarschijnlijk een tikkeltje zoetsappig of commercieel, maar dat is absoluut niet mijn bedoeling. Kijk, iedereen moet zelf weten hoe hij of zij zijn of haar leven wil inrichten en wie ben ik om daarover te oordelen?

Ik besef nu dat ik mijn lichaam een groot plezier doe met deze nieuw aangemeten leefstijl en bijbehorend slanker lichaam. Dat werkt op alle gebieden in je leven door. Ik voel me beter, fitter en ook zelfverzekerder. En dat is een heerlijk gevoel kan ik je zeggen.

Bang om terug te vallen in oude patronen?

De meest gehoorde zin (na een compliment dat ik er goed uitzie en dat het knap is dat ik zoveel ben afgevallen) is: ‘En nu de kilo’s eraf zien te houden.’ Wellicht vraag je je af of ik niet bang ben om weer terug te vallen in oude patronen. Ik zou liegen als ik zeg dat ik daar helemaal niet over nadenk.

De vorige keer dacht ik ook dat ik nooit meer te zwaar wilde zijn en toch kwam ik ontzettend veel aan. Omdat ik andere zaken had waar ik mee aan het worstelen was. Ik kan nooit met zekerheid zeggen dat zoiets me niet meer overkomt. Zeker in deze roerige en onzekere tijden kan het namelijk zo gebeuren dat er iets misgaat. En wie weet verval ik dan weer in mijn patroon van overmatig snoepen.

Hoe ga ik met moeilijke periodes om?

De vraag daarbij is natuurlijk: Hoe ga je daar dan mee om? Ik heb voor altijd toegang tot de online academy Weightloss Mastery en als ik merk dat het even niet lekker gaat, kan ik weer terugpakken op de lessen en video’s.

Ik heb een heel boekwerk met tips en informatie over een gezonde manier van leven, waar ik altijd op kan terugpakken. Ik sta er niet alleen voor. Het belangrijkste is denk ik dat ik voel wanneer het mis dreigt te gaan en dan meteen in actie te komen. Andere keren voelde het anders. Dacht ik: zo, ik heb het geflikt en kan de teugels weer laten vieren. Ik weet nu dat het niet zo werkt. Hopelijk is dat genoeg om ervoor te zorgen dat ik niet weer terugval.

Uiteraard houd ik je op de hoogte van mijn Nooit meer op dieet verhaal en mag je me altijd vragen hoe het gaat. Graag zelfs, want als ik ook maar één iemand kan inspireren met mijn verhaal ben ik daar erg dankbaar voor.