Wat een leuke week was het weer. Ja, ik heb vaak alleen maar leuke weken, hihi. Soms steken enkele ervan er bovenuit. Afgelopen week was daar een voorbeeld van. Zo kreeg ik vrijdag te horen dat ik mijn cursus creatief schrijven met een 10 (!!) heb afgesloten, slaagde Kjell voor zijn theorie-examen en vierden we Nynkes verjaardag.

Bovendien stonden er twee (lang uitgestelde) concerten op het programma; beiden in Ziggo Dome. We hebben een geweldige tijd gehad met de bandleden van Nightwish, Evanescence en Within Temptation. Wat een rockgeweld, love it! <3
Maar daarover wilde ik het vandaag niet hebben, haha…

Afspraken

Zoals je misschien weet (ik vermoed haast van wel als je deze blog regelmatig leest 😉), houd ik erg van kringloopshoppen. Ik krijg er een kick van om leuke dingen voor weinig geld te scoren. Ook heb je altijd iets unieks, omdat er maar één exemplaar van iets te vinden is (of het nou kleding of iets anders is).

Ik heb met mezelf een afspraak gemaakt. Dat heb ik niet eerder gedeeld, simpelweg vanwege het feit dat ik het me nu eigenlijk pas realiseer. Hoe kan ik het dan al met jou gedeeld hebben? 😊

Geen nieuwe kleding

Ik wilde dit jaar (dat al bijna op z’n einde loopt) geen nieuwe kleding kopen. Althans niet voor mezelf. Voor onze kinderen ligt dat anders, zij delen mijn liefde voor tweedehands niet zo, haha. Daar is natuurlijk niets mis mee. Ieder z’n ding.

Aan het einde van een jaar word ik meestal nostalgisch en ga ik alvast terugblikken op wat geweest is. Op alle andere gebieden moet dat nog gaan gebeuren, maar deze terugblik wilde ik je niet onthouden. De rest volgt later.

Het is me gelukt!

Een geheimpje: het is me gelukt! Ik geloof niet dat ik dit jaar iets nieuws heb gekocht voor mezelf (op ondergoed daargelaten. Daar maak ik graag een uitzondering voor). Of nou ja, dat is niet helemaal waar. Ik heb twee paar wandelschoenen gekocht. In de opruiming weliswaar. Anders hoef ik ze sowieso niet. Mijn motto: “Ze lopen pas fijn, als ze afgeprijsd zijn!”

Toch heb ik mezelf regelmatig getrakteerd op een “nieuwe” outfit. Hoe dan? Je zult versteld staan hoeveel mooie, goede kleding je kunt kopen in de kringloopwinkel. Tuurlijk, het is soms even zoeken, maar dat is nou juist het leuke.

Sport

Voor mij is het een sport om de leuke dingen ertussenuit te vissen. Gelukkig hangt de kleding in de kringloopwinkel keurig netjes op hangers, en is zelfs op kleur gesorteerd. Of het de goede maat is, dat is altijd de vraag. De pashokjes zijn daarom een ideale uitkomst om dit te testen. Hiep hiep hoera!

Ik word oprecht blij wanneer het me gelukt is weer een aantal pareltjes tussen al die kledingstukken te vinden. Af en toe voel ik me net Sherlock Holmes, haha. Als een kind zo blij vertrek ik met mijn gevonden schatten richting kassa om mijn nieuwe aanwinsten af te rekenen. Hoe tof om dan voor weinig geld iets leuks op de kop te tikken?

Wie doet er mee?

Misschien houd je er helemaal niet van, vind je het ‘vies’ of ‘goedkoop’. Ik deel die mening niet met je. Eerder deelde ik dat ik dat vroeger ook dacht. Kleding die al gedragen was, is vies en stinkt. Niets wat een wasbeurt niet kan oplossen, zou ik zeggen.

Het lijkt mij te gek wanneer ik anderen kan inspireren met mijn hobby/sport. Het mes snijdt bovendien aan twee kanten: het is én goed voor het milieu én gunstig voor je portemonnee. Wie wil dat nou niet?

Volgend jaar weer

Een gekke bijkomstigheid van het tweedehands winkelen is dat ik inmiddels niet meer zo gek ben op winkelen in gewone kledingzaken. Het idee dat ik eigenlijk veel te veel betaal staat me niet aan en bovendien heeft iedereen ongeveer dezelfde kleding aan. Dat hoeft voor mij dus niet.

Ik heb mezelf daarom voorgenomen om het volgend jaar weer precies hetzelfde te doen: alleen maar shoppen bij beurzen en in kringloopwinkels. Het voelt een beetje als een missie en, niet geheel onbelangrijk, op deze manier kan ik de wereld een ietsepietsie verbeteren. Verander de wereld, begin bij jezelf. Dat is het cliché en daar doe ik het voor.

Mocht je na het lezen van deze blog geïnspireerd zijn, laat het me gerust weten. Ik ben namelijk erg benieuwd of er nog meer mensen zijn die deze uitdaging met zichzelf durven aan te gaan. Let’s do this together! 😊