Het verhaal dat ik ‘per ongeluk’ schreef…

In 2019 besloot ik mijn kansen om ontdekt te worden als getalenteerd schrijver te vergroten door mee te doen aan schrijfwedstrijden. Het heeft me tot nu toe al een aantal super leuke dingen opgeleverd, met als hoogtepunt het winnen van de wedstrijd ‘Schrijf een moordverhaal’. Verder staan twee van mijn verhalen in verhalenbundels, die in elke (online) boekwinkel te verkrijgen zijn. De eerste bundel heet “Magie en Tovenaars” en de tweede bundel “The End”. Uiteraard ben ik trots op deze resultaten.

Kort geleden zag ik op internet de wedstrijd “IJswind” voorbijkomen. Deze paste helemaal in mijn straatje wat betreft genre: een horror/thrillerverhaal met als thema “IJswind”. Vol enthousiasme begon ik aan dit verhaal en omdat de deadline al op korte termijn was, deed ik mijn uitereste best dit verhaal in een paar dagen af te krijgen.
Toen ik tevreden en enigszins gespannen (zoals bij iedere wedstrijd waaraan ik meedoe) mijn verhaal wilde insturen, zag ik in de voorwaarden dat ik lid moest zijn van een bepaalde groep om mee te mogen dingen naar de prijs. Je begrijpt waarschijnlijk al dat ik géén lid was en dus niet kon meedoen.

Om mijn verhaal toch publiciteit te geven, wil ik het graag met je delen. Ik plaats hieronder een knop waar je doorgestuurd wordt naar de pagina met het verhaal, zodat je alsnog kunt lezen waarom ik zelf zo enthousiast ben over dit verhaal.
Ik zou het erg leuk vinden als je een reactie op mijn site achterlaat als je het verhaal gelezen hebt. Ik kijk ernaar uit.

Veel leesplezier! 😊📖

 

 

 

https://www.elfia.com/

Bezoek het prachtige elfia!

Een geweldige manier voor mij om inspiratie op te doen is tijdens het bezoeken van het fantasyfestival Elfia. Wat een verscheidenheid aan de meest prachtige kostuums en personages. Ik kijk mijn ogen uit en geniet van al het moois dat ik zie. Hier kan én mag iedereen zijn wie hij of zij is. Een heerlijk gevoel.

Reizen om inspiratie op te doen!

Ik hou van reizen, liefst naar onbekende bestemmingen. Op deze plekken doe ik vaak inspiratie op voor mijn verhalen.
Natuurlijk geniet ik vooral van alle indrukken en ervaringen die ik op zo’n reis opdoe.

Mijn opleiding aan de Schrijversacademie

In december 2017 ben ik begonnen aan mijn opleiding aan de Schrijversacademie. Nadat ik mijn boek ‘Er was eens…een juf’ had geschreven, had ik de smaak te pakken. Toch voelde ik me op dat moment niet zeker genoeg over mijn schrijverskwaliteiten. Daarom besloot ik, na goed onderzoek gedaan te hebben, een opleiding te gaan volgen, waar ik me het schrijversvak nog beter kon eigenmaken.
Ik koos voor de opleiding: Creatief Schrijven Compleet; wat betekent dat ik naast een basisopleiding een viertal specialisaties mag doen. In juni vorig jaar rondde ik de basismodules af en begon ik aan mijn eerste specialisatie ‘Storytelling’ in Amsterdam. Deze heb ik nu ook (bijna) afgerond en over een aantal weken begint mijn volgende specialisatie ‘Autobiografisch Schrijven’ in Utrecht.

Als je op de knop klikt, kun je een aantal van mijn verhalen en opdrachten lezen. Ik hoop dat je het net zo leuk vindt om ze te lezen, dan ik om ze te schrijven.

MisVincent

Een hele tijd geleden kwam ik op Instagram per toeval uit bij de Iphonekunst van MisVincent (Melissa Vincent).
Ik was meteen verkocht door haar prachtige artistieke foto’s, gemaakt en bewerkt met een Iphone! Helemaal geweldig. Haar foto’s geven mij het gevoel even in een magische droomwereld te zijn, waarin alles mogelijk is. Voor mij is het een inspiratiebron voor mooie verhalen.

Klik op onderstaande link om een kijkje te nemen op haar Insta-account en word betoverd door haar mooie kunst!

Ps. De foto hiernaast heb ik zelf bewerkt met de app Picsart. Komt een beetje in de buurt van haar werk (een beetje maar 😉)!

 

Urbex photography

Om inspiratie op te doen voor nieuwe verhalen, ga ik graag op fotografeeravontuur. Het liefst in oude, verlaten en vervallen gebouwen en op plekken waar de natuur het heeft overgenomen. De schoonheid van het vergankelijke is prachtig en biedt een hoop verhaalstof!

Waarom is urban fotografie zo leuk?

Het is spannend, avontuurlijk en een tikkeltje zenuwslopend. Je weet immers maar nooit of je betrapt wordt of weggestuurd. Bovendien zorgt deze tak van fotografie voor genoeg inspiratie. Je kunt namelijk zelf invulling geven aan het verhaal achter het gebouw of plek waar je op dat moment bent.

 

FREAKSHOW!

Als afstudeeropdracht schreef ik een kort verhaal (van maximaal 1200 woorden; iets dat overigens voor mij een grote uitdaging bleek) over een jongeman, die totaal verkeerd begrepen werd.
Zelf was en ben ik zeer enthousiast over het verhaal en ook bij mijn medestudenten viel het verhaal in de smaak. Alhoewel sommigen van hen af en toe met hun wenkbrauwen fronsten tijdens mijn voordracht. 
In het verhaal worden spanning en horror afgewisseld met maatschappelijke problemen, waardoor het uiteindelijk een schrijnend verhaal wordt. 
Als je hieronder op de link klikt, kun je zelf een oordeel vellen. Ik zou het te gek vinden als je in een reactie achterlaat wat je ervan vond.

 

Mijn Spotify inspiratie playlist

Toen ik net met een burn-out thuis zat en ik begon met het schrijven van mijn ervaringen en later met het schrijven van mijn fantasyboek luisterde ik heel veel naar Spotify. De teksten van sommige liedjes spraken me zo aan, dat het leek alsof het om mij ging. Ik kreeg er een warm gevoel van tijdens het luisteren.

Misschien vind jij deze muziek ook mooi? En anders zou ik het te gek vinden als je jouw afspeellijst in een email naar me wil sturen! 

 

 

Avontuurlijke fotoshoots met

Sharon Dielissen

Regelmatig poppen er ideeen in mijn hoofd op, die ik samen met Sharon ten uitvoer breng. Er komt van alles bij kijken: hoe ziet de aankleding eruit, op welke plek gaan we shooten, welke make up of schmink moet gebruikt worden, enz.
De voorpret alleen is heerlijk. Het gevoel van verwachting. Gaat het resultaat net zo zijn als ik in mijn gedachten heb? Meestal is het resultaat net zo verbluffend als ik gehoopt had. Ik geniet dan ook met volle teugen van al onze avontuurlijke shoots en ik hoop dat er nog velen zullen volgen.