And so the story begins…

Op 1 december 2017 was het zover; mijn opleiding Creatief Schrijven aan de Schrijversacademie begon.
Met gezonde spanning vertrok ik die zaterdag ruimschoots op tijd met de trein naar Eindhoven om kennis te maken met mijn docent en mijn nieuwe groep. Gelukkig was iedereen een beetje nerveus en zaten we allemaal onwennig elkaar aan te staren. Door de goede lesvoorbereiding van mijn docent Tania en haar uitdagende en leuke opdrachten, was het ijs snel gebroken en na de eerste bijeenkomst ging iedereen gemotiveerd en geinspireerd aan de slag met de opdrachten die we moesten gaan maken.

Op deze pagina wil ik je op de hoogte houden van mijn schrijfsels en laat ik je enkele opdrachten lezen en bekijken, die ik in de loop der tijd heb gemaakt en nog moet gaan maken. Ik hoop je hiermee te inspireren en te vermaken. Ook hoop ik dat je tijdens het lezen van mijn verhalen net zo geniet als ik tijdens het maken ervan.

Mocht je willen reageren op één van mijn verhalen schroom dan niet en stuur me een reactie. Dat vind ik te gek!

Autobiografisch Schrijven

Afgelopen maanden heb ik hard gewerkt aan mijn opdrachten voor de specialisatie Autobiografisch schrijven. 
Het voelde als thuiskomen, omdat ik, net als bij de basismodules, les had van Tania. Echt een geweldige docente. Ze ziet je echt, zoals je bent en dat is een heel warm en fijn gevoel.

De opdrachten horende bij deze specialisatie waren niet bepaald standaard te noemen. Zo moest ik letterlijk terug naar mijn jeugd en maakte ik een herinneringskistje met spullen die me aan mijn jeugd herinneren. Een leuke opdracht, waarbij fijne herinneringen terugkwamen. Eén daarvan zal ik verderop met je delen. 
Ook hield ik een dag/logboek bij, waarin ik met steekwoorden opschreef wat ik die betreffende dag deed. Een van de opdrachten die daarbij hoorde, was een dankbaarheidslijstje bij te houden. Zo kun je in één oogopslag zien waar je allemaal dankbaar voor kunt zijn. Het zou je verbazen hoeveel dingen je kunt bedenken om dankbaar voor te zijn. Echt, het zijn de kleine dingen die het doen. Niet cliché, gewoon zoals het is. Een mooie zonsopkomst als je ‘s morgens de rolluiken omhoog trekt of een lekkere cappuccino die je voor jezelf klaarmaakt en die je heel rustig opdrinkt. Het zijn maar enkele voorbeeldjes, die illustreren hoe vaak je op een dag een klein instant geluksmomentje kunt ervaren.